בשר טחון על מצע של חומוס

אסינת

New member
בשר טחון על מצע של חומוס

הי למישהו יש מתכון טוב למנה שבנדון? הבנתי שכדאי דווקא בשר בקר טחון או בשר בקר מעורבב עם בשר כבש. מעבר לכך, אשמח לקבל מתכון או רעיונות לטיגון הבשר ולהכנת המנה. תודה!
 

bigjack

New member
הנה מה שעניתי לך גם בפורום השכן

מאד רצוי בשר בקר ואם אפשר גם מעורב בכבש או שעדיף בשומן כבש כי הוא נותן את כל הטעם... לטגן בשמן זית בצל קצוץ עד להזהבה להוסיף מעט שום קצוץ ואת הבשר לתבל בכמון ומעט כורכום ואפשר גם חוואייג' למרק לטגן את הבשר תוך כדי עירבוב שיתפורר עד לשינוי הצבע להגיש על צלחת שנמרחה בשכבה של חומוס על הדפנות כמו בחומוסיות לפזר למעלה פטרוזיליה קצוצה וצנוברים קלויים ולמזוג עוד מעט שמן זית הולך נהדר עם בצל יבש חתוך וזיתים סוריים דפוקים.
 

בלוביי

New member
את מתכוונת לחומוס עם בשר????

כן אוהבת לערבב עגל וכבש למנה. מטגנת 2 בצלים לזהוב מוסיפה 500-750 גרם בשר טחון מעורב.(לא קפוא עם סויה) מניחה לבשר כ5 דקות ואז מערבבת ומפרידה.מטגנת כ15 דקות שהבשר יתפורר היטב ויטגן מכל הצדדים.מוסיפה מלח,פלפל שחור 1/2 כפית כמון 1/2 כפית פפריקה ,פפריקה קצוצה,(לא חייב)מטגנת יחד עוד .מטגנת 50 גרם צנוברים במחבת יבשה עד שמזהיבים,מוסיפה לתערובת.
 
למעלה