בשר כתף מספר 5

מיצי35

New member
בשר כתף מספר 5

אני מעוניינת להכין אותו בתנור.כיצד עושים זאת?

MeetTheMeat

New member
צלי בקר בתנור

צלי כתף, גוש בשר מאורך, אחיד ודל שומן, ממוקם במרכז הכתף. מזהים אותו ע"י רצועת הסחוס שעוברת אורכו במרכז. החלק הכי טוב להכנת צלי בקר. נתקלת בבית מלון בתפריט באומצת בקר בנוסח אסטרהזי ? אז זה הנתח. למרות שמכנים אותו שם כאומצה, זה לא סטייק מהנתחים הידועים והמיועדים לשם כך. לכן, כל מתכון לרוסטביף בתנור, צלייה ארוכה של מס' שעות, ובשילוב ציר או רוטב, ירק וכדומה עונה לדרישה של הנתח הזה. אני אישית מעדיף בכל מקרה את הנתחים 1, 11, 12 כרוסטביף בתנור. אני בטוח שלאחר שתנסי לא תוכלי לחזור לנתח הזה, אבל איך אומרים ? עד שלא טועמים, לא יודעים. בכל מקרה בהצלחה, ובגוגל תמצאי מאות ואלפים של מתכונים לצלי בקר זה. בהצלחה

צלי כתף כדאי לבשל מכוסה כולו בנוזלים

אחרת הוא מתייבש. לכן אין עדיפות להכין אותו בתנור או על הכיריים, בתנאי שמבשלים אותו בסיר ומכוסה בנוזלים. איך מכינים - מטגנים, מוסיפים בצל וירקות נוספים לפי הטעם ונוזלים לכיסוי (אפשר מים, ציר, מרק עוף, יין או בירה) ומבשלים.

משה רון

New member
בשר כתף מספר 5 בתנור

מאחר ומדובר בנתח בשר מהחלק הפעיל ביותר של הפרה, הרגל הקדמית,זה בשר שרירי מאד הדורש רעכוך ממושך. הצליה בתנור עדיפה שכן ריכוך בנוזל מרוקן את הבשר ממיציו(אלה שעוד נותרו אחרי ההכשרה). הפסד המשקל בתנור יהיה קטן יותר מזה של ריכוך בנוזל. למרוח את הבשר על רשת, במעט מאד שמן זית או שמן קנולה(ממש מעט ועדיף להשתמש במברשת קטנה),לא לתבל או להמליח.בשלב התחתון להניח תבנית עם נוזל טוב כמו מרק עוף או נוזל מירקות,להוסיף מעט יין אדום,עשבי תיבול:רוזמרין או טימין וכד ו 2-3 שיני שום קלופות ומעוכות.הנוזל יספוג אליו את המיצים הניגרים מהבשר וישמור על מידה מסויימת של לחות בתנור למניעת התייבשות. אם יש לך מד חום מתאים מומלץ להשתמש בו, ולמדוד את טמפרטורת הליבה,רצוי שתגיע ל76 מעלות צלסיוס. זה חום פנימי שמבטיח שהבשר יהיה מוכן במידה מספיקה לחיתוך מנות והשלמת בישול ברוטב. חום התנור 150 מעלות לא יותר, זה חום שמבשל אבל לא שורף או מייבש.אם אין מד חום למדידת טמפרטורה פנימית,הזמן יהיה בערך 65-70 דקות לגודל נתח ממוצע.רצוי לבדוק אחרי 60 דקות בעזרת קיסם שיניים. לנעוץ במרכז הבשר ולראות אם יוצא נוזל אדום,הבשר עדיין לא מוכן. אם הנוזל שקוף הבשר מוכן. מעבר למצב זה הבשר יהיה יבש מידי. כדאי להוסיף מידי פעם נוזלים בתבנית משום שהנוזל מתאייד.הנוזל שיישאר בסיום התהליך יהיה בסיס מצויין לרוטב לבשר.

למעלה