צלי בקר בתנור
צלי כתף, גוש בשר מאורך, אחיד ודל שומן, ממוקם במרכז הכתף. מזהים אותו ע"י רצועת הסחוס שעוברת אורכו במרכז. החלק הכי טוב להכנת צלי בקר. נתקלת בבית מלון בתפריט באומצת בקר בנוסח אסטרהזי ? אז זה הנתח. למרות שמכנים אותו שם כאומצה, זה לא סטייק מהנתחים הידועים והמיועדים לשם כך. לכן, כל מתכון לרוסטביף בתנור, צלייה ארוכה של מס' שעות, ובשילוב ציר או רוטב, ירק וכדומה עונה לדרישה של הנתח הזה. אני אישית מעדיף בכל מקרה את הנתחים 1, 11, 12 כרוסטביף בתנור. אני בטוח שלאחר שתנסי לא תוכלי לחזור לנתח הזה, אבל איך אומרים ? עד שלא טועמים, לא יודעים. בכל מקרה בהצלחה, ובגוגל תמצאי מאות ואלפים של מתכונים לצלי בקר זה. בהצלחה