בשר לא מוכשר

בשר לא מוכשר

שלום ושאלה לחברי הפורום. האם בשר לא מוכשר הוא באמת טעים יותר? מכיוון שאני שומר כשרות עד היום הייתי קונה רק בשר מוכשר. תמיד ידעתי שמותר לצלות על האש בשר לא מוכשר אך לא ידעתי שמותר לעשות אותו נא. כידוע בשר צלוי "וול דאן" הוא ממש לא משהו מיוחד ולכן אף פעם לא שקלתי את זה. היום נודע לי שמותר לצלות בשר על האש בכל דרגות העשייה אף על פי שהוא לא מוכשר. [מי שרוצה את הפרטים המדוייקים של מה מותר ומה אסור שיפנה אליי על גבי הפורום, ובכל מקרה שאף אחד לא ילמד ממני אלא שכל אחד ישאל את הרב שלו] הבעייה היא שכדי לעשות את זה אני חייב לקנות גריל חדש.שכן אסור להשתמש באותו גריל לבשר מוכשר ולא מוכשר. ושאלתי היא האם זה אכן מוצדק כדי לקנות לכך גריל נפרד?

BiggPoppa

New member
דווקא מעניין

האם תוכל להרחיב לגבי מה מותר ומה אסור לגבי צליית בשר לא מוכשר? אם למשל, לא חייבים לעשות את הבשר וול דאן, אז באופן עקרוני אפשר לתת לו צריבה ממש קלה ולמעשה לאכול בשר לא מוכשר נא. ואם הבשר מותר לאכילה לאחר צלייה, מדוע צריך גריל נפרד לבשר לא מוכשר? ולגבי השאלה שלך, לדעתי כדאי לך להחזיק רק גריל אחד ולקנות בשר לא מוכשר.

תודה לכם השאלה נפתרה

שכן נודע לי שאם אני קונה רשת חדשה אני יכול להשתמש באותו מנגל ברשתות נפרדות. ולביג פופה הנה קיצור ההלכות עד כמה שאני יודע.בשום אופן אין לסמוך עליי להלכה. כלל ראשון אסור אכילת דם איננו חל כלל על דם שבלוע בתוך הבשר, אלא רק על דם שיוצא מהבשר ומתבשל במים. ולכן מותר לאכול בשר לא מוכשר כשהוא טרי ובכל דרגות הצלייה עד "וול דאן".[כמובן שכאשר צולים חובה לשים מלח] אין בזה שום בעייה כל עוד הבשר לא נוגע בנוזל חם. הבעייה מתחילה כאשר מבשלים את הבשר או מטגנים בנוזלים. על מנת לבשל בשר בנוזלים חובה להכשיר את הבשר קודם או לצלות אותו עד שליש צלייה. לכן בשר לא מוכשר ששמו עליו רוטב חם או בישלו אותו בנוזל לפני שהוא הגיע לשליש הצלייה שלו אסור באכילה. אם הבשר עבר שליש צלייה מותר לשים עליו רוטב חם ולבשל אותו בכל הסוגים. כל זה אם הבשר לא עבר 72 שעות מהשחיטה או שלא עברו 72 שעון ממועד ההפשרה. אם עברו השעות הללו לא תעזור ההכשרה או הצלייה ובכל מקרה אסור שייגע נוזל חם בבשר. והדרך לאכול אותו היא רק נא או בצלייה. כמו כן אסור לכבוש בשר לא מוכשר.ז"א כל סוגי הקרפצ'יו והטרטר למיניהם חייבים להיות מבשר מוכשר. ולגביי הגריל. כאשר בשר שאיננו מוכשר עובר צלייה הדם נפלט ממנו.ואותו הדם נוגע ברשת ומטריף אותה. ולכן הרשת תטריף בשר מוכשר.

BiggPoppa

New member
תודה

אני איני שומר כשרות כלל, כך שאין חשש לגבי מבחינת ההלכה. למרות זאת, האינפורמציה הנ"ל מעניינת מאוד, גם מבחינה תיאורטית להבין את הלכות הכשרות וגם ברמה המעשית - למי לא קרה שעשו על האש והיה שומר מסורת בחבורה.... הנה שני דברים שלא ברורים לי לחלוטין: לפי מה שאתה כותב, מותר לאכול בשר לא מוכשר נא, אבל אסור לכבוש אותו? ודבר שני שממש לא הבנתי זה לגבי הרשת. נניח ושמת בשר מוכשר על רשת שנצלה עליה בעבר בשר לא מוכשר. לפי ההגיון במקרה הגרוע דינו של בשר זה הוא כמו בשר לא מוכשר - כלומר מותר באכילה לאחר צלייה. מה פספסתי? תודה.

בבקשה

כבישה היא כמו בישול.וכמו שאסור לבשל במים בשר נא כך גם אסור לכבוש. השאלה השנייה היא ממש מעניינת. ופה יש עקרון חשוב שלימדו אותנו חז"ל. בשר שאיננו מוכשר בזמן הצלייה פולט את הדם שלו.מכיוון שהוא פולט את הדם הבשר עסוק בלפלוט ואיננו בולע. ולכן מותר לשים בשר לא מוכשר על רשת טרפה. אך בשר מוכשר אייננו עסוק בפליטה וממילא הבשר בולע טמים מהרשת טעמים שאינם כשרים.

avi5199

New member
ממה שחבר דתי שלי סיפר לי אם מלהיטים את הרשת

הטומאה נשרפת ועוברת ממנה והלאה והיא נגעלת או מוגעלת..( כמו שמגעילים כלים בפסח ) והופכת לכשרה... אפילו אם עשית עליה בשר עם חלב קודם לכן. ( לא יודע אם זה טוב גם נגד בשר טרף כמו חזירים וכ"ו אבל לגבי בשר וחלב אני די בטוח) אז אולי זה כך גם לגבי בשר מוכשר ולא מוכשר... לגבי הכבישה אני חושב שכשאתה מדבר על בשר לא מוכשר זה בעצם בשר כשר רק לא מומלח, והמלחה היא חלק מהכבישה ממילא. נקודה מעניינת : לפי מיטב מסורת הגורמה הצרפתי (הלא יהודית) אסור להמליח בשר בכלל לפני הבישול... אם תשאל שף צרפתי הוא יאמר לך שהמלחה מוציאה מהבשר את "הנשמה או הנפש" ... מעניין שגם היהודים אומרים שמלח מוציא מהבשר את הנפש , וזה מה שאנחנו דווקא רוצים להוציא את הדם שהוא הנפש לפני הבישול ...

המלחה או כבישה =כבישול

i. גמרא: (חולין צז:, פסחים עו.) אמר שמואל: מליח הרי הוא כרותח, כבוש - הרי הוא כמבושל, • ואפשר לדייק מלשון הגמרא "כבוש הרי כמבושל" דמשמע דבמלוח שאמרו "מליח הרי הוא כרותח" אמרינן דרותח רותחת דצלי קאמר ולכן כבישה או בישול חיב בהכשרה מחצית השעה בהשריה ושעה מליחה כשהבשר מונח על רשת לאפשר ניקוז ביחס לאסכלה או הרשת עליה מניחים בשר אין נפקא מינה אם צלו קודם מוכשר או קודם לא מוכשר. מותרת בכל מקרה. צ'י

o h a d d

New member
השאלה היא אחרת-איפה תקנה בשר טרי כשר אך לא

מוכשר. בבעיה דומה ואין פיתרון. לא מוכשר זה רק קפוא או לא כשר. שתבין-לקצבים אין כל עיניין לוותר על ההכשרה, זאת משום שמלח צובר נוזלים ומעלה את מישקל הבשר ב 10% לפחות. אם תבקש מהקצב אתה צפוי לקבל תשובה (מנסיון) "הבשר מוכשר עוד לפני הישון ולכן אני לא לתת לך לא מוכשר" או "כל מה שיוצא מהאיטליז שלי חייב להיות מוכשר". אגב - יש טוענים שבשר טחון חייב להיות מוכשר גם על האש. בכל אופן, לשאלתך- בשר לא מוכשר הרבה יותר טעים, יש כאלו שאומרים שדוסים שוחטים את הבשר פעמיים, פעם אחת הורגים את הפרה, ופעם שניה הורגים לך את הארוחה.....באסה להיות דוס, תחזור בשאלה -עצה שלי.

יש איטליזים

קודם כל הבשר הקפוא שאיננו מוכשר הוא מעולה.כמובן שזה לא כמו טרי, אבל אני מיישן אותו באופן אישי ועושה ממנו מטעמים. ככה אני משלם על אנטריקוט 45 ש"ח ולא 80 ש"ח, וודאי לא 120 ש"ח על טרי. אנטריקוט טרי זה דבר שאני שומר רק לחגים. וחוץ מזה ישנם איטליזים שמוכרים בשר לא מוכשר כשר אבל גם הוא יקר מאוד. ותודה רבה על ההצעה אני לא מתכוון לחזור בשאלה.

למעלה