בשר לפוייקה

סחוטרי

New member
בשר לפוייקה

שלום לכולם, אני מתכנן פוייקה (סיר מס' 2) ל- 4 סועדים ומחפש המלצה לבשר. הפוייקה מתוכנן לכשעה וחצי על גחלים בסיר הם הרבה נוזלים ואני מעוניין בבשר שבסופו של בישול יהיה רך וטעים (וכמובן יספוג את מיצי התבשיל תודה לעונים. נ.ב.- מחפש על המלצה למקום נקי ואמין (ואם אפשר גם זול..) לקניית בשר בבאר שבע. שוב תודה.

מאקי

New member
שעה וחצי זה לא יספיק לדעתי לנתח שריר להיות רך

במקרה של לוז צפוף עדיף עוף למשל ושיהיה מפורק .. כלומר רבעים או פולקע בלבד. כולל חימום בישול והכל שעה וחצי יספיקו לו.

smadidi

New member
שנים שלא אכלתי תבשלי פויקה

א. בשר על גחלים לוקח יותר זמן משעה וחצי ב.נסה בשר לא מעובד יקח לו פחות זמן בישול סמדי -שאוכלת ת'אתבעות מהרגלים

סחוטרי

New member
אין לנו באמת מגבלת זמן

אפשר גם שעתיים וחצי- שלוש. פשוט מנסיון, הבטן מתהפכת במשך כל הזמן הזה... עדיין- אשמח להמלצות לסוגי בשר, משך בישול ואפילו מתכונים. תודה

danbaratz

New member
שני מתכונים

אחד מתבשל מהר: מתכון לארבע רעבים, מצרכים: חמישה שישה כרעי עוף מחולקים לשוק וירך או לחלופין עוף שלם מחולק לשמונה. בערך שלוש כוסות אורז, חצי בקבוק יין לבן, שלושה תפוחי אדמה מקולפים ופרוסים בעובי 2-3 ס"מ בצל גדול וכמה שיני שום לימון גדול מלח פילפל וחוויאג' למרק או מדרס קארי, אם אין חוויאג' אפשר לערבב כמון, הל, כורכום ופפריה חריפה, שמן בישול. התהליך: מטגנים בסיר את העוף שיקבל קצת צבע ויגיר נוזלים, מוציאים. מטגנים את הבצל שום והחוויאג'. מעבירים את הסיר לחלק רגוע של המדורה. על זה מניחים שכבה של תפוחי אדמה עליה שכבת עוף ועליו את ייתר התפו"א. מוסיפים את היין ומים כך שתכסה את הכול ממליחים ומפלפלים דוקרים את הלימון עם מזלג הרבה פעמים ומכניסים לסיר סוגרים המכסה ומבשלים שלושת רבעי שעה. מוסיפים את האורז תוך ניענוע של הסיר כדי שיגיע לכול המקומות אם צריך מוסיפים מים כך שהאורז יהיה מכוסה בסנטים מים. מתקנים תיבול ומבשלים עוד 45 דקות. לא לערבב. נשמע מורכב אבל לא ממש. השני מתבשל לאט: גם לארבע רעבים, מצרכים: 1.2 ק"ג שפונדרה לא שמנה מאוד,חצי קילו עצם מעושנת/בשר מעושן , 5 צ'וריסוס/פטריצ'אן עבות, 4 תפו"א שלמים קלופים, דלעת/דלורית/בטטה שלמה וקלופה. קופסא רסק עגבניות, שום, ליטר בירה ושבע דבלים. שמן. התהליך: מטגנים את השפונדרה והנקניקיות, אני מעדיף להשאיר אותה בחתיכה אחת אבל אפשר לחתוך בין הצלעות. מוציאים ומעבירים את הסיר לאזור רגוע. מטגנים את הבשר המעושן או העצמות מוסיפים את רסק העגבניות השום הדבלים וחצי מכמות הבירה מערבבים לקבלת רוטב עשיר. מכניסים את השפונדרה והנקניקיות ועליהן את תפוחי האדמה והדלעת/בטטה. מוסיפים את ייתר הבירה ואם יש צורך מוסיפים מיים. יש לשים לב שהירקות יהיו מחוץ לנוזל, הם מתבשלים באידוי. ממליחים ומפלפלים. מכסים ומבשלים שעתיים וחצי שלוש. חשוב לשמוע את הרתיחה אבל שלא תהיה חזקה מידי. פעם בשעה פותחים ובודקים שיש מספיק נוזלים. לא לערבב בשום אופן. מקסימום לדחוף עם מזלג מהצדדים.

danbaratz

New member
שים לב

אין לי מושג איזה גודל זה סיר שתיים. אני מבשל כמעט תמיד בסיר שש. אבל, הכמויות שנתתי מספיקות לארבע חמישה אנשים ונכנסות בקלות לסיר ארבע ובדיוק לסיר שלוש. אם הסיר שלך קטן פשוט תוריד קצת מכול מרכיב, והכי חשוב תן לסיר לעשות את שלו. מרגע שהנחת את המכסה, עזוב את הסיר ושתה יין/בירה/אוזו או כול דבר שיסיח את דעתך וימנע ממך ומהרעבים שמסביב לפתוח לבדוק מה קורה. שיהיה בתיאבון וספר איך היה

o h a d d

New member
../images/Emo45.gif לגבי השפונדרה

אך לדעתי תצטרך לפחות 3 שעות מרגע הרתיחה ואם תשרה את הבשר בבירה 12 שעות לפני הבישול במקרר- הרבה יותר טעים גם אוסובוקו הולך מצויין ומצריך פחות זמן (שעה וחצי שעתיים של בעבוע) ופחות שמן....אבל אין על שפונדרה בבירה. הממולצים שלי בב"ש לפי הסדר הם אטיאס בשוק שהוא מצויין, מוטי ליד שוק תנובה, ושירי לא רחוק מביג.

o h a d d

New member
כמובן....שגם טיב טעם בא בחשבון כל עוד שאין

לך אישה שרודה בכך

למעלה