שני מתכונים
אחד מתבשל מהר: מתכון לארבע רעבים, מצרכים: חמישה שישה כרעי עוף מחולקים לשוק וירך או לחלופין עוף שלם מחולק לשמונה. בערך שלוש כוסות אורז, חצי בקבוק יין לבן, שלושה תפוחי אדמה מקולפים ופרוסים בעובי 2-3 ס"מ בצל גדול וכמה שיני שום לימון גדול מלח פילפל וחוויאג' למרק או מדרס קארי, אם אין חוויאג' אפשר לערבב כמון, הל, כורכום ופפריה חריפה, שמן בישול. התהליך: מטגנים בסיר את העוף שיקבל קצת צבע ויגיר נוזלים, מוציאים. מטגנים את הבצל שום והחוויאג'. מעבירים את הסיר לחלק רגוע של המדורה. על זה מניחים שכבה של תפוחי אדמה עליה שכבת עוף ועליו את ייתר התפו"א. מוסיפים את היין ומים כך שתכסה את הכול ממליחים ומפלפלים דוקרים את הלימון עם מזלג הרבה פעמים ומכניסים לסיר סוגרים המכסה ומבשלים שלושת רבעי שעה. מוסיפים את האורז תוך ניענוע של הסיר כדי שיגיע לכול המקומות אם צריך מוסיפים מים כך שהאורז יהיה מכוסה בסנטים מים. מתקנים תיבול ומבשלים עוד 45 דקות. לא לערבב. נשמע מורכב אבל לא ממש. השני מתבשל לאט: גם לארבע רעבים, מצרכים: 1.2 ק"ג שפונדרה לא שמנה מאוד,חצי קילו עצם מעושנת/בשר מעושן , 5 צ'וריסוס/פטריצ'אן עבות, 4 תפו"א שלמים קלופים, דלעת/דלורית/בטטה שלמה וקלופה. קופסא רסק עגבניות, שום, ליטר בירה ושבע דבלים. שמן. התהליך: מטגנים את השפונדרה והנקניקיות, אני מעדיף להשאיר אותה בחתיכה אחת אבל אפשר לחתוך בין הצלעות. מוציאים ומעבירים את הסיר לאזור רגוע. מטגנים את הבשר המעושן או העצמות מוסיפים את רסק העגבניות השום הדבלים וחצי מכמות הבירה מערבבים לקבלת רוטב עשיר. מכניסים את השפונדרה והנקניקיות ועליהן את תפוחי האדמה והדלעת/בטטה. מוסיפים את ייתר הבירה ואם יש צורך מוסיפים מיים. יש לשים לב שהירקות יהיו מחוץ לנוזל, הם מתבשלים באידוי. ממליחים ומפלפלים. מכסים ומבשלים שעתיים וחצי שלוש. חשוב לשמוע את הרתיחה אבל שלא תהיה חזקה מידי. פעם בשעה פותחים ובודקים שיש מספיק נוזלים. לא לערבב בשום אופן. מקסימום לדחוף עם מזלג מהצדדים.