בשר מזוייף קורס במכירות

  • פותח הנושא ai27
  • פורסם בתאריך

ai27

Well-known member
התגלה שלמרות הטעם המאכזב
המוצרים בכלל לא בריאים, והנסיונות המתוחכמים לשפר את הטעם לא באמת מתקדמים

1714071258818.png
 

ai27

Well-known member
זה הבשר המתורבת שמדובר עליו?
בשר מתורבת הוא עדיין לא כלכלי, ויקר מאוד למרות ההבטחה שבעתיד הם יהיו זולים.
אז עדיין מדובר על תחליפי בשר מחלבון צמחי.

הדילמה היא האם לעשות אותם עם מעט מלח ושומן (חסרי טעם) או עם כמות שתתגבר על העדר חומרי הטעם הבשרי, שמסתבר שמורכב מהמון ניואנסים שלא מצליחים לשחזר (ולכן תוך שימוש באותם מלח ושומן לא בריאים)

אז נראה שהתוצאה כרגע היא גם פחות טעימה וגם פחות בריאה, והצמחוניים עצמם קונים את זה בקמצנות כ"פינוק פעם ב..."
 

The Real Big Joe

Well-known member
בשר מתורבת הוא עדיין לא כלכלי, ויקר מאוד למרות ההבטחה שבעתיד הם יהיו זולים.
אז עדיין מדובר על תחליפי בשר מחלבון צמחי.

הדילמה היא האם לעשות אותם עם מעט מלח ושומן (חסרי טעם) או עם כמות שתתגבר על העדר חומרי הטעם הבשרי, שמסתבר שמורכב מהמון ניואנסים שלא מצליחים לשחזר (ולכן תוך שימוש באותם מלח ושומן לא בריאים)

אז נראה שהתוצאה כרגע היא גם פחות טעימה וגם פחות בריאה, והצמחוניים עצמם קונים את זה בקמצנות כ"פינוק פעם ב..."
עניין של טעם אינו נושא לויכוח. הטענה שאינם בריאים אינה מוכחת.
 

רוב הזמן נח

Well-known member
עניין של טעם אינו נושא לויכוח. הטענה שאינם בריאים אינה מוכחת.
אתה ממש מדען אה?

זה מוצר חדש. אני לא צריך להוכיח שהוא לא טוב. מי שמייצר אותו צריך להוכיח שהוא לא גורם לנזק. ועד שלא הוכיחו את זה, אי אפשר לומר שזה מוצר טוב או בריא.

נדבר בעוד 20 שנה כשהניסוי יסתיים.
 

The Real Big Joe

Well-known member
אתה ממש מדען אה?

זה מוצר חדש. אני לא צריך להוכיח שהוא לא טוב. מי שמייצר אותו צריך להוכיח שהוא לא גורם לנזק. ועד שלא הוכיחו את זה, אי אפשר לומר שזה מוצר טוב או בריא.

נדבר בעוד 20 שנה כשהניסוי יסתיים.
איזו טפשות. אם כל ניסוי לאישור מוצר היה לוקח 20 שנה, הייני אוכל בלילת סולת עד היום.
 

ai27

Well-known member
עניין של טעם אינו נושא לויכוח.
האמת שעניין הטעם הוא מאוד ספיציפי למוצר:
שניצל תירס הוא להיט בישראל, וזה "בשר מזוייף" לכל דבר
הטענה שאינם בריאים אינה מוכחת.
מדובר בgmo על סטרואידים (במקור היה מדובר על מוצרים צמחיים עם שינויים יחסית מינוריים)

עכשיו מדובר על החלפה מוחלטת
במקום מוצר ידוע (בשר בקר) פתאום יש לך אורגניזם מהונדס עם תכונות לא ידועות ואפילו מוסתרות בטענות על "זכויות יוצרים", שמייצרות משהו שאמור להיות "חלבון בקר" בקירוב כלשהו

אז ברור שווקיסטים יבלעו הכל כי ראו פרסומות על זה
אבל מי שקצת שואל שאלות כנראה ימנע מהניסוי
עד שהיצרן יוכיח שהזיוף שהוא רקח אינו מזיק
 

The Real Big Joe

Well-known member
התגלה שלמרות הטעם המאכזב
המוצרים בכלל לא בריאים, והנסיונות המתוחכמים לשפר את הטעם לא באמת מתקדמים

צפה בקובץ המצורף 102395
תודה על שיתוף בחידושים מאוגוסט 2023. תמיד טוב להיות בחדשות מעודכנות. ביחוד בענף שנמצא כעת בתלילת הפיתוח המואץ שלו.
לא שיתפת את שם המקור, אבל הכינוי "Fake meat" מעידה על דעה קדומה של הכותב .
 
נערך לאחרונה ב:

ai27

Well-known member
כמו כל אוכל מלאכותי.
העיניין שבשר כ"כ טעים שקשה לזייף את הטעם.
לא טעים אלא מורכב מאוד. יש בו המון ויטמינים וחומרי טעם טבעי שלסנתז בנפרד יוצא יקר מאוד
הפיתרון הקל זה להוסיף שמן ומלח
כדי לא לסבול מסטיגמה של "מזון צמחוני חסר טעם" זה מה שעשו ועכשיו הבלוף נחשף והמכירות קרסו
עם גבינה לפעמים מצליחים.
כי גבינה צהובה טבעית פשוט טובעת בשומן רווי
ומצד שני רוב הטעם בכלל ממקור חיידקי
אז קל להשתמש בחלבון צמחי עם שומן לא רווי בתוספת הטעם מאותם חיידקים:
הרבה יותר בריא עם טעם דומה
 

רוב הזמן נח

Well-known member
כי גבינה צהובה טבעית פשוט טובעת בשומן רווי
ומצד שני רוב הטעם בכלל ממקור חיידקי
אז קל להשתמש בחלבון צמחי עם שומן לא רווי בתוספת הטעם מאותם חיידקים:
הרבה יותר בריא עם טעם דומה
לא רק שזה לא יותר בריא, מבחינתי זה בכלל לא מזון.
 

ai27

Well-known member
לא רק שזה לא יותר בריא, מבחינתי זה בכלל לא מזון.
גבינה צהובה?
חיקויים זולים, שהתבססו על מרגרינה וסויה?
או חיקוי עתידי שלה, באיכות גבוהה?

שים לב שבדומה לעליה באיכות המרגרינה והפחתת שומן הטראנס בו
כל מוצר מזון שדחפו בהתחלה כתחליף זול
יכול לעבור שיפור הדרגתי באיכות.
 

רוב הזמן נח

Well-known member
כמו כל אוכל מלאכותי.

העיניין שבשר כ"כ טעים שקשה לזייף את הטעם.

עם גבינה לפעמים מצליחים.
העניין הוא ששיקרו לציבור.
אמרו שיכולים לקחת תא של פרה ולהרבות אותו ולייצר חתיכת בשר שזהה לבשר הטיבעי. וזה היה שקר.
 
העניין הוא ששיקרו לציבור.
אמרו שיכולים לקחת תא של פרה ולהרבות אותו ולייצר חתיכת בשר שזהה לבשר הטיבעי. וזה היה שקר.
חצי שקר חצי באמת חשבו שאולי יצליח.

מבחינת הבריאות ברור שאין סיכוי,מבחינת הטעם? אולי יצליחו בעתיד.
 
למעלה