בשר מס' 5

shokolate

New member
בשר מס' 5

קנינו בשר לחמין ובסוף הוזמן לארוחת צהריים בשבת. מכיון שהבר כבר הפשיר רציתי לשאול אם יש למישהו מתכון לתבשיל. תודה מראש
 
את יכולה להכניס אותו למרק או

להכין תבשיל בבישול ארוך, כל תבשיל קדרה שיתבשל הרבה זמן מתאים לבשר הזה. את יכולה לחתוך לקוביות ולהכין כמו גולאש עם תפו"א או בלי. את יכולה לבשל גם כגוש ולחלק אחרי הבישול. בישול ביין יכול להיות טוב. תאמת כל דבר. זה פשוט ענין של טעם.
 

עיריתד

New member
בישול בשר..מתכון

דוקא בשר מצויין לבשל ולהקפיא מתכון אם יש לך סיר לחץ עדיף ואם לא פשוט להאריך את זמן הבישול שופכים מים רותכים על חתיכת הבשר בסיר מחממים שמן ומוסיפים בצל קצוץ לחתיכות בינוניות 4-5 שיני שום ואז מוסיפים בשר באש גבוהה משחימים מכל הצדדים מוסיפים מים ואם רוצים יין יבש עד גובה בערך סמ או שניים פחות מגובה הבשר ומוסיפים פפקירה מתוקה, פלפל שחור 2-3 גרגירי פלפל אנגלי שני עלי דפנה א. מרק כף שטוחה, מלח ואם אוהבים קצת כמון בסיר לחץ הבישול שעה ורבע מרגע ה"לחץ" בסיר רגיל כדאי להפוך אחרי שעה והבישול בסביבות שעתיים וחצי על אש קטנה מפרידים בין הרוטב לבשר. את הבשר חותכים לפרוסות רק כשהוא קר (בניצב לשריר) ומקפיאים לחוד רוטב ובשר כך אפשר להוציא כמויות קטנות אם רוצים מאוד טעים מנסיון
 

zhavaeli

New member
שלום לכולם והיצצתי לרגע, וניתקלתי בשאלה

לגבי הבשר וניזכרתי שראיתי משהו פשוט בפורום שכן. צלי בשר מס’ 6 פילה מדומה של ציפי שבו חברתנו המקסימה ממיאמי.... מגלגלים את נתח הבשר באבקת מרק בצל, מכניסים לשקית קוקי מחוררת. מכניסים לתנור לשעה וחצי חום 180 מעלות, לאחר שהוא מתקרר היטב פורסים לפרוסות דקות בעזרת סכין גדול משונן... מכינים רוטב ומכניסים את פרוסות הבשר ומבשלים עוד כחצי שעה על חום נמוך.... יוצא רך ועסיסי, והרוטב הוא שלי [זהבה] הכנת הרוטב בצל אחד גדול 2 גזרים 2-3 גבעולי סלרי אמריקאי ופטריות טריות קצוצות הכל לחתוך לקוביות קטנות ואחידות לטגן את הבצל להוסיף את כל הירקות ולאדות להוסיף תבלינים .פילפל לבן כורכום אבקת מרק עוף להוסיף מים עד כיסוי. להרתיח להוציא קצף בכלי לערבב כף קמח עם מים ולהוסיף לסיר . לבשל עד אשר מסמיך לסדר את פרוסות הבשר כמו רעפים , לשפוך מעל את הרוטב לכסות בניר כסף ובערך חצי שעה לתנור בחום בינוני. מקווה שמשהו יעזר במתכון שבת שלום
 

shokolate

New member
אפשר מתכון לגולש?

עם או בלי תפו"א... אין לי חתיכה גדולה - גוש, אלא רק 2 חתיכות קטנות זה היה אמור להיות תוספת לחמין לא צלי.
 

דובשJית

New member
גולש בבקשה--->

מטגנת מלא מלא בצל עד שהוא שקוף מוסיפה פלפל ירוק רצועות, ומאדה עוד קצת עד שהוא גם טיפה שקוף מוסיפה עגבניה, 3-4 דקות מאדה יחד מוסיפה קוביות בשר מעל לקוביות הבשר תבלינים (פפריקה, פלפל, ואם הבשר לא מלוח, אז מלח) מכסה במים עד מחצית מגובה הבשר, נותנת לרתוח, מקטינה את הלהבה ונותנת לבשר שעה וחצי אחרי שעה וחצי, מוסיפה תפו"א, בכמות כפולה בערך מהבשר מנערת את הסיר, מוסיפה מים שיהיה עד מחצית הגובה מבשלת עוד שעה מאד מאד טעים! (מתכון אמא של חברה)
 

חנהפ

Active member
נתח מספר 5 הוא חלק מהכתף

כמו גם 4 ו-6 הנתח מתאים לצלי, כמו: רוסטביף מצלי כתף מורחים את נתח הבשר בשמן זית מכל הצדדים. מניחים בתבנית מרופדת בנייר כסף או בנייר אפיה ומכניסים לתנור מחומם לחום גבוה – 250 מעלות. כעבור עשר דקות מנמיכים את הטמפ' לבינוני-גבוה 180-200 ואופים 45 דקות לכל קג', כדי שיתקבל גוון ורדרד מבפנים. אם רוצים עשוי היטב, אופים שעה לכל קג'. בשר צלי כתף עם צימוקים מבקשים מהקצב שיפרוס את נתח הצלי כתף (1.5-2 קילו) לפרוסות בעובי כ- 1 ס"מ. מרתיחים מים בסיר שטוח ורחב וכשהמים מבעבעים, מכניסים פנימה 3-4 פרוסות בשר. כשהמים מבעבעים שוב, מחכים דקה ומוציאים את הפרוסות. חוזרים על הפעולה עם כל שאר הפרוסות. מטגנים המון בצל קצוץ, מוסיפים בשר, ¼ ק"ג צימוקים, מלח, קצת מוסקט, קינמון, פלפל, ¾ כוס מים, ½ כוס שקדים מטוגנים (לבחירה), ½ כוס משמשים יבשים (לבחירה). מבשלים על אש קטנה עד שמתרכך מאד. אם צריך מוסיפים עוד מים.
 
למעלה