נתח מספר 5 הוא חלק מהכתף
כמו גם 4 ו-6 הנתח מתאים לצלי, כמו: רוסטביף מצלי כתף מורחים את נתח הבשר בשמן זית מכל הצדדים. מניחים בתבנית מרופדת בנייר כסף או בנייר אפיה ומכניסים לתנור מחומם לחום גבוה – 250 מעלות. כעבור עשר דקות מנמיכים את הטמפ' לבינוני-גבוה 180-200 ואופים 45 דקות לכל קג', כדי שיתקבל גוון ורדרד מבפנים. אם רוצים עשוי היטב, אופים שעה לכל קג'. בשר צלי כתף עם צימוקים מבקשים מהקצב שיפרוס את נתח הצלי כתף (1.5-2 קילו) לפרוסות בעובי כ- 1 ס"מ. מרתיחים מים בסיר שטוח ורחב וכשהמים מבעבעים, מכניסים פנימה 3-4 פרוסות בשר. כשהמים מבעבעים שוב, מחכים דקה ומוציאים את הפרוסות. חוזרים על הפעולה עם כל שאר הפרוסות. מטגנים המון בצל קצוץ, מוסיפים בשר, ¼ ק"ג צימוקים, מלח, קצת מוסקט, קינמון, פלפל, ¾ כוס מים, ½ כוס שקדים מטוגנים (לבחירה), ½ כוס משמשים יבשים (לבחירה). מבשלים על אש קטנה עד שמתרכך מאד. אם צריך מוסיפים עוד מים.