בשר מס' 6

פצפצון

New member
בשר מס' 6

בעלי היקר חזר מקניות והודיע לי חגיגית שהוא החליט לגוון. במקום עוף לחג, הוא רוצה בשר. ולכן הוא קנה לי בשר מס' 6. מי מכיר? איזה חלק זה? והכי חשוב- מה עושים עם זה? רעיונות יתקבלו בברכה....
 

simad1

New member
נקרא פאלש פילה = פילה מדומה

דומה בצורתו לנתח הפילה אולם שונה בטעם ובמירקם. דומה לכתף (נתח 5) רק ללא הסחוס המרכזי - בכל אופן מתאים מאוד לתבשילי צלי/קדירה. צלי כתף ברימונים, דבש ויין אדום ----סימה.ד: נתח בשר כתף (מס' 5) במשקל שני קילו 3 בצלים חתוכים לרבעים 3 גזרים גדולים חצויים לשניים 2 כרישות קטנות קצוצות גס 20 שיני שום שלמות (מחציתם נעוצים בתוך הבשר) למרינדה – 1/4 כוס שמן זית 3 כוסות יין אדום יבש 1/2 כוס רכז רימונים 1/2 כוס דבש 3 כפות סויה כף גדושה פלפל שחור גרוס טרי חצי כפית צי'לי טחון **** מערבבים בקערה את חומרי המרינדה. משרים בתוכה את נתח הבשר למשך 4-5 שעות (רצוי ללילה). בסיר גדול (שניתן לאפות איתו בתנור), מטגנים קלות את הבצלים, מוסיפים את הבשר ומטגנים מכל הצדדים. מוסיפים את נוזל המרינדה וציר מרק בקר (או מים+ אבקת ציר בקר כ- 2 כפות) לכדי כיסוי 3/4 מגובה הבשר. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים כשעה וחצי. ממשיכים לאפות בחום 160 מעלות עוד כשעה בתנור. מצננים את הבשר ופורסים לפרוסות דקות. מעטרים בגרגירי רימון.
 
למעלה