בשר

N i c k i

New member
בשר

אני לא ממש אוהבת בשר. כעיקרון אני אוכלת רק שניצלים. אני חייבת לאכול בשר, כי עכשיו אני בתקופת הגדילה, אני בת 12, וזה יכול לפגוע בהתפתחות התקינה של הגוף שלי. יש כאלה שיגידו לי: "זה לא נכון! אני צמחוני והגוף שלי בריא מאוד! תנסי תחליפי בשר ותראי שגם את יכולה להיות בריאה בלי לאכול בשר!" אבל זה לא ממש נכון... כשניסיתי לאכול כמה שפחות בשר, בריאותי התחילה להתדרדר. הציפורניים שלי נבדקו, והרגשתי חולשה ועייפות לעיתים קרובות. אני יודעת שכשאני אהיה גדולה, כשאגמור לגדול ולצמוח, אהיה צמחונית. ראיתי איך מתעללים בבעלי חיים כדי שהם יהיו בצלחת שלנו, וזה עורר בי בחילה, ועלו לי דמעות בעיניים. אבל אין מה לעשות- אני חייבת לאכול בשר, לפחות כרגע. דגים אני לעולם לא אוכל, כי אני לא יכולה לאכול דבר שבר לצלחתי בצורה שבא הוא היה בהיותו חי. אני יודעת שיהיו חילוקי דעות בקשר להודעה הזו, כי אנשים רבים יוכלו להביא לי דוגמאות רבות לכך שוויתור על אכילת בשר גם בגיל הזה יכולה להיות לא מזיקה, אז אשמח לקרוא תגובות שלכם בקשר לזה.

Eclipsed 0

New member
בעניין.

מגיל עשר אני צמחונית. היום אני בת 14, ולא נתקלתי בבעיות בריאותיות הקשורות בהיותי צמחונית. אם תרצי להפסיק לאכול בשר ולהשאר בריאה, תוכלי להשתמש בתחליפי הטופו שקיימים, ובזמן האחרון, ממלאים כל פינה בסופר-מרקטים. אני גם לוקחת תוספות B12 בכדורים. אני מציעה ללכת לרופא\ת המשפחה, לקבל המלצה על דיאטנית ולהתייעץ איתה. בהצלחה.

גם כן וגם לא

כמובן שעדיך לאכול בשר וזה בהחלט הרבה יותר בריא במיוחד בגיל ההתבגרות ואימא שלי מנסה לשכנע אותי לאכול כל הזמן אבל אני פשוט כמעט מקיאה שאני רואה בשר. אבל בהחלט אפשר לגדול ללא בשר ורצוי לאכול הרבה שקדים ואגוזים ( לא יודעת למה אבל זה משסבתא שלי אמרה). חוצמזה אני רוצה להיות טבעונית אבל לא נראה לי שזה כל כך כדאי כי בכל זאת אני חייבת לגדול אבל בלי בשר זה שטויות. פשוט נורא קשה בשבוע הראשון ואחרי זה ממש קל.

שלום שלום

היי, אני אסנת. אני צמחונית מגיל 6 (כבר 11 שנה) וטבעונית כבר כמעט שנה וחצי. והפלא ופלא- אני חיה! ואני לא סתם חיה אני אפילו בריאה ולא חסר לי שום דבר... הכל תלוי בצורה שבה נעשים צמחונים. אם זה מספיק חשוב לך את יכולה להשקיע, ללכת לדיאטנית שמבינה בנושא ולבנות לעצמך תפריט שיכיל את כל מה שאת צריכה ללא בשר! אם את צריכה עצות את יכולה לשאול ואני בטוחה שיש כאן הרבה אנשים שישמחו לעזור לך...
לא צריך לרצוח כדי לחיות...

the dark

New member
היי

אני צמחונית כל חיי 16 שנה הוריי ניסו לתת לי בשר בילדותי אך הם מספרים שלא הסכמתי אף פעם לגעת ולאכול אותו. אבא שלי צימחוני גם כל החיים שלו - הוריו נתנו לו פעם אחת והם סיפרו לי שמרוב גועל הוא לא הסכים לאכול ת´אוכל עד שהם הבינו שהוא לא רוצה לאכול בשר. הבריאות של שנינו מצויינת בכל הנוגע לדברים הקשורים לבשר... רק בהיותי בת 7 הבנתי מזה בשר - חיה. ומאז אפשר להגיד שזה היה עוד דבר שבגללו לא רציתי לאכול בשר. ריח של בשר עושה לי בחילה! כמו מנגלים וכו´... אף פעם לא ניסיתי להיות טיבעונית אך לאט לאט אני מתחילה להתגעל מביצים ואני אוכלת מעט מאוד. מדברי החלב יהיה לי קשה להתרחק כי אני אוהבת שוקולד ולבנה.

arty

New member
שוב לא נכון

אני בת 15 לפי מה שידוע לי הגוף מתפתח מגיל שנה עד גיל 18.... מה שאני רוצה להגיד שאני אף פעם לא אכלתי בשר ואני ממש לא רואה הבדל בריאותי ממינ לבין אנשים שכן אוכלים בשר בכל מקרה הכל פסיכולוגי ויש גם כדורים של ויטמנים שלוקחים וכאלה שלך תמוז-בת

N i c k i

New member
כשאני אהיה גדולה

אני אהיה צמחונית. ניסיתי גם עכשיו, אבל לא הצלחתי. מה אני יכולה לעשות?

למעלה