היי! אני חדש שפה בפורום ויש לי שתי שאלות: 1. איזה סוג בשר הכי מומלץ לאכול (מבחינה תזונתית כמובן)? 2. אני אוכל 5 פעמים בשבוע מנת חזה עוף (משקל 100 ג') המכילה 1% שומן רווי. האם זה מומלץ? נחשב בריא? מיותר לציין, כי חזה העוף אינו מטוגן. תודה, מיקו
כעיקרון מומלץ לאכול עוף ללא העור, חלקים אחוריים של הבקר ודגים. פעם פעמיים בשבוע לאכול כבד בשביל B12 וברזל. אגב, לדעתי אתה יכול לאכול בשבוע יותר בשר ממה שאתה אוכל.
רק לא כבד! כבת הוא הפח אשפה של הגוף לאכול אותו זה כמו לאכול ביוב בלי ריח! אם יש לך מחסור בויטמינים קח מולטיויטמין, למרות שניתן להשיג את כולם דרך מזון רגיל רק בלי כבד!
אבל אין מה לעשות - זה המאכל הכי עשיר בברזל ובB12. מותר פעם בשבוע, אנשים אכלו יותר מזה ולא מתו. לעומת זאת, יותר אנשים מתו מחוסרים תזונתיים. בשביל להשלים חסר בויטמינים צריך לאכול, לא לבלוע כדורים.
נכון שהכבד הוא פצצת ויטמינים כי הוא מהווה את מחסן הכימיקלים של הגוף אך ביניהם גם חומרי פסולת כגון תרופות והורמונים שהוזרקו לבעל בהחיים ורעלים שונים שהכבד ספג ממחזור הדם לצורך פירוקם. B12 חסר בעיקר אצל צמחונים שממילא לא אוכלים כבד או אצל מי שקיימת בעית ספיגה. כנ"ל חוסרים חמורים בברזל משלימים ע"י תיסוף בכדורים או זריקות לפי המלצת רופא. הסיבה שכבד "לא טעים לך" ולעוד הרבה אנשים (באירופה נוהגים לזרוק לפח כבד עוף) היא בין היתר מזהוי גורמי הפסולת ע"י חוש הטעם. לדוגמא הטעם המריר שנגרם ממיצי המרה הסמוכה לכבד. צריך לסייג שחוש הטעם הוא פרי פיתוח מוטציות ובחירה טבעית מתמשכת. בתנאים של חוסר משמעותי הוא עלול גם לבחור ולהעדיף מזון שטעמו היה דוחה ומאידך הוא פשוט עלול להטעות אותנו לכיוון הרסני. בשורה התחתונה הגיעו מומחי התזונה למסקנה שרצוי לתסף במולטי ויטמינים אולי בגלל אילוצי היומיום בבחירת התפריט והטעויות בבחירה של חוש הטעם
ל הודו אדום ערך תזונתי מעט גבוה מזה של העוף. מצטרף להמלצה לגוון את מקורות החלבון גם בדגי ים בקלה סלומון טונה בקשר לעור עדיף להסיר אותו לפני הצליה/בישול.
בשר מומלץ הינו בשר עוף-ללא עור, דג,בקר רזה, הודו . לא חייבים להצמד דווקא לחזה עוף -זה משעמם ורצוי לגוון . גם לקצת שומן רווי אנו זקוקים ומסתבר שזה חשוב לגוף כמובן במידה קטנה. לכן זכור- אם אתה אוהב בשר - לך עך מגוון- זה תמיד טוב.
הטעם בעור הוא בגלל התיבול שום פפריקה שניתן לתבל גם את הבשר נטו בתוספת שמן זית או רוטב בריא אחר. העור עצמו נטו הוא דוחה למדי, במיוחד שהוא מכיל זקיקים של נוצות וספג לתוכו את כל הרפש שהתרנגולת רבצה בו. נראה אותך עכשיו טורף את העור לגבי טונה, עדיף כמובן טונה במים בתוספת סלט פיקנטי או לערבב עם ירקות בצל גבינה ומעט שמן צמחי.