בתביעה קטנה נגד עסק רשת מכוני כושר האם צריך

lilush27m

New member
בתביעה קטנה נגד עסק רשת מכוני כושר האם צריך

להגיש את התביעה נגד המכון או נגד הנציג שבו כביכול נושא התביעה מדבר על... או שרק ניתן למסור את שמו בגוף בתביעה?
במילים אחרות האם צריך לכתוב את שמו או גם לתבוע אותו בנוסף לרשת הנתבעת?

lilush27m

New member
תודה על העזרה יש לי עוד שאלה קטנה

התלבטות בסכום התביעה. המקרה היה בנושא הוצאת דיבה ועוגמת נפש מצד מכון הכושר. השאלה כמה הגיוני לתבוע נגד המכון גם לא ארצה שבבית המשפט יחשבו שאני סתם נוקבת במספר רק בגלל שניתן לתבוע עד 30 אלף או משהו כזה..מה ההמלצה הכללית בנושא?

lilush27m

New member
בשמחה

הגעתי למכון כושר ברשת מפורסמת שהייתי מנויה לה בעבר.
קיבלתי מחבר כרטיס הטבה לשמונה כניסות חד פעמיות, שכבר הייתה בו ניצול אחד של כניסה אחת, הפקידה בקבלה סימנה לי וי על הכרטיס ולהפתעתי המנהלת שלה הגיעה ולקחה לי את הכרטיס לעיני כל הלקוחות ששהו באותה עת. ואמרה כי הכרטיס מוחרם, ממש כך. צחקתי ואמרתי לה שהיא איננה יכולה להחרים לי את הכרטיס הרי שהבאתי אותו עימי מהבית ולטענתה הוא יכול להיות רק בשימוש של לקוח "פלטיניום" במכון כושר.בנוסף לאחר בקשות חוזרות ונישנות לרקבל את הכרטיס בחזרה היא טענה כי אולי מצאתי ברחוב אותו או גנבתי אותו.

שאלתי היא האם מדובר בגניבה הוצאת דיבה ועוגמת נפש יחדיו? והאם כדאי לדרוש פיצוי בתביעות קטנות ומה הסכום המומלץ בטענה שביזו את שמי לעיני סביב כל האנשים ששהו באותה עת.

אם היא אכן האשימה אותך בגניבה לאוזני ועיני

לקוחות אחרים, הייתי מגיש כאן תביעה ע"ס של 25,000-30,000 ש"ח בתביעות קטנות. אני מאמין שהראלי זה פחות מזה, אבל זה לא יראה "חזירות" בעיני בית המשפט.

תציין גם שהיית יכול לתבוע בתביעה רגילה, בגין לשון הרע, ללא הוכחת נזק, סכום שהוא כיום כ-70,000 ש"ח, אבל החלטת שלא לדרוש את הסכום המקסימלי, כדי למנוע הליך מסורבל וכו'.

יש לך עדים?

במקרים של תביעות חוקתיות אני ממליץ לשקול סיוע של עורך דין, גם אם זה בתביעות קטנות, שכן מדובר בנושא חדש יחסית בתביעות קטנות.

אבל לחלוטין ניתן לעשות את זה לבד, אם אתה מרגיש ביטחון בכתיבת התביעה.

lilush27m

New member
והאם התביעה אמורה להגיש לסניף עצמו או למשרדים

הראשיים של הרשת? איך מאתרים כתובת פשוט לטלפן ולשאול לאן ניתן לשלוח את המכתב?

הכי טוב גם וגם

למעלה