בתהליך לקק"צ - מס' שאלות

YellowS1

New member
בתהליך לקק"צ - מס' שאלות

שלום רב,

אני נמצא כרגע בתהליך לקק"צ ואשמח לקבל תשובות מס' שאלות.

עשיתי מבדקים כבר לפני חודש ועדיין אין תשובות, היום נאמר לי ע"י השלישה ביחידה שלי (חיל האוויר), כי ב-9.9 תערך וועדה שבה אקבל מידע לגבי המשך התהליך ושם גם אדע מה התשובות מהמבדקים.

אני מרגיש שקצת מורחים אותי עם התשובות, לאף אחד אין באמת מידע עבורי ואני מחפש תשובות למס' שאלות עוד לפני שאגיע לועדה, בינתיים לא דאגו לקבל אישור רופא עבורי לקק"צ בכלל מול תא המתנדבים.

1. מתי המחזור קק"צ הבא למתנדבים בבה"ד 12? (כמה מחזורים יש בשנה ומתי הם נערכים?)
2. האם יכול להיות שאקבל שיבוץ בבסיס סגור (חולה סכרת), האם אני יכול לא להסכים להשתבץ בבסיס סגור בתור קצין מן המניין?
3. אני מוכשר במקצוע שלישות ומנהלה, האם אני עושה השלמת שלישות או השלמה של חיל האוויר?

לא מצליח לתפוס אף אחד בתא המתנדבים כבר מסוף השבוע שעבר, מנסה להתקשר ומחכה על הקו כבר שעות.

אשמח לתשובות ועזרה,
תודה.

hillator

New member
תשובות

1. בן אחד לשנים המחזור הקרוב בנובמבר ב9.9 זו הועדה של חיל אוויר לבהד 12
2. תלוי מה רשום לך בפטורים הרפואים בתעודת מתנדב
3. תלוי באיזה תפקיד שלישותי, יש גם וגם...סביר להניח שבגלל הסכרת לא תעשה השלמה בעובדה בגלל המרחק ממוסד רפואי

בברכה

YellowS1

New member
המשך לשאלות

היי,

בנוגע ל-1, אחרי כל המבד"קים שכבר עברתי, יכול להיות שבוועדות הקרובות יהיה משהו שיגרום לי לא לצאת בנובמבר? מה הוועדה הזו בדיוק? האם היא פוסלת? ידוע לך אולי מתי בנובמבר? זה בעצם אומר שבסביבות אוקטובר אני אצא להכנה? (במידה ואצא לקקצ)
2. מה אמור להיות רשום בפטורים כדי שאדע אם אני יכול להיות בבסיס סגור?
3. אם לא אעשה השלמה בעובדה, אילו עוד אפשרויות קיימות בנסיבות הקיימות? בעיקרון אני במשרד קישור.. הבנתי שההשלמה וההכנה של חיל האוויר נעשות באותו המקום, במידה ידוע לך אולי איפה תהיה ההכנה שלי?

תודה רבה על כל העזרה!

hillator

New member
תשובה

1. כן לחיל אוויר יש מקום אחד או שניים בבהד 12 .. כל הקורס הזה זה איזה 20 איש גג. אז מכל המעומדים בוחרים מי יוצא. ולא פוסל אלא דוחה מחזור.
תיקח בחשבון שבבהד 12 עושים הרבה אנשים מבוגרים עם דוקטורט וכל זה ..
2. בתעודת מתנדב רשום לך לינת בית?
3. בעיקרון יש השלמות שלישות של ת"ש וחינוך וכל אלו שעושים בצריפין \בהד חינוך וכדומה. לבהד 12 אין הכנה בח"א נראה לך ישימו חולה סכרת לישון באוהל במדבר? אף רופא לא יאשר את זה.

YellowS1

New member
המשך

1. יש לך אולי מושג איך מתעדפים מי יוצא בכל מחזור?
2. התעודה לא עלי כרגע, אבדוק
3. מדבריך משתמע שמתנדבים לא עוברים הכנה לפני בה״ד 12? קראתי פה באחד המאמרים בפורום של מישהו שעבר שכתב שהקורס בסיסי ומורכב מהכנה, קורס בסיס והשלמה? (אם אינני טועה הוא מתנדב;

תודה רבה על העזרה!

hillator

New member
תשובות

1. לא
3. בחילות אחרים עוברים הכנה. בחיל האוויר ההכנה נמצאת במקום שלא מתאים למי שמיועד לבהד 12 אז הם לא עוברים

LordNor

New member
תשובות

ההכנה וההשלמה בחה"א לא מבוצעות במקום אחד, אלא במקומות נפרדים ומרוחקים אחד מהשני.
מיקום ההכנה אינו בעייתי ואף קרוב למרכז רפואי, הבעיה היא הלינה באוהלים.
כשהייתי בהכנה לקק"צ, היו איתי גם מתנדבים עם סכרת וכל מיני בעיות רפואיות שלא מאפשרות להם לעשות קק"צ רגיל, אם לא יוכל לעשות הכנה במסגרת חה"א, ישתבץ ככל הנראה להכנה בחיל אחר שבו יש לינה במבנים.
ועדות שלפני קק"צ - מדובר על 2 ועדות שמתקיימות (חיילית וצרכים), כאשר הוועדה הקובעת והסופית היא ועדת צרכים, בהנחה שזימנו אותך ל"ועדה", סביר להניח שעברת את המבדקים, ומדובר בועדה חילית פרונטלית שמטרתה להכיר אותך ולבדוק את הכדאיות מבחינת חה"א בהוצאתך לקק"צ.
הילה - כדאי שתבדקי את הנושא של ההכנה בחה"א לעומק מול תא מתנדבים ולא לתת תשובות נחרצות שעשויות להיות מטעות ומאכזבות.

hillator

New member
עניתי לך במסר

ולבהד 12 יש רק ועדה אחת בחיל אוויר.
השתי ועדות "חילית וצרכים" מתקיימות לקקצ רגיל. וזה בתאריכים שונים.

YellowS1

New member
שאלות נוספות

היי,

תודה על ההתייחסות, אשמח אם תוכל להרחיב מעט על התהליך שעברת, היכן עברת הכנה, קק"צ והשלמה ובאיזה חיל היית? אתה בטוח בוודאות שיצרפו כל מועמד לקק"צ להכנה בחיל כל שהוא? מה בעצם עושים במצב כזה, ההכנה והשלמה ייעשו במקומות שבהם חילות אחרים עושים? שמעתי על קצינים שלא עשו השלמה במסגרת חיל האוויר (מתנדבים), לצערי אני לא יכול לאמת את המידע הזה בשום צורה.

תא המתנדבים לא ידע לספק מידע נוסף היום כשהצלחתי לתפוס אותם בטלפון, פרט לעובדה שהמסלול הוא מסלול דומה לקק"צ רגיל עבור כל אחד (חוץ מהעובדה שיוצאים לבהד 12). הסברתי להם שהתנאים בחיל האוויר שונים והם אמרו שהם לא יודעים להרחיב על הנושא.

בנוגע לועדה, מישהו אולי יודע כמה תקנים יש בדר"כ לכל חיל וכמה אנשים יוצאים בכל מחזור קצונה בחיל? (הגיוני שיש רק מחזור אחד בשנה שלמה?) כמה אנשים עולים לועדות הללו והאם מתייחסים לנשים בהריון ומבוגרים בנפרד ממתנדבים (תקנים נפרדים?) או שהתקנים הם גלובאליים ונאמר יש 2-3 תקנים לכל חיל האוויר ובפנים מחלקים אותם למתנדבים, נשים בהריון ומבוגרים לפי תעדוף?

תודה רבה!

YellowS1

New member
ואולי מישהו יודע כמה אנשים מגיעים לועדות?

הועדה היא ועדה שנתית שמתרחשת פעם בשנה? כמה אנשים בערך מגיעים לועדה כזו?

תודה רבה.

hillator

New member
תשובה

לגבי כמות מעומדים וחלוקת תקנים אין לי מושג
לגבי תא מתנדבים הם מטפלים רק באישור הרפואי בנושא קקצ כל השאר זה החיל.

תשאל את המפקדים שלך לגבי איזה השלמה אתה מיועד

למעלה