בתופים ובמחולות

PROJECT:2501

New member
בתופים ובמחולות../images/Emo65.gif

ירום הודם באופוס בשעה טובה הוציאו את התרגום של עליית אנדימיון (לפחות ככה כתוב באתר שלהם). אבל אני לא מוצא את זה בסטימצקי האמיתי והוירטואלי וכמו כן בשום חנות ספרים מכוונת אחרת. משהו יודע כמה זמן זה יקח? ביי

הלדין

New member
הם עדיין לא הוציאו את התרגום

בוג´י הייתה המתרגמת שלו. אם הוא היה יוצא, היא הייתה מודיעה על זה קבל עם וארץ בפורום הזה. הם יוציאו אותו קרוב לוודאי בשבוע הספר... נ.ב. בסדרה ששודרה היום בערוץ 8 נאמר שחתולים אינטלגנטיים פחות מכלבים. האם אתם חושבים שזה שגוי? אצטט: "כלב הוא כמו תינוק בן שנתיים בעוד חתול הוא כמו תינוק בן שנה וחצי"- הכוונה לאינטלגנציה שלהם. עם זאת, החתולים מנסים לתקשר איתנו בדרך המקובלת עלינו בעוד הכלבים לא- היללה החתולית הידועה "מיאו" היא ניסיון דיפלומטי פושר למדי לדבר בשפת בני האדם. כמו כן, בעל כלבים אחד אמר שכלב תופס את המשפט שלך כמילה אחת ולא כמשפט כמו בני אדם אחרים. מעניין...

הלדין

New member
זו לא הייתה אליגוריה

החלק הראשי של ההודעה היה מיועד אליך. החלק המשני היה מיועד לבוג´י- אופתיל אם אינני טועה. אני מתבסס על תקדים אורט בנושא. תקרא את המילון של פורום מד"ב ופנטזיה באורט ותבין- יש קישור אליו ב-"קישורים".

preacher

New member
תתעורר

חתולים לא מנסים לחקות דיבור אנושי כשהם מיללים. ומה הקשר לאינטליגנציה? אצל מדענים היא לרוב נמדדת ע"י פתרון בעיות - מבוכים וכאלה.

Catty

New member
נכון

לחתולים וכלבים שפה משלהן ואיזה שטויות אתה אומר, שחתולים מנסים לתקשר עם אדם וחתולים לא? שניהם מתקשרים עם האדם. החתול יותר עצמאי, והכלב יותר נקשר לאדם עד כמה שידוע לי. וכלבים כשמלמדים אותם מילים מסויימות הם לומדים אותם ומבינים לגמרי. (פקודות, שמות, וכולי... הכלבה שלי יודעת המון פקודות ואת השמות של כל המשפחה שלי... וגם את של עצמה... אנו יכולים לשאול אותה: "איפה אימא"? והיא תלך לאימא. או "לכי למקום שלך" והיא הולכת למקום השמור לבה בבית. ואם אנו אומרים בכל מיני דרכים שאנו מתכוונים ללכת איתה החוצה, היא מבינה.) בקשר לחתולים, אני לא יודעת. חתוליםפ גם מאוד אינטלגנטיים, אבל עד כמה? לא יודעת.. אין לי חתול בבית
אבל אני יודעת שהכלב הוא תמיד יהיה ידיו הטוב של האדפ ולא החתול. לי אין כלום נגד חתולים, שהרי אני עצמי חתולה.....

PROJECT:2501

New member
אם זה לא יצא

אז למה באתר כתוב שיצא ולא כבקרוב? זה קצת אכזרי לא?

Boojie

New member
כל הרעיון של אינטליגנציה השוואתית

הוא קשקוש אחד גדול. בתור התחלה שימצאו דרך לקבוע מה זה בכלל אינטליגנציה, ואחר כך נדבר... אני חושבת שזה די מובן מאליו שבמה שנוגע לתכונות שבני אדם נוהגים לתפוס כאינטליגנציה, כלבים אמורים להיות טובים יותר מחתולים. כלבים הם חיות חברתיות, שעברו אבולוציה ארוכה מאד בביות אצל האדם, ומבחינות אלו מתאימים לאדם בצורות רבות. חתולים זה משהו אחר לגמרי, ועברו הסתגלות קצרה בהרבה מכלבים לבני אדם. אבל צר לי לומר, לא כלב ולא חתול הם לא כמו תינוקות, ותפיסה כזו מראה, אם היא בכלל מראה משהו, רק את הנטייה שלנו להאנשה של בעלי החיים שבחיינו. כלב הוא כלב, וחתול הוא חתול, ולכל אחד יש את התכונות הגזעיות שלו שנועדו לסגל אותו לחיים שלו, ואלו תכונות שונות לחלוטין בגלל שכל אחד מהם הסתגל לנישה שונה לחלוטין. לנסות להשוות אינטליגנציה של כלבים, חתולים ובני אדם זה כמו לנסות לחבר תפוחים ואגסים (בתרגיל מתמטי, לא בעוגה) - חיבור מין בשאינו מינו. לגבי הנסיונות החתוליים בווקאליזציה - מזמן אמרתי שיהיה נורא מעניין לעשות מחקר השוואתי בין ווקאליזציות של חתולים שגדלו עם בני אדם וחתולים שגדלו פרא. אני מאמינה שיהיה הבדל גדול - ככל שאני מכירה חתולים, נראה לי שחתולים שגדלו עם בני אדם מנסים לחקות את הווקליזציות שלנו, ככל שהם מבינים אותן (ולא רק ב"מיאו"). ולגבי עליית אנדימיון - הוא ייצא ממש בקרוב. הוא נמצא כרגע בשלבים הסופיים שלו, ואני מתארת לעצמי שהוא ייצא לקראת שבוע הספר (זה או-טו-טו!)

למעלה