כל הרעיון של אינטליגנציה השוואתית
הוא קשקוש אחד גדול. בתור התחלה שימצאו דרך לקבוע מה זה בכלל אינטליגנציה, ואחר כך נדבר... אני חושבת שזה די מובן מאליו שבמה שנוגע לתכונות שבני אדם נוהגים לתפוס כאינטליגנציה, כלבים אמורים להיות טובים יותר מחתולים. כלבים הם חיות חברתיות, שעברו אבולוציה ארוכה מאד בביות אצל האדם, ומבחינות אלו מתאימים לאדם בצורות רבות. חתולים זה משהו אחר לגמרי, ועברו הסתגלות קצרה בהרבה מכלבים לבני אדם. אבל צר לי לומר, לא כלב ולא חתול הם לא כמו תינוקות, ותפיסה כזו מראה, אם היא בכלל מראה משהו, רק את הנטייה שלנו להאנשה של בעלי החיים שבחיינו. כלב הוא כלב, וחתול הוא חתול, ולכל אחד יש את התכונות הגזעיות שלו שנועדו לסגל אותו לחיים שלו, ואלו תכונות שונות לחלוטין בגלל שכל אחד מהם הסתגל לנישה שונה לחלוטין. לנסות להשוות אינטליגנציה של כלבים, חתולים ובני אדם זה כמו לנסות לחבר תפוחים ואגסים (בתרגיל מתמטי, לא בעוגה) - חיבור מין בשאינו מינו. לגבי הנסיונות החתוליים בווקאליזציה - מזמן אמרתי שיהיה נורא מעניין לעשות מחקר השוואתי בין ווקאליזציות של חתולים שגדלו עם בני אדם וחתולים שגדלו פרא. אני מאמינה שיהיה הבדל גדול - ככל שאני מכירה חתולים, נראה לי שחתולים שגדלו עם בני אדם מנסים לחקות את הווקליזציות שלנו, ככל שהם מבינים אותן (ולא רק ב"מיאו"). ולגבי עליית אנדימיון - הוא ייצא ממש בקרוב. הוא נמצא כרגע בשלבים הסופיים שלו, ואני מתארת לעצמי שהוא ייצא לקראת שבוע הספר (זה או-טו-טו!)