בתוצאות של הבדיקות דם

בתוצאות של הבדיקות דם

ה- c3 עלה קצת מ-60 ל-73 אבל גם ה- ANA עלתה מ- 2.55- ל- 4.00 מה זה אומר? זה מרמז על פעילות המחלה?

1ט ל י

New member
../images/Emo24.gifלי אישית אין מושג

אבל התחשק לי לשלוח לך חיבוק
וכמובן שגם פיה.

גימבה

New member
בדיקת דם

ANA חיובי ניתן למצוא גם אצל חלק מהאוכלוסייה הבריאה, יש אנשים שמסתובבים עם ANA חיובי שנים רבות וכלל אינם מודעים לזה. בנוגע ל-C3 נראה לי שזה טוב, למרות שזו לא עלייה משמעותית. כך או כך לא ה-ANA ולא ה-C3 לבדם יכולים להוות מדד לאיבחון לופוס ובטח שלא לופוס פעיל. בנוגע לכל התופעות הנוירולוגיות שמהן את סובלת, האם נוירולוג שלל טרשת או כל מחלה אוטואימונית אחרת שתוקפת את מערכת העצבים?

היי גימבה

אני יודעת שאצל חלק מהאוכלסיה ה- ANA לא מראה על בעייתיות אבל אצלי הוא יצא חיובי כל הפעמים ובבדיקות האחרונות קפץ מ- 2 ל-4. עשו לי באפריל בדיקה של MRI מוח, בדיקה של EEg בגלל חשד לטרשת נפוצה ויצא תקין אז לא נראה שמשהו השתנה מאז לפני חודשיים חוץ מ- ה- ANA החיובי וה- c3 הנמוך שהיה אז 60 כל שאר הבדיקות היו שליליות כל האנטי למינהם בסבב הבדיקות הנוכחי עוד לא חזרו כל הבדיקות אבל אני מקווה שלא השתנה

גימבה

New member
בדיקות

יש עוד בדיקה אחת לטרשת והיא ניקור מותני שבודק הימצאות של דלקת בחוט השידרה. המחלה הזו באה לידי ביטוי בין היתר: בתחושה, יציבה וראייה. זה אולי יכול להסביר סחרחורות, תחושת התעלפות ופגיעה בראייה. במקרים של בדיקת MRI שלא מראה על בעייה מסויימת אבל עדיין קיימים סימפטומים נוירולוגים, יש נטייה לחזור על ה-MRI שלושה חודשים אחריי. שווה בדיקה, במיוחד לאור העובדה שאת רוצה טיפול ולא בטוח שהפלקווניל הוא התשובה.

גימבה.......

חס וחלילה לא רוצה טרשת נפוצה זה די מלחיץ........ זו מחלה נוראית כל-כך שמחתי שהחליטו שאין לי את זה....... זאת מחלה נוראית גימבה......... והנוירולוג אמר לי בזמנו ש- MRI מוח היא הבדיקה המדויקת ביותר לאיתור הנוירולוג בדק אותי וטען שאני בסדר עשו לי 3 פעמים בדיקות נוירולוגיות , אבל נראה לי שאולי אחזור לנוירולוג ........... לי הנוירולוג אמר בפעם האחרוהנ שהייתי אצלו שממש לא חוזרים על בדיקת MRI בטח לא ברווח של שלושה חודשים וגם לא ברווח של חצי שנה בין בדיקה לבדיקה בייחוד עם הבדיקה הראתה שהכל בסדר

גימבה

New member
תרגישי טוב ../images/Emo20.gif

כל מחלה אוטואימונית היא נוראית, אני רק מקווה שהרופאים יזכו אותך באבחנה הנכונה, חבל להמשיך ולסבול סתם.

היי גימבה

הרופאים כבר זיכו אותי באבחנה של 95% לופוס חשד גבוה ביותר זו הסיבה שהתחלתי לקבל פלקוניל בגלל ששלו מחלות אחרות אבל בכל מקרה אני אלך שוב לנוירולוג וקבעתי כבר תור לגבי טרשת נפוצה תאמיני לי שהיא הרבה יותר נוראית אני קראתי על המחלה ואני יודעת מקווה מאוד שאת לא צודקת ונוטה להאמין שלא

גימבה

New member
פייה

לא הייתה לי שום כוונה להמליך אותך עם הכותרת הזו. אני רק אומרת שיש כל כך הרבה מחלות אוטאימוניות שנורא קשה לאבחן בהתחלה. אני אתן לך את הדוגמא הכי פשוטה בלופוס, כשמרגישים לא טוב הרבה זמן הדבר ניכר לא רק בנוגדנים שונים אלא גם בספירה, לפעמים בכימיה, לפעמים בשתן לכללית, יש תימוכין מסויים להרגשה גם מבחינה מעבדתית. תבקשי מהרופאה שפשוט תיתן לך את כל הבדיקות שרק יש בלופוס (ויש הרבה) אולי היא פיספסה משהו שייתן לך את האיבחון המלא וכך יהיה לך מגוון רחב יותר של תרופות. פלקווניל לדוגמא עוזר יותר במקרים של תופעות עוריות, הוא לא עוזר במקרים של טסיות נמוכות. אין לי מושג מה ההשפעה שלו על סחרחורות וכדומה. יכול להיות שקורטיזון במינון נמוך ישיג את המטרה יותר טוב, למרות שאף אחד מאיתנו לא אוהב אותו במיוחד. לופוס יכול להיות מחלה אכזרית לא פחות מטרשת, אני מקווה בשבילך שאין לך אף אחד מהם. תרגישי טוב.

../images/Emo41.gifגימבה

נכון את צודקת יש המון מחלות אוטאימוניות... אבל עשו לי כמעט כל בדיקה אפשרית נראה לי מבחינת סרולוגיית הדם וכל חודשיים חוזרים על הסרולוגיה לראות אם יש שינוי כל שהוא כל ה- coobs ואימונוגלובינים כולל ה- , המשלים, ANA האנטי ד.נ.א האנטי RO ה- Anti-LA ה- ANTI-ss ועוד ועוד כולל תפקודי כבר כליות שתן לכללית תרבית וכולי וכולי בכל הבדיקות עד לסרייה האחרונה ה- ANA יצא תמיד חיובי וה- c3 נמוך ובמגמת ירידה כל השאר היה שלילי עוד לא קיבלתי בסרייה האחרונה את כל התוצאות אבל נקווה שגם שם האנטי ד.נ.א יהיה שלילי אני בעצם סבלתי ממרץ ורק באוקטובר הראמולוגית שלי החליטה לאחר שהשלמתי מיליון בדיקות על הטיפול בפלקוניל וגם זה בזהירות רבה ורק במינון של כדור אחד. היא אומרת שגם את זה היא לא מיהרה לתת לי ובטח שלא תרופות קשות יותר (סיטרואידים כמו קורטיזון פרניזון וכולי ) כי אין בתוצאות הבדיקה תודה לאל בינתיים הצדקה לכך....... עכשיו אני גם בהפסקה מהפלוקניל בגלל תוצאות בדיקה שדה ראייה לא תקינות שהיו תקינות בתחילת הטיפול שושובעיים אחרי לא מה שלא נראה הגיוני במינון כזה נמוך אחרי שבועיים. את צודקת שכל מחלה אוטאימונית היא אכזרית אבל התגובה שלי אישית לטרשת נפוצה כשחשבו בהתחלה על הכיוון הזה הייתה דיי קשה כי זו מחלה שעשוייה מאוד להגביל פיזית אני יודעת ומודעת שגם לופוס אבל לא ברמה של טרשת ואני גם יודעת שהנוירולוג ששלל את הטרשת אמר לי שהוא שמח מאוד שה- MRI מוח יצא תקין גם הבדיקות הנוירולוגיות הכלליות היו תקינות אז אני מקווה לטוב מבחינת הסחרחורות הראמטולוגית שלי אמרה שאם אין ממצא נוירולוגי מובהק הלופוס עשוי להיות הגורם לתחושת חוסר האיזון ויש גם נושאים של תחושת איבוד שיווי משקל - אבל זה אינדיבידואלי וכל מקרה לגופו בכל מקרה שיהי לך סוף שבוע קל וטוב מאחלת לך ולעצמי שפשוט נרגיש טוב ולא נזקק לכל החששות הבדיקות והורפאים

ל3

New member
הי פיונת

טוב ש ה - c3 עלה זה סימן טוב. לגבי הא.נ.א. אז כמו שגימבה כתבה זו בדיקה מאוד לא ספציפית ויש אותה להרבה מאוד אנשים שהם בריאים לחלוטין כך שלא נראה לי שזה צריך להדאיג אותך. האם עשית גם בדיקת אנטי ד..נא.? זו כבר בדיקה יותר ספציפית לפעילות לופוס או לא.

היי שירונת../images/Emo24.gif

תודה על המידע זה מאוד עוזר לי כרגע לא לפחד יותר מדי כי הראמטולוגית שלי בחו"ל עד תחילת דצמבר ורופא המשפחה אמר שהוא לא בדיוק יודע מה זה אומר שיש עלייה ב-ANA וצריך להיות במעקב עשיתי גם בדיקת אנטי ד.נ.א ועוד לא הגיעו תשובות (אבל בבדיקות שעשיתי לפני חודשיים האנטי ד.נ.א יצא שלילי) ואני מקווה שנשאר כך. יום ראשון יש לי תור לרופא עיניים לקבל חוות דעת שנייה לגבי התוצתאות של שדה הראייה והוא יקבע אם אני יכולה להמשיך בפלקוניל או לא

למעלה