בתורה כתוב "לא תגנוב" האומנם?!

בתורה כתוב "לא תגנוב" האומנם?!

אני רוצה לעלות דיון חשוב במקצת בקשר ל "לא תגנוב" 1. האם מותר לגנוב סתם בשביל הכיף?
2. האם מותר לגנוב למשל, שירים, סרטים וכו' מאתרים שמציעים זאת בלי כסף? כי הרי כל אותם האומנים עבדו על זה המון זמן וגם ביזבזו המון כסף ואנחנו או אחרים "לוקחים" מהם את ההשקעה שלהם. 3. בתורה למשל, אנחנו לומדים שאם אדם גנב למשל בהמה אז אחת מהשתיים. אם הוא שחט אותו אז הוא צריך לשלם בהמה +חצי אבל, אם הוא לא שחט אותו אז הוא צריך לשלם 2בהמות. אל תשאלו אותי למה זה כך ! אשמח לשמוע רעיונות ומושגים שאני או אחרים לא מכירים כמובן רק לפי האמונה המשיחית בלבד !!! <גילוי נאות: העלתי את הנושא הזה כדי לשאול אם יש לכם במקרה מושג איפה אני יכול "להוריד" או "לגנוב ?!" מוזיקה משיחית לאוו דווקא עכשווית> שלכם יחזקאל

ועוד משהו :)

שכחתי לשאול האם מותר "לגנוב" את האבאמא שלך? ז"א, אמא שלי שאלה אותי איפה הייתי כל היום במיוחד שהיא יודעת שעדיין לא היה לי שימוע מצד הממונה שלי ואני בכלל הייתי בדוגית בת"א . אז לא כ"כ ידעתי מה אני צריך להגיד לה אבל אמרתי לה שהייתי כמעט כל היום בעיר ( מה שלא היה נכון) ואח"כ בבית אמרתי לה שהייתי בחלק מהזמן בירושלים (כמובן שלא הייתי שם) האם זה בסדר מה שעשיתי ? ובכלל אני לא יכול לומר לה שאני מאמינן בישוע המשיח כי אז אני יכול לראות את עצמי מחוץ לדלת לכל החיים שלי ומה לעשות שאין לי איפה להיות? אשמח לתגובות שלכם יחזקאל

ד ר א ל

New member
זה לא נקרא לגנוב את אמא, אלא לשקר לה

אם אתה מחשיב את עשרת הדברות כמשהו חשוב. סביר להניח שתנסה לא לשקר. לבטוח באלהים. אלהים לא ינטוש אדם המשתדל באמת ובתמים לא לעבור על "אל תשקר". זה מבחן לא פשוט. אתה תאמר את האמת, ויהיה לך מבחן, או שאולי תהיה לך הפתעה, וההתייחסות תהיה שונה לגמרי. ובכל זאת, אין לך פה מבחן כדוגמת המבחן של פטרוס, ששיקר 3 פעמים כאשר ישוע נתפס, פן יוציאוהו להורג כי חשבו שהוא איתו, וכאשר קרא התרנגול נזכר במה שנאמר ופרץ בבכי - וכנראה שניסיון זה ניקה אותו מכל שקר שלא יהיה. הזכרת לי יהודי אחד שפנה לרב ואמר לו - רבי! גנבו את האופנים שלי, ואין לי כסף לאחרים ואני תלוי בהם, מה עושים? הרב אמר לו, בבית כנסת, שהחזן קורא את עשרת הדברות ויגיע ללא תגנוב, שים לב אם מישהו מסמיק בקהל, ותדע מי גנב אותם. לאחר שבוע הרב רואה את היהודי עם האופנים, תודה רבי! אתה גאון! הרב מתענין, ראית את הגנב מסמיק בשעת קריאת עשרת הדברות? לא רבי! עוד כשהחזן קרא את "לא תנאף" נזכרתי איפה שכחתי את האופנים...

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

זה לא העניין אם לספר או לא. העניין הוא אחר לגמרי . אם יוודע להוריי שאני מאמין בישוע המשיח הם יסלקו אותי מהבית על טיל בלי שום אפשרות לחזור אי פעם הביתה. הרי מה לעשות שהוריי הם אנשים חסידים מדיי? אגב לא זכור לי שיש אמרה בתורה על "לא תשקר" הוריי כבר בעבר הלא רחוק כבר סילקו אותי מהבית ולא בגלל שהם ידעו שאני מאמין בישוע אלא בגלל סיבה פחות חמורה. אז בשביל מה אני צריך סתם בלאגן? גם ככה החיים שלי נמצאים בבלאגן אני לא צריך יותר מזה.

ד ר א ל

New member
ספר שמות פרק 20, פסוק 16

"לא תענה ברעך עד שקר" כאמור, זה חלק מעשרת הדיברות, ובגלל זה נזכרתי בבדיחה. לפי ראות עיני אחד הדברים הכי חשובים אם לא החשוב ביותר, הוא לא לשקר. וכמו שאמרתי, אדם הבוטח באלהים, לא שם את ליבו, למה שיקרה. אם הוא דובק באלהים, אלהים לא ינטוש אותו, למרות שלפעמים אפשר להימצא במצבים לא נעימים שהם לא יוצאים מגדר מבחן. מבחן אמונה. מה גם שאמרתי שיכול להיות שתהיה הפתעה לטובה בסיום הסיטואציה שבה לא תשקר להורים כאשר ישאלו (לא חייבים לספר את האמת אם לא שואלים). בכל אופן, לב טולסטוי, סופר רוסי דגול, שהיה איש רוחי. כלומר, מתקדם בדרכו לאלהים, אמר פעם: שאין אדם שלא משקר 20 פעם ביום. לדבר אמת בלבד זו שאיפה. בחסד אלהים מגיעים לזה. ונדיר ביותר למצוא אדם כזה. שהוא דובר אמת (כלומר - נקי משקר).

lion 7

New member
שאלות טובות ,תשובות

אם רצית שירים מאתרים שונים שמיועדים לפרסום ברבים ,אז מה הבעיה ? זאת לא גניבה , אבל שים לב אם הם מבקשים לא לעשות מהתוכן למשל איזה רוח כלכלי , לגבי אתרים נוצריים או משיחים , אז הם מפרסמים או מפיצים את השירים בכדי שהמאמינים יהנו משירי ההלל . לגבי הציות להורים זה מתבקש , ראה משל ישוע עם אמו , כשנשאל אחרי חיפושים אחריו בירושלים הוא ענה שאני הייתי עסוק עם אבי השמיימי , מלבד זאת היה ציתן להוריו ואפילו עזר לאביו הנגר . לגבי גניבה או (לקיחת כסף בלי רשות) זה גניבה , אם אתה נותן למוכר מאה שקל ומחזיר לך בטעות שקל יותר ביודעין שהוא טעה ואתה ידעת ושתקת אז זאת גניבה , וגניבה גם עם הרבה פנים , העלמת כסף מרשויות המס , או לעבוד כמובטל בעבודה עם קבלן ורק ביום האבטלה את מתיצב וכאילו לא מצאת עבודה , לעקוף אוטו מצד ימין הכביש זאת עבירה ואני אומר זאת גניבת התור של אחרים בכביש . ישוע מדבר על תורת הרוח או המצפון שלבשנו בלידה החדשה ,לכן הטלפון הפנימי בתוך המאמין שנקרא רוח הקדש מזהיר משטויות כאלה , מקוה שהבנת אותי .

קאזה? אמיול?

האם זה נראה לך מספיק בסדר להנות מהם? לא זכור לי שהאומנים למינהם נהנים מכך אלא מאי? הם יודעים שאין מה לעשות בקשר לזה אז אולי הם מוותרים. האם זה עדיין נראה לך בסדר?

lion 7

New member
יש אתרים בחינם ויש אחרי הרשמה

ויש בתשלום דרך ויזה , אני מעדיף את החינמיות , אם מורידים מאתרים בחינם אז איפה הגניבה כאן ? הרי הם מיועדים לציבור הגולשים הרחב .

AlYahudii

New member
המממ

1. על פי תורת משה, אסור לגנוב. לא בשביל להשקיט את הרעב, ובוודאי שלא סתם בשביל הכיף. גניבה זו גניבה. 2. כאן אתה נכנס לשאלה מסובכת. ראשית, יש מקומות בהם הורדת מוסיקה וכד' אינה אסורה, ומי שהעלה אותם לרשת עשה זאת כחוק - ברור שמותר להוריד משם. יש מקומות בהם מועלה חומר לא מסחרי, יש מקומות בהם מועלה חומר שבבירור יוצריו - בעלי הזכות הקניינית החוקית - אינם מעונינים בכך שהוא יופץ חינם, וברור שכאן זו שאלה אחרת. השאלה מורכבת משום שמדובר בהורדה של מוצר שאינו מוחשי. כל דיני הקניין הרוחני סבוכים יותר מאשר דיני הקניין הגשמי, ולכן גם יצירה מוסיקאלית וכד' - שאיננה מוצר מוחשי - נמצאת בקטגוריה סבוכה יותר. אם אתה מחפש כלל אצבע, חשוב מה עושה בעלי היצירה. אם הוא מוכר אותה תמורת כסף, כנראה שאין הוא מעונין בכך שתוריד אותה בחינם. 3. אתה עושה סלט של טעויות מדיני העונשים והקנסות של הגנבים. אם אדם גנב בהמה ונתפס - הוא משלם פי שניים - את הבהמה הוא מחזיר, ועוד משלם פיצוי בגובה ערכה של הבהמה ביום הגניבה. אם היא איננה בידו כי הוא מכר אותה או שחט אותה, הוא משלם פי ארבע (כבשה או עז) או פי חמש (שור) מהשווי של הבהמה במועד הגניבה. יש עוד דינים רבים בכך, אבל נדמה לי שאז ינזפו בי שזה לא הפורום המתאים...

נו באמת ירושלמי

אתה יודע מזה לגנוב, ומזה לשקר אין מה לעשות בשלב מסויים אתה חייב להתוודות בפני אמא שלך על האמונה בישוע כי ישוע מתהדר בך בשמיים למה אתה מתבייש בו ? בשביל לגור עוד קצת בבית הורייך? זה מזכיר את יהודה איש קריות או כיפא שבשביל משהו מסויים התביישו והסתירו את אמונתם בישוע תתפלל ובקש מאלוהים שיתן לך אומץ לעמוד מול כל אדם עם האמת וההתדוות בישוע המשיח תבקש מאלוהים שלא ינטוש אותך (והוא לא ינטוש אותך לא צריך להתפלל בשביל זה אפילו) בזמן שאתה מציג את אמונתך! תקריב למענו! הוא לא נוטש!

רואים עליך

רואים עליך שאתה לא בא מבית חסידי קיצוני !!! בדרך כלל כשיש בחורים או בחורות שחוזרים בשאלה מבתים של חסידים קיצוניים תאמין לי (ואני מכיר כמה כאלה לצערי ) שההורים שלהם עד כמה שהם אהבו אותם הם נתנו להם 2 אפשרויות 1 להפסיק את ... "השטויות שלהם" או 2 "לעוף על טיל" מהבית ובלי שום אפשרות לחזור ( גם אם הם רוצים אי פעם לחזור בתשובה). האם לפי דעתך אני צריך לעשות את זה? ואם כן אז איפה אני בדיוק אמור לגור? אולי אצלך?! כי לי אין בעיה עם זה :)

סליחה על האגרסיביות

בהודעה הקודמת, אני לא יכול לדבר ככה.. בכל אופן זה די ברור שעלייך למצוא תחליף למען זה שלא תחיה בשקר ומתפלל למענך בשביל זה אָמַר יֵשׁוּעַ: "אָמֵן. אוֹמֵר אֲנִי לָכֶם, אֵין אִישׁ אֲשֶׁר עָזַב בַּיִת אוֹ אַחִים אוֹ אֲחָיוֹת אוֹ אֵם אוֹ אָב אוֹ בָּנִים אוֹ שָׂדוֹת לְמַעֲנִי וּלְמַעַן הַבְּשׂוֹרָה, 30 שֶׁלֹּא יְקַבֵּל כָּעֵת, בַּזְּמַן הַזֶּה, פִּי מֵאָה: בָּתִּים וְאַחִים וַאֲחָיוֹת וְאִמָּהוֹת וּבָנִים וְשָׂדוֹת, עִם רְדִיפוֹת, וּבָעוֹלָם הַבָּא - חַיֵּי עוֹלָם. 31 אֲבָל רִאשׁוֹנִים הַרְבֵּה יִהְיוּ אַחֲרוֹנִים וְאַחֲרוֹנִים הַרְבֵּה - רִאשׁוֹנִים." 32 הֵם הָיוּ בַּדֶּרֶךְ, עוֹלִים לִירוּשָׁלַיִם, וְיֵשׁוּעַ הוֹלֵךְ לִפְנֵיהֶם. חֲרָדָה קִנְּנָה בְּלִבָּם וְהַהוֹלְכִים אַחֲרֵיהֶם פָּחֲדוּ. לָקַח שׁוּב אֶת הַשְּׁנֵים־עָשָׂר וְהֵחֵל לְהַגִּיד לָהֶם מַה שֶּׁעָתִיד לִקְרוֹת לוֹ: 33 "הִנֵּה אֲנַחְנוּ עוֹלִים לִירוּשָׁלַיִם וּבֶן־הָאָדָם יִמָּסֵר לְרָאשֵׁי הַכֹּהֲנִים וְלַסּוֹפְרִים. הֵם יֶחֶרְצוּ אֶת דִּינוֹ לַמָּוֶת וְיִמְסְרוּ אוֹתוֹ לַגּוֹיִם. 34 הַלָּלוּ יְהַתְּלוּ בּוֹ וְיִירְקוּ בּוֹ, יַלְקוּ אוֹתוֹ וְיַהַרְגוּהוּ, וְאַחֲרֵי שְׁלוֹשָׁה יָמִים יָקוּם." 35 נִגְּשׁוּ אֵלָיו יַעֲקֹב וְיוֹחָנָן בְּנֵי זַבְדַּי וְאָמְרוּ לוֹ: "רַבִּי, חֲפֵצִים אָנוּ שֶׁתַּעֲשֶׂה לְמַעֲנֵנוּ מַה שֶּׁנְּבַקֵּשׁ מִמְּךָ."

Nut Food

לא הבנתי !!! מה הקשר מוזיקה לאוכל? כנראה שיש קשר רק שאוכל יש אבל מוזיקה אין
באאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאסה

למעלה