בתור אמא לילד "גרוש"

בתור אמא לילד "גרוש"

אם הייתם יכולים לבקש מההורים שלכם להיות ביחד ביום שישי בערב - הייתם מעוניינים בזה?

אם הם לא היו אוכלים אחד את השני אז

כן
אבל אין סיכוי ....

Playground Girl

New member
אני יאמר לך משהו מניסיון-

אירועים משפחתיים וארוחות משפחתיים עםשני הצדדים, הם סיוט מתמשך. כך שהתשובה היא לא... עם כל הכאב שבדבר, החלוקה של החגים וכל... לא. ממש לא.

ואם להסביר קצת יותר

נפרדתי מבן הזוג שלי לשעבר (קשה לי להגיד בעלי היום) לפני בערך שלושה חודשים. בינתיים שנינו לבד. יש לי בן בן 12 שביקש שאת ארוחות יום שישי (אנחנו קצת מסורתיים) נעשה ביחד, אחרי שכמעט שלושה חודשים לא היו ארוחות כאלה. הבנתי שבסך הכל מנסיונכם אתם לא חושבים שזה יעזור לו, אבל אני מאוד אשמח אם תתנו קצת יותר פרטים, כי גם ככה זה תהליך די קשה, ואני לא רוצה להכביד עליו (על הבן שלי)

אז ככה....

מנסיון כילדה קטנה, כל מפגש משפחתי היה פותח מחדש את הפצעים, וכל פעם שאבא שלי היה בא אלינו הביתה לליל הסדר, הייתי כל כך מקווה שהוא ישאר.... אז אני אישית ממליצה: לא! -אל תעשו את זה לילדים קטנים יחסית, וכשהגירושים הם טריים. לוקח המון זמן להבין ש"זהו, זה נגמר" (לי לקח איזה 4-5 שנים), וגם פעמיים בשנה היה כואב מידי- אז כל שבת??? בשביל הילד שלך- אל תעשי לו את זה. אגב, כיום אין לי בעיה עם זה שאנחנו עושים חגים ביחד (אני בת 17.5) אבל.... אני לא אגיד שכבר אין מתחים, עניינים, בלאגנים. במיוחד אחרי שאבא שלי צריך ללכת אחרי ליל סדר מקסים....

סימפטי

New member
נפרדת

WELCOME TO THE CLUB היום ממש באופנה לסדר את הבעל אחרי שנים של מאמץ וקשיים לזרוק אותו לפח יש לך קושי לוותר גם לבנך את עושה חשבון איך לוותר מינימום לאקס ולבן בסרקזם: -- בהצלחה אותי כמו אלפים אחרים גם סידרו ואני בביטוח חיים עוד לא הוצאתי את המוטב פרודתי אתן חושבות שפרנסה זה קל חוצפה נשית

סימפטי

New member
מעניין לשמוע יותר

אני אב פרוד זה שנה לא קל לי בלי הילדים רוצה אותם לידי מהה נסיונך? אשמח לשוחח 052565014

אמא "לילד גרוש"- שיהיהו יחד?

אם הייתי "אמא לילד גרוש"? אמא שלי היתה כזו! גם אימא של אשתי - היא עדיין כזו- ועדיין נושמת. אילו היתי "אמא כזו,,,האם,,,?" כנראה. יתכן. יתכן שגם את, כמוני שמעת על המונח בעברית,הורים מרעילים? אני שמעתי על כך 40 שנה לערך מאוחר מדי! וכמו שאומר "ילד גרוש"- אכלתי אותה.בלי מרכאות. אימא- כאם לילד גרוש, כשהילד עשה את הגט ברבנות, היכירו בו שהוא "מעל גיל 21" וחייבו אותו לחיות לפי החלטתו. החלטתו לא מוצאת חן בעינייך? תצטרכי לחיות עם זה- ולהתרגל, ולא "ללחוץ על הבן הגרוש שלך" - יותר מדי לחץ "על הבןנה(בננה)"- ותקבלי בתגובה- קוועצ´ בננה! מה לעשות , שבנך לא מצא שהאישה היא "דומה לאימו" והתגרש-אז למה את "רוצה שישובו ביחד" - שלא לדבר על עברם, שמוכר לך יותר מלי? חיים עם זה, כמו בנך כי "זה מה יש- ותודה שעוד זה ישנו"

אני חושבת שלא הבנת

במונח "אמא לילד גרוש" התכוונתי שאני גרושה, אבל ילדי לא (הם עדין צעירים). המונח לקוח מספר שקראתי לאחרונה שנקרא בדיוק ככה, ומדבר על ילדים של הורים שהתגרשו (או נפרדו) מבלי להתייחס דווקא למצב המשפחתי של הילדים. כלומר: ילד גרוש = ילד שהוריו התגרשו על סמך הסיפור שלך שעולה כאן בפורום נשמע שאתה עדין מאוד מאוד טעון. אולי תסביר קצת יותר, והפעם קצת יותר רגוע?

המונח שלך - אותי זה מצחיק! ואני רגו

סליחה על חוסר ההבנה שלי! אלף סליחות, אמא של ילדים, טעיתי. למרות שהורי היו גרושים, אף פעם לא שמעתי מהם שאני - ילד גרוש. והאמת- למרות שאבי ז"ל "נעלם בבריטניה" במשך כ18 שנה היה לי קשר מעולה איתו , ומאוד הצטערתי במותו לידי בתאונה. את אימי- ראיתי שעות ספורות טרם מותה והייתי האחרון במשפחה ומכירים לראותה. עד היום איני רואה עצמי כ"ילד גרוש" - אלא כהורה , שהורחק מילדיו. זזה קרה לי לאחר 7 שנות נישואין, ונותרתי עד היום פרוד. ילדי לא היו ילדים גרושים למרות שבמשך תקופות ארוכות לא היינו בקשר. מאז 1990 הקשר חזק ויציב. איני כועס גם על כך שאשתי לא שאלה במשך כל 8 השנים משעברתי תאונת דרכים-"מה שלומי" אלא פעם אחת - ואת העו"ס מבית החולים שהתקשרה אליה כי נדהמה לשמוע שאינה מוכנה לתת 50 שקל לילד כדי שיגיע באוטובוס מבת ים לחיפה ויהיה איתי כשעה וחצי וישוב הביתה מאוחר, כדי להגיע בבוקר לבי"ס אורט בבת ים. בכיתה י"ב היה לחבר ועד הבי"ס ובמועצת ילדי העיר. אני שמח- שלא חזרתי הביתה! נותרתי חי(וזה כבר סיפור אחר). אם הילד שלך מעוניין ששני הוריו ישבו יחד בחג, הוא צריך להיות זה ש"עושה את זאת" זה שלו ההורים צריכים להבטיח, ולקיים. את כמובן יכולה לסייע לו, אך לדעתי יהיה אסון אם תאלצי אותו -לאלץ את אביו. אם תעשי כך - את עלולה "לקבל פידבק שלילי מאוד" מאביו. ניסיון חיי מלמד אותי כי ילד "נורמלי" תמיד רוצה שיהיו לו 2 הורים, ואוהב את שניהם. אך מה לעשות והם - לא ביחד? אולי אם תקבלי את העובדה שהילד הגרוש שלך(קשה לי עם המונח הזה)הוא היום מרוויח בכך שיש לו 2 בתים, בהם הוא רצוי ואהוב, מה שאין לאף ילד שההורים "גרים יחד", ותוכלי להראות לילדך כי הוא גם מרוויח ביכולתו להשוות ולחוש החום בשני הבתים, ולקבל דברים שונים בכל בית, אולי כך תוכלי לרוות נחת. ולמרות כל מה שהיה בינך והגרוש קודם הגט ועד שהחלטתם על הגט, כדאי שתוותרי על עכבות ותהיי זו שפונה אליו במטרה לתאם את חינוך בנכם. אפשר להשיג הרבה דברים בטוב, כשמבקשים "יפה"ובדרך ששנייים פועלים למטרה זהה. עשי זאת קודם עם הילד שלך , ודאגי שהוא לא ידע שהוא ילד גרוש, כי כבודו חשוב בודאי גם לך.

למעלה