בתור צמחונית לא ברור לי

בתור צמחונית לא ברור לי

מה הכוונה שרשום על ההאריזה שומן של בשר או עוף כמו לדוגמא מרק עוף או בגרבי (הרוטב של התרנגול ההודו) של טנקס גיווין זה בושל עם הבשר או שזה חלק מפני עצמו של החיה ?

d a p h n a

New member
לא בטוחה שהבנתי את השאלה

אבל אם את שואלת האם דברים כמו גרייבי או מרק מכילים בשר, התשובה היא כן. מרק/ציר מכינים על ידי זה שמבשלים עוף וירקות ביחד לאורך הרבה זמן. מוציאים את הגוש של העוף מהמרק אבל כמובן שהמיצים של העוף, חתיכות מהבשר, השומן וכו' נשארים. גרייבי בכלל מכינים בדרך כלל על ידי זה שאחרי שמבשלים בשר, מוסיפים קמח ונוזלים לתוך שאריות הבשר שנשארו בכלי אחרי הבישול. בקיצור, זה בהחלט מכיל בשר. לגבי המרכיב "שומן בשר" על אריזה של מוצר תעשייתי, אפשר לקחת שומן של בעל חיים ולהוסיף אותו לייצור של מוצר.

אז זהו שלא היה לי ברור עם זה מיצי החיה או גם

חלק ממנה עכשיו ברור לי שזה גם וגם אז עוד שאלה שומן של מוצרי חלב שאני כן אוכלת זה גם יכול להיות חלק מן החיה? פשוט לא היה לי ברור בעקבות שיחה עם חברה.

d a p h n a

New member
לגבי מוצרי החלב

בעקרון בדרך כלל במוצרי חלב המקור של השומן הוא בחלב עצמו. בהנחה שאת לא רואה בחלב "חלק מהחיה" (אני לא, אבל זו שאלה פילוסופית שלא כאן המקום לענות עליה
) אז זה אמור להיות בסדר. יחד עם זאת, כדאי לבדוק שהמוצרים לא מכילים, למשל, ג'לטין, שכן מיוצר מחלקי החיה (עצמות). בעקרון די נדיר בארץ שמוצרי חלב מכילים ג'לטין, אבל זה קורה (נדמה לי, למשל, שהיוגורטים של מולר מכילים ג'לטין). בנוסף, אם את אוכלת מוצרי חלב מיובאים שאינם כשרים (למשל גבינת פרמזן לא תוצרת הארץ/כשרה), אלה לפעמים מיוצרים באמצעות אנזימים שמגיעים ממיצי הקיבה של בעלי חיים. עם מוצרי חלב כשרים זו לא בעיה בגלל שמשתמשים באנזימים סינתטיים במקום, אבל כאשר אוכלים מוצרי חלב לא כשרים/תוצרת חו"ל זה משהו שכדאי לבדוק.

זהו שאני גרה בחו"ל

אני אוכלת מוצרי חלב לגבי אנזימים, גלטין אני אבדוק את הנושא תודה על התשובה המפורטת נתת לי חומר למחשבה

d a p h n a

New member
אוקיי, אם את חיה בחו"ל

אז, טוב, תלוי באיזה חו"ל את חיה, אבל יש מדינות שבהן כותבים על מוצרי חלב האם הם "מתאימים לצמחונים" וכד'. אם תזכירי לי באיזה חו"ל מדובר, אולי אוכל לעזור יותר.

d a p h n a

New member
אוקיי, אז אמנם אין רישום מאוד טוב

של צמחונות על מוצרים (לא כמו באנגליה, למשל), אבל בכל זאת יש לא מעט חברות שכותבות על המוצרים מידע לגבי צמחונות. אני יכולה להגיד לגבי הגבינות של חברת sargento שכמעט כולן צמחוניות. הם מפרטים באתר שלהם אילו אינן צמחוניות.

p e b b l e

New member
מה שאני עושה בנוגע לגבינות בארה"ב

לאחר מפח הנפש עקב הגילוי צמצמתי מאוד בצריכת הגבינות. אם לא אוכלים בטוח לא נופלים. חוץ מזה גבינות שרשום עליהן rennet או enzymes ברשימת הרכיבים לרוב יכילו חלקי קיבות. על גבינות שלא מכילות לרוב יהיה רשום vegetarian rennet ברכיבים או כיתוב כללי על כך שהגבינה צמחונית או מתאימה לצמחונים. במסעדות אני או שואלת או נמנעת כי אני לא סומכת כל כך על המלצרים. לאחרונה גיליתי שצריך להיזהר גם מלחמים (למרות שכבר זמן רב אני אופה בעצמי לחמים וכמעט ולא קונה) http://www.metro.co.uk/news/636820-most-bread-not-fit-for-vegetarians

למעלה