בתור רוכב חדש, איך נוסעים בפקק?

בתור רוכב חדש, איך נוסעים בפקק?

רציתי לדעת איך להתקדם בפקק (תנועה צפופה המתקדמת לאט) בצורה המהירה וחשוב יותר, הבטוחה ביותר... כשאני רוכב/נוהג אני רואה קטנועים מזגזגים בין טורי המכוניות במהירויות לא נמוכות בכלל... אני לא מעז. רק בתנועה עומדת אני עובר בין טורי המכוניות.

macro

New member
הצורה שאני נוהג

אם התנועה עומדת אני נוסע בין הטורים תמיד בקו ישר...לעיתים נדירות מזגזג בין השורות ובודק פעמיים שלא מגיע עוד קטנוע שייכנס בי... כשהתנועה מתחילה לזוז אני נוסע אחרי רכב ומעדיף לא לנסוע בין מכוניות. מקסימום נפספס רמזור אחד.עדיף מלפספס את החיים

../images/Emo45.gif אוסיף גם שתמיד יושבים לי שני

דברים בראש,שנכונים לא רק לפקק: א.תכנון,נסה לתכנן לך את מסלול נסיעתך(אם בנסיעה רגילה ואם בפקק)ולראות כמה מהלכים קדימה,למשל,אם אתה בפקק,לחפש מקום שבו תוכל להמשיך ישר ללא יותר מדי זיגזוגים,או להכיר מקומות שבהם מכוניות באופן קבוע מחפשות לחתוך נתיבים. ב.פארנויה!למרות שהיסטואציה בפקק נראית פחות מסוכנת מנסיעה רגילה,זה לא בהכרח כך. תהיה כל הזמן דרוך,תסתכל כל הזמן חפש את הנהגים הלא מרוכזים שעלולים לשבור לכוונך כל רגע וכשאתה עובר נתיבים תבדוק טוב טוב שאף אחד לא מגיח מאחוריך,אל תיכנס לעולם לשאננות ואל תחפש להתחרות באופנועים אחרים,גם אם הם יותר מהירים הם אולי ירוויחו שתיים שלוש דקות על כל המרחק.

TheReverend

New member
נסיעה בפקקים

כמו שכתבו לך מעליי, תשאיר את הזיגזוגים לשליחים ושאר מתאבדים שיעים, אם התנועה עומדת, סע בין טורי המכוניות רק שמור על כמה כללים: 1. לא יותר מ30-40 קמ"ש בהתאם לתנאי הדרך 2. צפה פגיעה, הנהג הישראלי כשהוא עובר נתיב לא יודע מה תפקידו של המקל הזה בצד שמאל של ההגה(מישהו אמר איתות?!
) 3. צפה פגיעה2 - נהגי דו"ג לא תמיד חושבים שיש עוד רוכבים בסביבה כשהם עוברים מנתיב לנתיב, כבר יצא לי ליסוע בין טורי מכוניות ולראות קטנוע\אופנוע "פורץ" לי מהנתיב בין 2 מכוניות. 4. צפה את הבלתי צפוי - לפחות 2 אצבעות על כל בלם (הקידמי והאחורי) בכל רגע של הנסיעה(נכון לא רק לפקקים). קרא פה.

למעלה