בתור שמן רציני חולה סוכרת סוג2, ממי אני מקבל

shaul5540

New member

בדיוק הפניה לניתוח שרוול?
אני בן 53 והסוכרת שלי די מאוזנת ביגלל 300יחידות אינסולין שאני מזריק כול יום, אני שוקל 130קג עם BMI-40 וגם סובל מלחץ-דם גבוה ושומנים גבוהים,
אני חבר מכבי ואני מטופל שנים רבות במכון-סוכרת ביגאל אלון ת"א.
האם אני צריך לקבל את ההפנייה לניתוח קיצור-קיבה חינם של מישרד הבריאות מהאנדוקרינולוג שמטפל בי במכון-סוכרת, או יש פרוצדורה אחרת?
בתודה מראש על ההכוונה המיקצועית של דר' אלדר -- מהשמן הכבד שצריך לישקול 80קג בחתונה של הבת שלו בעוד כמה חודשים, אחרת הוא לא יוזמן אליה...

אופירA

New member
מנהל
לא צריך הפניה, למעשה

אפשר לפנות ישירות למנתח, לקבוע פגישת ייעוץ. בפגישה המנתח ייתן הפניה לניתוח עבור הקופה.
במקביל, לפנות לקופת החולים שלך, לביטוח המשלים, ולקבל מהם הנחיות איך לעבור את ההליך מבחינתם. וועדה, בדיקות, אישורים, טופס 17 מהקופה.

נחמד ליידע את רופא המשפחה. הוא יכול גם לתת הפניה למנתח. אך אין בה צורך.

אתה רוצה ניתוח חינם, זה אומר בבי"ח ציבורי. עליך לשאול בקופה אילו בתי חולים ציבוריים זכותך לפנות אליהם.
זה גם אומר תוך בערך לעוד חצי שנה עד שנה לניתוח עצמו, וכל ההליך לוקח לפחות חודשיים שלושה גם אם התור מוקדם מאוד (בהליך פרטי במימון הביטוח המשלים פלוס השתתפות עצמית חלקית של המבוטח, בד"כ התור יהיה מוקדם יותר).

כך שבתך יכולה לשכוח מאבא במשקל 80 גרם בחתונה שלה, גם אם יהיה לו תור לעוד חודשיים והוא יספיק לבצע כל ההליכים הפרוצדוראליים.
האמת שלא כדאי לעשות ניתוחים לשם חתונות, אלא לשם הבריאות, כאשר הבריאות היא פונקציה שמחושבת לכל החיים, ולא רק עוד כמה חודשים לחתונה. הרבה אנשים עושים את הטעות הזו, שמקורה בחשיבה שגויה לגבי בריאותם. לרוב, חשיבה זו היא גם זו שמביאה אותם להפרעות אכילה, השמנה חולנית והתנהגויות שונות לא בריאות בנוגע לאכילה/השמנה/הרזיה.
בפרט מי שיש לו מחלת הסכרת (שבע"ה תחלוף בעקבות הניתוח
), הוא צריך להבין שנושא הבריאות שלו זה עניין לכל החיים, סכרת היא מחלה לכל החיים, גם כשהיא חולפת אחרי הרזייה - ללא שמירה היא תחזור, כמובן. וכמוה גם השמנה זו מחלה לכל החיים. אם לא לוקחים את הבריאות כפרוייקט חיים רציני ומקצועי, לא מצליחים לשמור על ההישג של הניתוח לכל החיים.
לפעמים/לרוב אנשים/מערכת הבריאות/התקשורת/החברה בכללותה מתייחסים לניתוחי קיצור קיבה בצורה קצת ילדותית ומאוד לא מקצועית ורצינית מספיק - וזו בעיקר הסיבה לכשלונות הניתוחים הללו לטווח הארוך. התייחסות מקצועית ורצינית - בעיקר של המנותח, ורצוי מאוד של החברה האנושית בכללותה - יכולה להשיג תוצאות הרבה הרבה יותר טובות בנוגע לבריאות האדם, הנאלץ להתמודד עם מחלת ה"קידמה" האנושית, השמנת יתר חולנית.

shaul5540

New member
אני מסכים לכול מה שאמרת אופיר, אבל יש לי רק

בעייה אחת, אני פשוט נהנה מאוד מהאוכל שקיים על הכוכב הזה ואני חושש מאוד שאחרי הניתוח כשאגיע ל-80קג, לא תיהייה לי סיבה לקום בבוקר כי לא אוכל להינות יותר מתענוג האכילה....
הסוכרת שלי מאוזנת עם האינסולין, השומנים למיניהם נמוכים בזכות ליפיטור , לחץ-הדם תקין בזכות אנלדקס ואני גם די מאושר מהחיים בלי שום כדורים נפשיים....
אז אני שואל את עצמי אם לא כדאי להישאר ככה במצבי ולהמשיך להינות מתענוג מס'1 שהוא האוכל....ותאמין לי שהיום אני בן 53, אבל בגיל 17עד31 עד שהיתחתנתי, הייתי חתיך שרירי מאוד, מרים מישקולות עם אבקת חלבונים 3פעמים בשבוע, 90קג של שרירים בילבד, (גובה180), יצאתי עם הרבה חתיכות, שחלקן היו מוכנות לעשות כול מה שרק רציתי ובא לי ובכול זאת אני חושב שהסקס הוא תענוג מס'2...
אפילו היתחתנתי בגיל 31 עם יפהפייה מהממת אינטליגנטית, שעד היום הזה היא איתי משום שיש לה גם לב-זהב...למרות שעד היום בגיל 43 מתחילים איתה כול הזמן חתיכים צעירים מימנה....
מפחיד אותי להישאר בלי תענוג מס'1 אופיר....תענוג מס'2 בגילי 53 זה כבר לא ביג-דיל ואם אני מבטל את תענוג מס'1, זה קצת מפחיד לעשות את הניתוח, במיוחד אחרי שסיפרת לי שבחתונה של ביתי אני אהייה עדיין 130קג....צריך לחשוב טוב-טוב אם לעשות את זה ומה יהיו התוצאות אחר-כך....אולי אשקול 80קג, אבל השאלה היא האם אני אמשיך להיות מאושר ומבסוט מהחיים כפי שאני היום?...
זהו אופיר ידידי, מאיפה הידע המיקצועני הזה שלך, אתה גם רופא?

אופירA

New member
מנהל
אין לך רק בעיה אחת. יש לך לפחות כמה.

אתה רק לא מודע כנראה לכל הבעיות שיש לך.
אחת הבעיות שלך, כחולה סכרת מאוזנת בגיל 53, היא שמגיל 53.5 והלאה הסכרת עלולה להיות לא מאוזנת ואז אתה עלול להיות לא מאושר מהחיים, שבהמשך, בלי רגל או שתיים, גם עלולים להיות דומים יותר למוות מאשר לחיים...
זה סיכון. השאלה אם אתה מאושר לקחת את הסיכון הזה או שאתה פשוט לא מודע אליו. או שאינך מודע למידה שבה תקלל את רצונך ליהנות בעבר, במקרה שהסיכון יקרה ותסבול ייסורים נוראים מפצעי סכרת לא מאוזנת חס וחלילה.
(למרות שאושר זה סגולה טובה לבריאות גם נגד כל הסיכויים... אבל זה לא הנושא).

צירוף של סכרת, שומנים בדם ולחץ דם גבוה הוא גם סיכון למחלת לב, שאחריה - אם תרצה לחיות - לא תוכל כל כך ליהנות מהרבה מאכלים (את ה"קללות" שציינת - ליפיטור ואנלדקס - אני לא מכירה, כי אינני רופאה בשום צורה ודרך, אך אני מניחה שהם אמצעים כלשהם, שבלעדיהם אתה גם סובל משומנים גבוהים בדם ומלחץ דם גבוה...).

לא ברור לי למה אי אפשר ליהנות מתענוג האכילה אחרי ניתוח שרוול או מעקף קיבה. אולי בחודשיים הראשונים, מכסימום חצי שנה ראשונה, קשה ליהנות. והחסר מרגיש לרבים קשה למדי ועצוב. אבל אח"כ - מה הבעיה? אי אפשר ליהנות כי לא תוכל להרביץ 3 סטייקים במכה, אלא רק 1/2 סטייק? כי תרגיש מפוצץ מחצי פיתה עם חומוס?
הרי גם היום, אחרי שאתה שבע ומלא, אינך נהנה מהאוכל. רק עד שאתה שבע. אז גם אחרי ניתוח נהנים מהאוכל עד ששבעים. פשוט שבעים אחרי כמות קטנה יותר. זמן האכילה נשאר כפי שהוא, כי אוכלים יותר לאט.
על הדרך גם מרוויחים את ההנאה מכך שבעוד 20 שנה (וגם פחות) לא תצטרך להזדקן עם פצעי סכרת נוראים ועם רגליים חלקיות...
חוץ מזה, עם השנים יכולת האכילה אחרי ניתוחים אלו הולכת וגדלה, ואם אתה נורא מתחרט על כמויות המזון המוקטנות שאתה אוכל (ולדעתי - לא תתחרט), אז אתה יכול לאכול יותר, להרחיב יותר את נפח הקיבה המנותחת, ואז לאכול עוד יותר... אך כמובן שהנכדה תצטרך להזמין אותך לחתונתה במשקל גבוה הרבה יותר ממשקלך ביום חתונתך שלך.

למה אתה מדבר על לבטל תענוג. לאזן קצת תענוגות זה לא משהו טריוויאלי בגילך/גילי?
ואגב, בשום מקום לא סיפרתי לך שתשקול 130 ק"ג בחתונת בתך. רק טענתי שהיא יכולה לשכוח מכך שתשקול 80 ק"ג בעקבות ניתוח.
לעניות דעתי, בלי להכיר יותר מידי, אני חושבת שאשתך עד היום איתך לא רק בגלל שהיא יפהפיה ואינטליגנטית ובעלת לב זהב, אלא גם בגלל שהיא נבונה, הגיונית ומפוכחת. אז אני רוצה לציין שתבונה, היגיון ופיכחון בהחלט רצויים בגילך/גילי. והם יכולים ללמד אותך לאזן תענוגות בחיים, כדי להרוויח מכל הצדדים של מה שהכוכב הזה מציע. גם בריאות בזמן הזיקנה זו הנאה (שעדיין לא מוכרת לך). גם נכדים זו הנאה עצומה (בפרט אם אתה רואה אותם מגובה 1.80). כך שכדאי מאוד בגיל האמצע לשלם מס לבריאות בגיל מבוגר. לא הקרבה של הנאת האכילה (מעבר לכמה שבועות ראשונים), אבל כן ויתור על הנאת כמויות המזון הגדולות.

אני לא שום דבר שדומה לרופאה. אני מנותחת טבעת מזה 5 שנים, ומעודכנת הרבה מאוד בכל נושאי הניתוחים הבריאטריים לאורך 6 השנים האחרונות. יש לי אינטרקציה ומידע קבוע על מנותחים רבים מכל הסוגים, גם מעקף קיבה ושרוול, גם בעלי ניסיון של שנים רבות, ולכן אני מכירה את חוויותיהם בפירוט. ב-3 השנים האחרונות אני מנהלת את פורום "קיצורי קיבה" בתפוז, שהוא פורום התמיכה למנותחים מכל הסוגים, ומייעצת בהרחבה בעיקר למנותחי טבעת שצריכים יותר עזרה והדרכה לאורך השנים לאחר הניתוח כדי למנוע מהם הסתבכויות. מנותחי שרוול ומעקף קיבה צריכים עזרה בעיקר בשלבים שלפני הניתוח ובשנה הראשונה לאחריו. לאורך השנים הם צריכים תמיכה ועזרה ו"סיעור מוחות" עם מנותחים אחרים בעיקר בנושא מניעת השמנה ושמירה על המשקל והרגלי חיים נכונים, כי הסתבכויות פיזיות אחרות פחות מצויות בניתוחים אלה, לאחר שנים.
הפורומים שאינם מקצועיים מבוססים על עזרה רק על בסיס ניסיון עשיר. וזה מה שיש לי. בנוסף להרבה ניסיון וידע בתחום הרגשי, בנושא מאפייני בעיית ההשמנה המורבידית, ובתחום כללי התזונה הנכונה עפ"י השיטות השמרניות והקונבנציונליות.

shaul5540

New member
תודה רבה על השקעתך הארוכה בי אופירה ואני חושב

שאני אלך על הניתוח, למרות שאני לא חושב שהסוכרת שלי לא תיהייה מאוזנת בגיל 54 וגם לא בגיל 74....פשוט צריך ליספור כמה קלוריות, סוכר ופחמימות אתה מכניס לגוף בארוחה ולהזריק אינסולין מהיר במקביל לביס הראשון, בהתאם לכמות שאתה מכניס לדם ואז הסוכרת תיהייה תמיד מאוזנת, אבל בכול-זאת ניראה לי שאני אלך על זה ולו רק בשביל אישתי שזה מגיע לה, שאני אתאמץ בשביל המלאך הזה שזכיתי בו....(שתוכל לצאת איתי בערב מבלי להיתבייש בבן-הזוג שלה)...
תודה לך אופירה!

נדמה לי שאת התהליך אפשר להתחיל או דרך רופא המשפחה או דרך רופא הסכרת, ובכל מקרה לקבל הפנייה לועדה לניתוחים בריאטריים של הקופה לה אתה שייך. אינני מתמצא היטב בביורוקרטיה.
ובכל מקרה - ממליץ לך לשקול ברצינות ניתוח מעקף קיבה ולא שרוול עם סכרת כפי שאתה מתאר.

shaul5540

New member
תודה דר', אבל לא היסברת למה מעקף ולא שרוול...

אם אתה יכול להסביר לי בקצרה למה, אודה לך דר' אלדר

מעקף או שרוול

מכיון שלניתוח המעקף השפעה מטאבולית אפקטיבית יותר ומכאן שאחוזי הנסיגה בסכרת גבוהים יותר לעומת השרוול.

למעלה