בתזונה מופחתת פחממות, האם אפשר לאכול בטטה?

דגנית

New member
בתזונה מופחתת פחממות, האם אפשר לאכול בטטה?

תפוח אדמה אמרו לי בפירוש לא לאכול, אמרו לי לאכול הרבה ירקות, אבל .. האם בטטה נחשבת? תודה
|בטטה|

TheFinalCut

New member
האמת...

שהבטטה (השייכת למשפ' החבלבליים) כלל אינה קרובת משפחה של התפו"א (השייך למשפ' הסולניים, שכוללת גם את העגבניה, החציל והפלפל). היא קרובה בהרבה לגזר למען האמת (ולכן צורתה המזכירה גזר שמנמן). אבל מבחינה תזונתית, הבטטה והתפו"א דומים מאוד, להוציא את הבטא-קרוטן (קדם-ויטמין A) שנמצא בבטטה בכמויות נאות וכמעט נעדר מהתפו"א. כלומר, בטטה היא מקור בעיקר לפחמימות (וגם לסיבים), ואלו שנמנעים מתפו"א יכולים באותה המידה להמעיט בבטטה.

TheFinalCut

New member
רק תיקון בוטני קטן

מסתבר שהגזר שייך למשפחה אחרת, סוככיים, ולא קרוב כל כך לבטטה, למרות הדמיון בצורה. (את הטענה כי הבטטה והגזר קרובים שמעתי מאחד ממורי בפקולטה לחקלאות, שיבוש לו, מי שלא יהיה!)

דגנית

New member
אם בטטה היא מקור לפחממות.. זה כבר אומר

שהיא לא בתפריט שלי.. תודה

taliF454

New member
איזו דיאטה את עושה?

הגיסות שלי עושות דיאטה שבה באמת אסור תפ"א,אבל מותרת בטטה בכמות מסויימת כי הGI שלה נמוך יותר.

דגנית

New member
מכאן באה השאלה - כי שמעתי פעם שהאינדקס

הגליקמי של בטטה נמוך ואפשר לאכול בטטה, לא מצאתי באף מקום. בעיקרון תפריט מופחת מאוד בפחממות.

דגנית

New member
תודה ../images/Emo13.gif

אתמול הכנתי תבשיל עם.. דלעת.. כשדלעת מבושלת האינדקס הגליקמי שלה.. נמוך, כשדלעת לא מבושלת. אינדקס גבוה.. בטטה - אינדקס גליקמי נמוך! איזה קטע! אני אתייעץ עם הדיאטנית. תודה

למעלה