בתחילת ספטמבר

בתחילת ספטמבר

אני טס להונגריה להשתתף בטכס לציון 60 שנה לשואת יהודי שיופוק. הרגשות מעורבים. היות שבתקופה החשוכה ההיא לא קם , אף לא שכן אחד משיופוק והסביבה אשר ניסה לעזור במשהו למובלים לטבח. ומצד שני, ישנה אגודת הידידות אשר מורכבת רובה ככולה מלא יהודים, אשר מקיימת פעילות רציפת שנים בעידוד ובסולידריות לישראל ולעמה, למרות כל מיני איומים מצד גורמים פשיסטים שונים.

עב

New member
טוב שאתה נוסע, אסור לשכוח!

מה שאתה מספר הוא מצער מאוד כי נראה שתושבי שיופוק והרשות המקומית לא משתתפים בטכס ובשימור המורשת היהודית של העיר וסביבתה. האם הבנתי נכון? אנחנו גם טסים בתחילת ספטמבר, אבל על כך במסר פרטי.

דווקא העירייה משתתפת

לפחות בשיפוץ בית הקברות היהודי ובשימור בית הכנסת אגודת הידידות מורכבת מתושבי שיופוק.

שיופוק

לפני יומיים קראתי עלKALMAN IMRE בן שיופוק למד בבית הספר היודי במקום בתיכון כבר אזב לBUDAPEST כמו כל היהודים המפורסמים של הוגריה אזב את אירופה בשנות המלחמה חזר לוינה ונקבר שם

אני מכיר את הבית בו נולד

הפכו את הבית בו נולד למיני מוסיאון על שמו מנהל את המוסיאון מר מציקו שבשטיין , חבר טוב שלי, אשר הוציא ספר זיכרון על יהודי שיופוק אגב, בן דןד של המנהל הוא האמן ורגה אימרה אשר פיסלו המפורסם הערבה הבוכיה , מוצב ליד בית הכנסת הגדול בבודפשט

למעלה