בתים

korn!

New member
בתים

בתים

היי יאיר! לפעמים בהורוסקופים השונים כתוב שכוכב x נכנס לבית y של מזל z, או משהו כזה, ולפי מה שהבנתי ממך ומטלילה ה נקבעים לפי שעה מדוייקת ולא לפי מקום השמש במפת הלידה. אז למה התכוון המשורר?

שאלה מצויינת

ובכן.. יש המון שיטת חישוב בתים. השיטה הראשונית הראשונית היא שיטת הבתים השוים, לפי השמש. זו נקראת השיטה הסולארית (סולר-שמש). לפיה, מיקום השמש מראה את תחילת הבית הראשון, ואחריו השני והשלישי וכו` באותה מעלה - של השמש. כשאני מתייחס בהורוסקופ למזל תאומים למשל, זה אומר שתאומים יהיה הבית הראשון, סרטן הבית השני, וכו. מהמקום הזה, אם למשל הירח עובר לאריה, אני אומר שהירח עבר לבית השלישי שלכם (כשהספירה היא ממזל תאומים) הקשור באופן קלאסי לתקשורת, משם יעבור לבית הרביעי בבתולה המסמל בית ומשפחה, וכו. זו שיטה מאוד עתיקה, אולי אחת הראשונות שכולם לומדים, אבל הפלא ופלא : גם היא עובדת, ועוד איך ! והסיבה פשוטה : השמש היא כוכב חשוב מאוד במערכת האסטרולוגית, וגם התייחסות אליה כמציינת הבתים, יכולה לעבוד ולחזות תהליכים שעוברים על ה`אני` שאותו מייצגת השמש.. אם לא הבנת - אנסה לחזור שוב על ההסבר.

korn!

New member
הבנתי קצת אבל...

נדמה לי שזה יוצר סיבוכים. איך בדיוק אמורים להתייחס לזה שיש כמה סוגים של בתים? למשל בית התקשורת יכול להיות גם במזל אריה וגם בדגים וגם בכל מיני מקומות אחרים לפי השיטות השונות, מה שיוצר תוהו ובוהו (ואני עוד חשבתי שבלי העניין הזה האסטרולוגיה מסובכת קצת...). חוץ מזה בקשר לשיטה הסולארית, כשכוכב עובר לבית של ילידי תחילת המזל הוא עדיין לא נכנס לאותו הבית של ילידי המשך המזל, כך שעדיין לא הבנתי איך אפשר להכליל בהורוסקופ לגבי כל בני המזל.

מה לעשות, לא הכל מבינים בתחילה..

אולי זה נשמע מסובך, אבל זו הדרך שבה כותבים הורוסקופים, ומשתמשים בתחילת המזל אליו נכנס הכוכב, לא בהמשכו. מרס שנכנס למזל בתולה, כבר נכנס לבית ה 4 של הקשתים ומשפיע על כל נושא הבית, קודם כל בגלל האנרגיה השונה שיש למזלות, ואפילו זה משפיע עליהם. מנסיון של שנים רבות - זה עובד, ובצורה מדהימה. כל האסטרולוגים שאני מעריך משתמשים בצורה כזו כדי לכתוב הורוסקופים, כי אל תשכח, קום יקר : האסטרולוגיה היא קודם כל מערכת סימבולית השוואתית, וקבוצות המזלות בגדול הן נקודות דמיוניות.

למעלה