בתי אבות לתשושי נפש

בתי אבות לתשושי נפש

שלום, סבתי במצב מאוד מתקדם של המחלה והיא לא זוכרת אותנו ובטוחה שאנחנו רוצים לגנוב לה את הבית ועוד המון מחשבות ודימיונות רעים אחרים, והיא אינה רוצה לגור עם סבא שלי והיא חושבת שגם הוא רוצה ברעתה. הגענו כבר למצב שבית אבות לתשושי נפש הוא הפיתרון האפשרי היחיד, ורציתי בבקשה לקבל המלצות לבתי אבות טובים באזור המרכז והשרון(סבתי מהרצליה) ואם אפשר בבקשה לדעת את המחיר לחודש, כדי לדעת אם נוכל לעמוד בזה, מאחר שבית אבות אחד שכבר ביררנו עליו עולה 9000 לחודש וזה בעייתי מאוד. ושאלה נוספת, במידה ומחר נגיש את הטפסים של ההחמרה במצב לביטוח לאומי וביטוח לאומי כבר לא ישבות, בערך תוך כמה זמן נוכל לקבל את העזרה הכספית מביטוח לאומי? תודה מראש.

נושנושית111 בתי אבות

כפי הידוע לי ביטוח לאומי לא עוזר למי שנכנס לבית אבות ,נכון בית אבות עולה 9000 ש"ח לאנשים פרטיים אך את צריכה ללכת למשרד הבריאות למלא טפסים ולצרף את חוות הדעת של עו"ס ורופאת משפחה או אישפוז מבית חולים ושם במשרד הבריאות יתנו לך קוד שזה סימן שמשרד הבריאות הממשלתית משלמת חצי מהסכום לבית אבות,יש אתר בשם www.urim.co.il או טלפון חינם 1-800-633-233 המנהלת גב' אורית ליבנה אשה מקסימה שתלווה אותך לכל מקום ותציע לך בית אבות טוב. תגידי לה שאריאלה אקוע שלחה אותך, בהצלחה

ronnyw

New member
מלצה על בית אבות

נושנושית, לפי כללי האתר אסור לנו להמליץ ישירות. קימות חברות (אורים של אריאלה היא אחת מהן) שתפקידן - ביצוע התאמה בין חולה לבין מוסד מתאיים. נציגי החברה (בדרך כלל עובדת סוציאלית על פי הכשרה) תבוא לפגוש אותך, תלמד את החולה (מה הבעיות, מה התקציב, מה הדרישות המיוחדות של המשפחה וכו'). היא מכירה את כל המוסדות בסביבה הגאוגרפית הרלוונטית, סדרי גודל של עלות וכו'. היא תיקח אותכם לסיבוב בכמה מוסדות מתאימים, עד שתחליטו. השרות אינו בתשלום (החברה מקבלת דמי תיווך מהמוסד, לא מהמשפחה), ולדעתי הם עושים עבודה מצוינת. רק על מנת שלא תופתעי: אנחנו חיפשנו מקום הולם לאימא שלי. היו גם מחירים גבוהים יותר (אפילו 15,000 ש"ח לחודש, ולא במקום אחד בלבד), אבל היתה נכונות למשא ומתן. לגבי עצם הסידור המוסדי - נראה שקיבלתם את ההחלטה הנכונה בנסיבות. בהצלחה !!

למעלה