בתי אבות סיעודי

אורנה119

New member
בתי אבות סיעודי

תודה לכולם על היחס והתשובות זה מאוד מעודד ועוזר לדעת שיש עוד מקרים כאלה אנחנו במשפחה פשוט בהלם אבי היה איש צבא כול חיו עצמאי לחלוטין וחזק ורק בימים האחרונים אנו מתחילים לעכל שכנראה אבד לנו האבא שאנו מכירים ויש עכשו אדם חדש שמתנהג ומדבר בצורה שלא מוכרת לנו ושהוא משותק וחלש אבי נמצא במחלקה סיעודית אבל לא בתשושי נפש אמנם בהתחלה שהבאנו אותו לבית האבות אמרתי להם שהוא צלול והם לאחר ועדת קבלה מאוד מינורית שמו אותו במחלקה של צלולים אולם לאחר 2 לילות הם הבינו שהוא דמתני והעבירו אותו למחלקה אחרת של לא צלולים מה אני יגיד לכם מקום קשה מאוד כול פעם אני או האחים שלי הולכים לשם אנו חוזרים מותשים נפשית ופיזית אנחנו שישה ילדים וכול יום מישהו אחר נמצא אצלו משעות אחר הצהריים ועד הערב לכול ילד יש יום קבוע וככה כול יום יש אצלו מישהו ובשבת כולם מגיעים עם הנכדים אמא שלי שגם לא הכי צלולה, מאז המקרה מתגוררת במשך השבוע אצל אחותי ובשבת היא אצלי אני מנסה לשכנע אותה ללכת לרופא שלה שיראה אותה אבל היא מסרבת בכול תוקף לשמחתינו היא די בריאה מבחינה פיזית ומתפקדת טוב כרגע כול המאמצים מופנים לאבי אני מקווה שהוא יצליח למצוא את עצמו בבית האבות ויתרגל אליו,רגשי האשמה שלנו הילדים גורמים לנו למריבות ווכוחים אם עשינו את הצעד הנכון ולא זרקנו אתו אבינו בבית אבות במקום לטפל בו בבית האם דמינציה ווסקולית נחשבת לתשושי נפש?? אבי אחרי ארוע מוחי קשה וכול מי שאבחן אותו רופאים ,פסיכוגריאטר,עובדת סוציאלית, כולם אמרו סיעודי קשה אבל לא תשוש נפש בבית האבות נותנים לו רק 3 פעמים בשבוע פיזו אנו בקשנו לפחות 5 פעמים אבל הם אומרים שהם רק מתחזקים ולא משקמים האם זה לא פוגע בסיכוי של אבי אולי להשתקם בכול זאת ככול שמתרחקים מזמן הארוע??

אירילה

New member
דמנציה וסקולרית אינה לתשושי נפש???

אורנה יקירתי ,אנא ממך התקשרי מחר בבוקר לעמותת אלצהיימר וספרי להם את סיפורך ,גם לאחר ארוע מוחי קשה הדמנציה לא רק שקיימת אלא מחריפה. לגבי השיקום ,זו בעיה קשה ,אשתי כיום בת 50 לאחר ארוע מוחי כבר 20 שנה ,אמנם ארוע יחסית חצי קשה אולם את הטיפולים סחטנו מקופ"ח ,המצב שנוצר כיום הוא כאילו אנחנו בחזקת נזקקים ולא חייבים בזכות ,למעשה אלו הם דברים שאנחנו זכאים אליהם רק שמערכת הבריאות מביאה אותנו להתחנן לדברים שאנחנו זכאים לקבל בלווא הכי. לגבי קופ"ח ,לכל מטופל מגיעים 12 טיפולים פיזיוטרפיה בשנה בחינם ,נצלי זאת. בנוסף אשתי זוכה לטיפולי פיזיוטרפיה חינם בבי"ח תל השומר שם מתקיימים מידי פעם קורסים של פיזיוטרפיסטים ואז הם זקוקים למודליסטים. לכן עצתי לך להתקשר גם לאגף שיקום ב' ושאלי שם על קורס עתידי. בכל אופן על הגדרת תשוש נפש על תוותרי בכל מחיר. אנא ידעי אותנו בהמשך. שיהיה לך שבו ע טוב גרשון

פנטזי1

New member
לפי מיטב הבנתי ההגדרה תשושי נפש

נכונה לאלה שלא צלולים בדעתם וזה כולל גם דמנציה וסקולרית וגם אלצהיימר ועוד ,כל עוד הם במצב של ניידות הם חייבים להיות במחלקה לתשושי נפש כי היא מחלקה סגורה,שהם לא יכולים לצאת ממנה וללכת לאיבוד,אך לצערנו כל תשושי הנפש מגיעים בסופו של דבר למצב סיעודי וככאלה הם נמצאים במחלקות סיעודיות,אורנה מציינת שאביה גם דמנטי וגם לאחר אירוע מוחי והוא בכסא גלגלים לכן הוא במחלקה סיעודית.

למעלה