בתי אובחנה כבעלת בעיה סנסו-מוטורית קלה, או-קי

מרס24

New member
בתי אובחנה כבעלת בעיה סנסו-מוטורית קלה, או-קי

הרופאה בטיפת חלב אבחנה את בתי בת השניים וחצי כבעלת מגבלה מוטורית כלשהי. בעקבות זאת, לקחתי אותה לאבחון אצל מטפלת בתנועה אשר אבחנה אותה בבעלת מגבלה סנסו-מוטורית קלה, הסבירה שהבעיה אינה מוטורית (אין לה מגבלה מוטורית), אלא יותר בכיוון של החוש, התחושה שגורמת התנועה או החוויה... האמת, לקח לי כמה זמן להבין מה זאת בעיית "תחושה" (כי זה משהו מאוד לא מוחשי ) וגיליתי שזה עולם ומלאו... בקיצור, לא התלהבתי מהמטפלת ספציפית הזו, אבל ברור לי שהילדה צריכה ריפוי בתנועה מודרך... מה זאת אומרת צריכה... הבעיה קלה, כך שכנראה תוכל תסתדר בחיים גם בלי טיפול, היא תננע מהתנועות והתחושות הספציפיות שלא נעימות לה, אולי זה ישתפר עם הזמן, יהיה לך כתב חרטומים, לא תואהב לצייר, לרקוד וכו'...מתברר שאפשר להסתדר ככה (יש לי אחד כזה בבית: אבא שלה), אבל חבל לי... אבא שלה, כמובן, חושב שבעיה "חושית" זה קישקוש-בלבוש וממש לא התלהב לשלם 600 ומשהו ש"ח על האבחנה שעשינו. בקיצור, אני גרה בת"א, בבקשה, המלצות לטיפול, קבוצות טיפול, מכון מומלץ? תודה

נאוה ר

New member
מרס שלום!

מי שיש לו סמכות מקצועית לאבחן בעיות סנסור מוטוריות זה מרפאה בעיסוק. ואם הכסף הוא הבעיה קחי את ההפניה של הרופאה וגשי להתפתחות הילד בקופה שלך ויחד עם עוד טפסים שתצתרכי למלא - בקשי אבחון. אני לא יודעת מי המרפאה בעיסוק שתאבחן אותך, אבל זה יעלה פחות - עד גיל 3 שנים אפס שקלים. ומגיל 3 שנים 46 שח לאבחון ו- 23 לטיפול. אם את רוצה במקביל או במקום לקרוא חומר אז תתחילי או במאמרים שיש פה או בספר ילד מהו צריך של ג'רי האן מרקוביץ. ואם הכיוון הוא יותר של הימנעויות ורגישויות אז תגידי ויש עוד מקומות למידע בתוך האינטרנט. בהצלחה נאוה רמון

מרס24

New member
תודה על המלצות ספר אבל

למרות שאני מתכנוונת להתעניין בספרים, אינני מתכוונת להיות אוטו-דידקטית בעניין זה. אני רוצה להעזר בנסיון של בעל מקצוע. ממה שהספקתי לברר וממה שאת כותבת אני מתכוונת לקבל הפניה ל"מכון להתפתחות הילד" (האמת, עד לאחרונה לא ידעתי שקיים כזה דבר), אבל באופן כללי, אני מסוייגת מהשירותים של "שירות הציבורי", באופן כללי, במדינה הזו, כארש משלמים מקבלים שירות טוב יותר (לצערי). מכוון שכנראה שהכיוון הוא טיפול בתנועה/תחושה הייתי רוצה לקבל המלצות על מישהו מומלץ, המטפל באופן פרטי יחידני או קבוצתי-יחידני (נראה לי שהאחרון יותר מתאים לבתי, יצור חברתי בעליל) אני לא יודעת אפילו איפה לחפש... באינטרנט לא כל כך מצאתי אם זו מדיע בעייתית, אשמח לקבל הודעה אישית. תודה!

למעלה