בתי הזיקוק הם אכן בעיה בעיקר מכיוון שהם בלב האוכלוסייה

אבישי ק

New member
בתי הזיקוק הם אכן בעיה בעיקר מכיוון שהם בלב האוכלוסייה

אבל מה הפיתרון
מה יהיה כשבתי הזיקוק באשדוד יהפכו להיות בלב האוכלוסייה?

ש מים

New member
תשובה מורכבת...

השאלה מעולה והתשובה מורכבת...
אז הנה 2 השקל שלי, כשבראש ובראשונה, התפיסה צריכה להיות "תפיסת הבר-קיימא". כלומר - חשיבה על המחר, ולא רק על ההוווה:
  1. סינון גבוה ככל המצוי בשוק, של המזהמיםף לדרגה הגבוהה ביותר שניתן להגיע באמצעים הקיימים.
  2. חיפוש דרכים להפקה יעילה יותר של ממוצרים, תוך הפחתת מזהמים.
  3. ברור שמטרדים סביבתיים תמיד יהיו (לפחות בטווח הנראה לעין), לכן יש צורך בהעתקה למיקום שלא יהווה סיכון בריאותי ובטיחותי לסביבה (או - לכל הפחות - יקטין את הסיכונים/החשיפה). במיקום החדש יוסדרו מגבלות בניה כאלו שימנעו התקרבות אוכלוסייה ושימושים שעלולים להינזק מהפעילות התעשייתית של המפעלים.

אבישי ק

New member
עכשיו התחיל יונה יהב לאיים על בתי זיקוק

נראה לי שהספין של נושא זיהום האוויר שתושבי המרכז תכלס הכי סובלים ממנו
התחיל בגלל אינטרס של איזה בעל עניין כלשהו שקצת יצא מפרופורציה.
מעניין לראות אם גם ב"ש תצטרף לזה
לפי מדידות שעשו ארגונים בין לאומיים
הזיהום האוויר בארץ הוא בין הגרועים בעולם
המקום המזוהם ביותר אם אני לא טועה זה אשקלון ומודיעין שאני יכול להבין למה
אבל זה נושא שכולנו צריכים לתת עליו את הדעת.

רק עכשו נזכר ??? !!!!

נכון שבעשורים האחרונים נעשה רבות על מנת למזער את פליטת המזהמים שמקורם באזור התעשיה חיפה ובארץ כולה. נעשה גם רבות על מנת למגן אכסונם של חומרים מסוכנים ומסכנים - אבל אין בכך די.
הארץ מתפתחת ומה שהיה פעם בשולים הפך להיות במרכז הישוב. חייבים להקדיש מחשבה תכנונית ולא רק מחשבה אלא חייבים להתחיל לפעול. פעם חשבו שמספיק יהיה לסלק שאריות חומרים מסוכנים והקימו את רמת חובב. היום גם אתר זה מצוי בקרבה המסכנת חיי אדם.
הזזת מפעלים מזהמים ואתרי איכסון זהו פרויקט האורך שנים - ההחלטה על המיקום, התכנון, הבניה עד להתחלת התפעול. חייבים להתארגן ולהתחיל לפעול לאלתר באופן יסודי ולא על בסיס דו"ח של מצב "רגעי" זה או אחר. ההתמודדות עם הנושא אינה קלה והדבר כרוך במשאבים רבים. לחיפה קיים נסיון בשיפור מצב זיהום הקישון , שגם הוא התחיל בעקבות "דו"ח קטלני" ויש בכוחה גם להתמודד עם זהום האויר הנוכחי.
שיהיה בהצלחה.

עוזי ק

New member
הכל כמובן ספין מתוזמן היטב שעדיין לא הצלחנו לזהות את מקורו

שהרי הדוח המדובר מתייחס לנתוני רישום הסרטן בין השנים 1998-2007, שזה כמעט הסטוריה עתיקה.
בכל הדיון בימים האחרונים, אף אחד לא הציג נתונים לגבי רמת זיהום האויר אז ( 70-80-90-00) והיום.

כל המעלים את הנתונים הבין לאומיים גם הם מטעים (סביר שביודעין). שהרי השוואת חלקיקים מרחפים בארץ סף-מדברית למדינות אירופה וצפון ארה"ב, יציג בוודאות גבוה חריגות תכופות ברמת החלקיקים המרחפים. אבל זה הרי נתון טבעי שאינו בשליטת הממשלה.

כל הדיבורים על העברת מפעלים בארצנו הקטנטונת, הם תעמולה זולה ולא רצינית. אפשר בהחלט להעביר מתקן נקודתי כמו מיכל האמוניה (איך הוא בדיוק התחבר לזיהום האויר?) אך לא ניתן להעביר בתי זיקוק. אפשר וצריך לפתור את רמת הזיהום במקום, ולדאוג לבטיחות התושבים בסביבה (כאן כן מתאים המיכל). אי אפשר לטאטא את הכל לנגב.

אבישי ק

New member
יהב הוא לא זה ששחרר את הנתונים

הנתונים הגיעו ממשרד הבריאות
התגובה של יהב הייתה אולי מוגזמת אבל לא הוא שחרר את הנתונים
אני לא בעד או נגד יהב
פשוט נשים את הדברים במקומם
באותה מידה היו מפרסמים את אותה הכתבה על ת"א(שד"א מאד מוזר שלא מפרסמים נתונים על ת"א)
וראש עירית ת"א היה עושה מזה ספין

ש מים

New member
מסכים!

גם אני סבור שהמהלכים הנוכחיים של יהב הם מהלכים פופוליסטים (מצד שני, במה הוא שונה מכל ראש-רשות/פוליטיקאי אחר??
)

למעלה