בתי חולים שעושים גרידה מאוחרת

אליסקה

New member
בתי חולים שעושים גרידה מאוחרת

היי, חברתי בשבוע 18, נדבקה ב-cmv בתקופה הקריטית, וכעת צריכה לעבור בירור.
אני זוכרת שבאסף הרופא ובעוד בית חולים עושים גרידה עד שבוע 23. זה נכון? ומה בית החולים השני?
תודה!

מנסה להבין

כבר הוחלט שהיא צריכה לעבור הפסקת הריון?

ממליצה מאוד ללכת לפרופסור יעקב אמיר. הוא זיהומולוג מומחה למהריונות עם cmv.

עד כמה שאני יודעת עושים מי שפיר לבדוק האם העובר נדבק. וישנן בדיקות נוספות כמו mri.
אפילו שמעתי על איזה טיפול מניעתי לבעיות השמיעה שעלולות להיות שנלקח לאחר הלידה.

יש קומונה להריון עם cmv פה בתפוז שיש בה הרבה מידע.

למיטב ידעתי הצנועה בהחלט היום הידבקות ב cmv בהריון לא מובילה אוטומטית כמו בעבר להפסקת הריון.

ליבי איתה.

הריון עם cmv

קראתי קצת בפורום הריון עם cmv בתפוז בזמנו, כשנדבקתי בcmv בתקופה הכי קריטית של ההריון, לפני שגיליתי שזה היה סתם בונוס ואפילו לא המקור לצרה הגדולה של ההריון הזה והבא אחריו.

עד כמה שאני יודעת וזוכרת, אבל מאד יתכן שאני טועה, לא מאשרים אוטומטית הפסקת הריון במידה והאמא נדבקה בcmv אלא מחכים למי שפיר של שבוע 20 לבדוק אם העובר נדבק.
הבעיה היא שגם בזה יש 1% טעות והטענה היא שאת ה1% טעות (כלומר העובר נדבק אבל לא גילו את זה במי שפיר) ניתן לגלות ע"י מעקבי גדילה של העובר.
בפורום בתפוז הן מאוד חיוביות ואופטימיות, אני הייתי הרבה יותר זהירה ופסימית. הן טוענות שגם אם העובר נדבק, רוב הסיכויים שהוא יהיה בריא ואת הפגיעות המוחיות המשמעותיות ניתן לגלות ע"י mri עוברי. הן טוענות שהפגיעה היחידה שלא ניתנת לגילוי היום בטרם הלידה היא פגיעה בשמיעה.
אני הייתי הרבה יותר מבוהלת, ומאד הפחיד אותי הסיכון של פגיעה משמעותית (מדובר בcmv על פיגור, עיוורון וחירשות ואולי עוד דברים) ולהיות תלויה באיזה רופא שעושה mri ואולי צודק ואולי טועה, ואת המחיר אשלם אני. יש מומחה או שניים לעניין בארץ. (ו1% טעות זה המון לדעתי).
כמובן שאם מי השפיר יוצאים חיוביים להדבקה אז וועדה להפסקת הריון נותנת אישור להפסקה.
עד כמה שאני זוכרת, במידה והעובר נדבק, הוירוס פשוט מתיישב לו במוח העובר, ויכול לבוא לידי ביטוי גם כמה שנים אחרי הלידה. כלומר התינוק נולד בריא ועד גיל 10 של הילד את לא יכולה לדעת בוודאות אם הילד יאבד את שמיעתו.
צודקת אובדת שיש התפתחויות רפואיות בתחום, לפחות כך טוענים בפורום. אבל לדעתי זה עדיין מאד מאד מפחיד.

לגבי בתי חולים - תל השומר מבצעים גרידה מאוחרת, נדמה לי שעד שבוע 24

לא מנסיון אישי

אבל אם אני לא טועה, כדי לבדוק אם העובר נדבק ב-CMV, יש צורך לבצע מי שפיר החל מהשבוע ה-22 ולא לפני כן.
אני לא יודעת כמה זמן לוקח לקבל את התשובות, אבל גם אם מקבלים את התשובות לפני שבוע 24, זה לו"ז ממש גבולי להתקבל לועדה + גרידה בשבוע מאוחר.

מאחלת לחברה שלך שהכל תקין ושהיא תסיים את ההריון בידיים מלאות.

שתתייעץ, יש קבוצת פייסבוק

שמאוד עוזרת,
"העמותה הישראלית להריון עם cmv".
ויש גם אתר https://www.cmv.co.il
הרוב המוחלט של הריונות עם cmv נגמר בטוב.
אצלי נגמר לא טוב, אבל לפי כל מי שהתייעצתי איתו, זה לא היה בגלל הcmv.
בכל מקרה, ליבי איתה, כי זה הריון חרדתי ביותר. הקבוצה שהמלצתי עליה מאוד מאוד עוזרת.

אליסקה

New member
תודה רבה בנות

היא עדיין לא החליטה דבר, ועדיין בשלב ההתייעצויות. היא פשוט לא רוצה בשום פנים ואופן לעבור לידה שקטה, ולכן שאלתי - כדי לדעת מה סד הזמנים בו היא נתונה... תודה לכן!

למעלה