הריון עם cmv
קראתי קצת בפורום הריון עם cmv בתפוז בזמנו, כשנדבקתי בcmv בתקופה הכי קריטית של ההריון, לפני שגיליתי שזה היה סתם בונוס ואפילו לא המקור לצרה הגדולה של ההריון הזה והבא אחריו.
עד כמה שאני יודעת וזוכרת, אבל מאד יתכן שאני טועה, לא מאשרים אוטומטית הפסקת הריון במידה והאמא נדבקה בcmv אלא מחכים למי שפיר של שבוע 20 לבדוק אם העובר נדבק.
הבעיה היא שגם בזה יש 1% טעות והטענה היא שאת ה1% טעות (כלומר העובר נדבק אבל לא גילו את זה במי שפיר) ניתן לגלות ע"י מעקבי גדילה של העובר.
בפורום בתפוז הן מאוד חיוביות ואופטימיות, אני הייתי הרבה יותר זהירה ופסימית. הן טוענות שגם אם העובר נדבק, רוב הסיכויים שהוא יהיה בריא ואת הפגיעות המוחיות המשמעותיות ניתן לגלות ע"י mri עוברי. הן טוענות שהפגיעה היחידה שלא ניתנת לגילוי היום בטרם הלידה היא פגיעה בשמיעה.
אני הייתי הרבה יותר מבוהלת, ומאד הפחיד אותי הסיכון של פגיעה משמעותית (מדובר בcmv על פיגור, עיוורון וחירשות ואולי עוד דברים) ולהיות תלויה באיזה רופא שעושה mri ואולי צודק ואולי טועה, ואת המחיר אשלם אני. יש מומחה או שניים לעניין בארץ. (ו1% טעות זה המון לדעתי).
כמובן שאם מי השפיר יוצאים חיוביים להדבקה אז וועדה להפסקת הריון נותנת אישור להפסקה.
עד כמה שאני זוכרת, במידה והעובר נדבק, הוירוס פשוט מתיישב לו במוח העובר, ויכול לבוא לידי ביטוי גם כמה שנים אחרי הלידה. כלומר התינוק נולד בריא ועד גיל 10 של הילד את לא יכולה לדעת בוודאות אם הילד יאבד את שמיעתו.
צודקת אובדת שיש התפתחויות רפואיות בתחום, לפחות כך טוענים בפורום. אבל לדעתי זה עדיין מאד מאד מפחיד.
לגבי בתי חולים - תל השומר מבצעים גרידה מאוחרת, נדמה לי שעד שבוע 24