בתי משפט. ראו הוזהרתם!

Brendan

New member
בתי משפט. ראו הוזהרתם!

לא דרוש ידע או נסיון רבים על-מנת להגיע לנתונים סודיים על אנשים, נתונים המתפרסמים בדמות החלטות ופסקי דין באתר האינטרנט של הרשות השופטת. גלישה מהירה וללא קושי מיוחד, הביאה אותי לדלות את הנתונים הבאים:
מר ב.ש. (השם המלא רשום באתר בתי המשפט) סובל מ- הפרעת אישיות לפי פריט 34 (ד). כמו כן הוא סובל מבעית חדות בראה לפי פריט 52 ונכות בגין פזילה לפי פריט 57 (2)
מר ש.ס. (השם המלא רשום באתר בתי המשפט) לקה באוטם שריר הלב. בשל כך הוא הגיש תביעה למוסד לביטוח לאומי וזאת מכיוון שהוא לקה בליבו עקב אירוע של פוצוץ צינור ביוב במקום עבודתו.
גב´ ר.ק. (השם המלא רשום באתר בתי המשפט) סובלת מהגבלה קלה בעמוד השידרה. הנ"ל הגישה עירעור על החלטת ועדה רפואית בפני בית דין לעבודה.
גב´ ש.ז. (השם המלא רשום באתר בתי המשפט) מערערת על החלטת ועדה רפואית לערערים שקבעה לה נכות משוקללת של 40 אחוז. המערערת סובלת מכאבים ביד ימין, דיכאון, נמצאת בטיפול פסיכיאטרי, בוכה הרבה ולא נרדמת, חוסר תאבון וסרטן השד. מסתבר שעקרון "פומביות הדיון" הפך לעקרון יסוד במדינה דמוקרטית. למרות שחלק מהנתונים כאן הם מידע רפואי שחל עליו חסיון, העובדה שאדם ניגש לבית משפט הוא שפרסם את המידע ובכך וחתר על החסיון. -------------------------------------------------------- לפני שאתם פונים לדיון בבית-משפט חשבו הייטב היות והדיון, על כל פרטיו החסויים והאינטימים, יהיה חשוף לכל דורש (גם באינטרנט)

swfm

New member
יש כבר נושאים שיש עליהם חסיון

צריך לפנות למשפטנים וח"כים כדי להרחיב, אם צריך, בלי לפגוע בעקרונות משפטיים חשובים לא פחות. מה המצב בדמוקרטיות מסודרות אחרות? המסקנה של מחשבה על אי-הגשת תביעות היא מסוכנת כי היא תעזור לרשויות להתחמק ממימוש זכויות אזרחים.

Brendan

New member
צודק ולכן......

אני מביא כאן דברים שנאמרו ע"י מנהל פורום "משפט ואינטרנט" בתפוז.

swfm

New member
והשורה התחתונה לטובת פורום זה...

לדרוש דלתים סגורות / חיסיון לפני כל התחלת הליך משפטי. לא ברור לי עדיין באילו מקרים בית המשפט רשאי / חייב לכבד דרישה כזאת ואילו השלכות יש לכך על סיכויי המבקש להצליח במשפט. פעם הגישה לפסקי-דין ופרוטוקולים הייתה קשה ו/או יקרה עבור אנשים מן השורה. היום אפשר לקרוא פסקי-דין של בית המשפט העליון (ואולי גם אחרים) באינטרנט ללא תשלום. לרבים יש גישה גם לתקליטורים. לכן אני מציע שהשופט יכריז בתחילת כל משפט והופעה של עדים חדשים שהפרוטוקול / פס"ד יהיה פתוח לכל באמצעות האינטרנט. בשלב זה צריכה להיות למשתתפים זכות לדרוש חיסיון!

swfm

מה דעתך לרשום מכתב לארגון בזכות? לדעתי, מאחר ועדין אין נציב/ה. זו הדרך הטובה ביותר להעלות את הנושא הכאוב הזה. תודה

למעלה