בתי משפט: ראו הוזהרתם!

Brendan

New member
בתי משפט: ראו הוזהרתם!

לא דרוש ידע או נסיון רבים על-מנת להגיע לנתונים סודיים על אנשים, נתונים המתפרסמים בדמות החלטות ופסקי דין באתר האינטרנט של הרשות השופטת. גלישה מהירה וללא קושי מיוחד, הביאה אותי לדלות את הנתונים הבאים:
מר ב.ש. (השם המלא רשום באתר בתי המשפט) סובל מ- הפרעת אישיות לפי פריט 34 (ד). כמו כן הוא סובל מבעית חדות בראה לפי פריט 52 ונכות בגין פזילה לפי פריט 57 (2)
מר ש.ס. (השם המלא רשום באתר בתי המשפט) לקה באוטם שריר הלב. בשל כך הוא הגיש תביעה למוסד לביטוח לאומי וזאת מכיוון שהוא לקה בליבו עקב אירוע של פוצוץ צינור ביוב במקום עבודתו.
גב´ ר.ק. (השם המלא רשום באתר בתי המשפט) סובלת מהגבלה קלה בעמוד השידרה. הנ"ל הגישה עירעור על החלטת ועדה רפואית בפני בית דין לעבודה.
גב´ ש.ז. (השם המלא רשום באתר בתי המשפט) מערערת על החלטת ועדה רפואית לערערים שקבעה לה נכות משוקללת של 40 אחוז. המערערת סובלת מכאבים ביד ימין, דיכאון, נמצאת בטיפול פסיכיאטרי, בוכה הרבה ולא נרדמת, חוסר תאבון וסרטן השד. מסתבר שעקרון "פומביות הדיון" הפך לעקרון יסוד במדינה דמוקרטית. למרות שחלק מהנתונים כאן הם מידע רפואי שחל עליו חסיון, העובדה שאדם ניגש לבית משפט הוא שפרסם את המידע ובכך וחתר על החסיון. -------------------------------------------------------- לפני שאתם פונים לדיון בבית-משפט חשבו הייטב היות והדיון, על כל פרטיו החסויים והאינטימים, יהיה חשוף לכל דורש (גם באינטרנט)

אני מאשר את העובדות שאתה מתאר

אך אינני מסכים למסקנותייך. אני אפילו מוסיף, כי יש פסקי דין רבים בדיני הנזיקין העוסקים בהרחבה לא רק במצבם הרפואי של נפגעים, אלא גם בדוח"ות הכנסותיהם ומשכורותיהם. ישנו פסק דין העוסק בשאלה האם גב´ פלונית שנפגעה בתאונת דרכים ונותרה משותקת, ששמה המלא מופיע בקובץ פסקי הדין ובתקליטורים המשפטיים וכנראה גם באתרים משפטיים שונים עסקה לפני התאונה בעבודות ניקיון או בזנות. וגם בשאלה מה היו הכנסותיה לפני התאונה. ישנם תיקים רבים העוסקים בטענות של נפגעים שעקב תאונות סובלים מאין אונות, כולל פירוט הטיפולים. הדרך הנאותה להתמודד עם הבעיה היא לא להימנע מלהביא את העניין בפני בתי המשפט, אלא הגשת בקשות לקיום דיון בדלתיים סגורות ואיסור פרסום.

Brendan

New member
רק חבל שלא כולם מודעים לאפשרות

זו. אני עדיין חושב שיש כאן בעייה מהותית מכיוון שחומר רפואי נחשב למסווג ורק חתימה על ויתור סודיות רפואית מאפשרת שימוש בחומר זה ע"י גורם אחר. לא ניראה לי שכולם מודעים לעובדה שפניה לבית משפט מהווה ויתור על סודיות רפואית באופן אוטומטי ובטח שהם לא מודעים לאפשרות לבקש דיון בדלתיים סגורות.

תודה רבה לך על אזהרתך ../images/Emo23.gif

לא הייתי מודעת לזה בכלל!!!! ועכשיו אני מודאגת!!!! זה שחתמתי על ביטול סודיות רפואית לחברת הביטוח , כתוצאה מתאונה , ופניתי לבית משפט....זה אומר שהדיון במשפטי פתוח לציבור? אני זוכרת שבעבר שאלתי אם דיונים פתוחים אני מאוד רוצה לראות למען השקט הנפשי איך מתנהל דיון, אמרו לי(לא זוכרת מי) שדיון בתאונות דרכים -פציעות וכו´ סגור. יש חובת סודיות רפואית על רופאים מטפלים לא לפגוע בפרטיות המטופל, האם זה לא חל על אחת כמה וכמה על מומחים רפואיים לצורכי בית משפט? האם מומחה שבדק אותי מחר יכול להשתמש במצבי ולפרסם את שמי? שבת שלום מרחל-נשמה

אני בהלם כמה שאתה צודק

אני מחזיקה בידי פסק דין בנוגע לתאונת דרכים שפורסם בתקדין, ולא רק שזהות הנפגעת מפורטת מאוד אפילו זהות המשפחה. כתוב את שמה, תאריך הלידה המלא של הנפגעת-בית ספר יסודי. כתוב הורים וכמה אחים יש לה. כתוב במה עובדים ההורים , במה עובד כל אחד מהאחים וכולם בתחומים של שירות המדינה, משרד האוצר טלויזיה...לא אנשים שאף אחד לא יכיר. כתוב כמה חדרים יש בדירה שהתגוררה , איזה קומה היא באיזה שכונה באיזה עיר. באיזה בית ספר היא לומדת....והילדה קטינה...איפו אושפזה ועוד.... אני בשוק.איזה פירוט מזעזע יש פה ממש הלב נקרע.... איך הוריה המשכילים האלה לא ביקשו איסור פירסום? כנראה שלא ידעו , כי נשמע כזה הגיוני שיגנו על פרטיות הנפגעים...ואם לא היית מעלה את זה לא הייתי חושבת אחרת...... יום ראשון על הבוקר מכתב בהול בפקס לעורך הדין-שאני רוצה חיסיון מלא!!!!!!! האם זה הליך מסובך להוציא את הצו איסור פירסום, ודלתיים סגורות? יש מצב שיכולים להתנגד לבקשה שלי? שבת שלום מרחל-נשמה זה באמת מה שחסר לי , פירסום חיי בעולם המשפט , אני אתחבא במחילה הכי עמוקה שעכבר יודע לחפור

משום מה נפגעי נזיקין ותובעים

לפי חוק הביטוח הלאומי לא מגישים בקשות לדלתיים סגורות ולאיסור פירסום. אני לא יודע מה ההסבר לעניין, יתכן וחלק לא מודעים לבעיה ולחלק לא מפריע. מניסיוני אני יכול להעיד כי הרבה מאד נפגעים חשים צורך לספר פעמים רבות על מה שקרא להם, איך הם נפגעו ומה קרא להם ודווקא מחפשים את הפרסום. זאת כנראה הסיבה שרבים מהם לא נשמעים להוראות עורכי הדין שלהם ו"משתפים פעולה" עם חוקרים של חברות הביטוח. כי יש להם דחף חזק לדבר והדחף הזה גובר על הוראות עורך הדין.

יש לי הרבה מה לתקן אותך בנושא..

אבל אני מעדיפה לא להתבטא מעל דפי הפורום, עוד כמה שנים אני אכתוב ספר....שיחשוף הרבה מעוול שהנפגע עובר והתאונה עצמה היא רק החלק האחד.....מיני רבים.... רחל-נשמה

cardo

New member
אם תחשבי קצת על מה שכתבת כאן

תראי שבעצם את מאשרת את מה שדורון כתב.

למעלה