בתי ננשכה על ידי כלב

בתי ננשכה על ידי כלב

שלום רב, בתי בת ה- 10, בריאה וחיונית בד"כ, ננשכה על ידי כלב לפני כ- 5 חודשים. בהתחלה טיפלנו בפצעים הגופניים שהיו לה והיא התמודדה די יפה עם כל השאר. לאחר שהפצעים הגלידו (נשארו עוד קצת צלקות על הידיים, שאנו מקווים שגם כן יעברו בהקדם), הבנתי שיש גם בעיה נוספת. היא החלה להמנע מלרדת למטה לשחק. בכל יציאה לחברות, היא מבקשת שאלווה אותה, ומאד חוששת להיות ברחוב לבדה. יש לציין שזה לא היה לפני הנשיכה. היינו בפגישות אצל פסיכולוגית, ובתי אמרה שהפגישות היו טובות, אך לא עזרו לה בנושא הפחד מלהיות לבד ברחוב. מה ניתן לעשות לדעתכם? חשבנו יחד לקנות לה ספר בנושא התנהגות כלבים, מתוך מחשבה שאם היא תכיר את התנהגותם טוב, היא תדע לצפות אותם ופחות לפחד. האם מישהו מכיר ספר טוב בנושא? חוץ מהספר, האם יש למישהו רעיון נוסף? נשמח לשמוע אנה ובתה רונה...

אני לא יודעת אם זה אפשרי מבחינתכם

או לא, אבל אני הייתי מאמצת כלב, כלב קטן רצוי כלבה שתהיה רק של ביתך, היא תלמד לטפל בה לשחק איתה ותאמיני לי שהפחד יעלם. אני כל חיי גדלתי עם כלבים וביתי נורא פחדה מהם, זה נורא הפריע לי ולכן אימצנו כלבה קטנה ומתוקה ניתן להגיד שחיינו השתנו במס' מישורים. בנוסף לחרדה שנעלמה הרווחנו חברה מתוקה ומקסימה וילדי הרוויחו אוזן קשבת ותומכת, אין לך מושג מה חיה כגון כלב, בכלל חיית מחמד, עושה לילדים במיוחד לילדים חרדים. בהצלחה, ושיהיה לך יום נפלא ש'.

../images/Emo107.gif

שיחה על... או קריאה על... עלולים לא להיות מספיקים כדי לעזור לרונה להתגבר על הפחד הכל כך מובן שפיתחה מכלבים. אני מצטרפת לגוונים שמדברת על אמוץ של כלב כדרך להתגבר על הפחדים. בעצם, הרעיון הוא, לחשוף את ביתך כמה שיותר לכלבים באופן ידידותי שילמד אותה שכלב זו לא רק חיה לפחד ממנה. רצוי שתראה גם ילדים אחרים משחקים עם כלבים. אולי היא יכולה להתלוות לילדה, שכנה, שמוציאה את הכלב לטיול יומי, או לבלות זמן במשפחה שאתם מכירים שיש בה כלב ידידותי או לטפל בגורים בצער בעלי חיים יחד עם משהו שאינו פוחד ושמשרה עליה תחושת בטחון. חשובה גם הדרך בה הסברתם לה את הארוע הטראומתי שקרה לה. אם היא תדע לקשור את הארוע להסבר כלשהו זה יכול להגביר את תחושת השליטה והאמונה שיש בידה למנוע ארוע דומה בעתיד. למשל- הכלב המסויים הזה תוקפני אבל לא כל הכלבים כאלה. או יש להמנע מלהתקרב לכלבים רק מהגזע הזה. או הכלב הזה תקף אותך כי משכת לו בזנב, או כי הוא זר לך וניסית ללטף אותו ואין ללטף כלבים זרים, או כי ברחת כשראית אותו או כי ניסית להפריד בין כלבים שרבו וכיוב' סיבות. אפשר לדבר על דרכים להמנע מתקיפת כלב- כמו לא לגשת לכלב זר, לא לברוח וכיוב' כמו כן, אפשר לחשוב לצייד אותה במשהו קונקרטי שיעזור לה להרגיש שהיא יכולה להתגונן כשהיא לבד (ושאולי תוכל לוותר עליו בהמשך) כמו למשל פלפון שתתקשר אליכם כשהיא רואה כלב ואז תוכלו לרדת להיות איתה, או ספריי כלשהו ולהסביר לה שעליה להשתמש בו אך ורק אם חלילה תתוקף (זה יכול להיות ספרי בלתי מזיק כמו דאודרנט או ספריי פעיל כמו פלפל שניתן לקנות בחנות של חיות מחמד). בו זמנית, ללמד אותה דרך חשיפה שלא כל הכלבים תוקפניים ולצייד אותה בדרך להתמודד בעת סכנה אמיתית, יכול להיות דרך יעילה לעזור לה להתגבר על הפחד. בהצלחה!

למעלה