בתי ספר בוושינגטון די סי, מרילנד

Popberlin

New member
בתי ספר בוושינגטון די סי, מרילנד

עוברים לוושינגטון די סי עם 2 בנות בגילאי 8 ו-10, רצינו לשמוע על בתי הספר בוושינגטון די סי ובמרילנד, האם ילדות ישראליות חילוניות מתאימות לבתי הספר היהודיים? לאילו בתי ספר הולכים הילדים הישראליים בוושינגטון ובמרילנד? האם קיימים סאנדי סקולס בהם נפגשים ילדים ישראליים?

Fellowship

New member
לא יודע בנוגע לכל D.C ומרילנד, אבל ב County שלנו במרילנד

בית הספר היסודי (Public) הוא פשוט מצויין מכל הבחינות וגם מכוון לקליטת זרים (מבחינת עזרה עם לימוד השפה וכו'),
אנחנו, ובמיוחד הילדים, מאוד מרוצים.
אין לי מושג בנוגע לבתי ספר יהודיים, אני מניח שיש, יש גם בתי ספר פרטיים כמובן.

מבחינת מפגש בין ילדים ישראליים, אצלנו רואים הכי הרבה ילדים ישראל בבית הספר

יחד עם קוריאניים, הודים, סינים, אמריקאים וכו' (לדעתי זה גם תלוי באיזור כמובן), זה מעולה.

יש מסגרות נוספות, כגון ארועים של בית חב"ד (טרם יצא לנו להשתתף), וגם ה JCC האיזורי (אנו מנויים והולכים לחוגים).

Popberlin

New member
בתי ספר

תוכל בבקשה לפרט באיזה איזור ולאיזה בית ספר הילדים הולכים? איזה חוגים יש ב-JCC האיזורי?

meir12121

New member
שיקולים בבחירת בית ספר לילדי ישראלים בארה"ב

אנחנו לא מאזור די.סי. אבל אני חושב שיש כמה שיקולים בבחירת בי"ס שמשותפים לכל ילדי הישראלים בארה"ב.
בהמשך למה שפלושיפ כתב גם אנחנו העדפנו בי"ס ציבורי על פני בי"ס פרטי יהודי. הנה הסיבות העיקריות:
1. עלות: בי"ס ציבורי חינם, בי"ס יהודי פרטי יקר.
2. רמת הלימודים והמורים בבי"ס ציבורי בדרך כלל גבוהה יותר מבי"ס יהודי.
3. הילדים נקלטים ללא בעיות מיוחדות. הגענו כאשר הבן היה בן 10, די ביישן וללא כל ידע באנגלית - תוך חצי שנה כבר הצליח להשתלב בכיתה.

"האם ילדות ישראליות חילוניות מתאימות לבתי הספר היהודיים?"
כאשר המדובר בבתי ספר מהזרמים הקונסרבטיבי והרפורמי התשובה היא "כן, בהחלט", לעומת זאת בבתי ספר אורתודוקסיים או של חב"ד יש דגש חזק על אורח חיים דתי.

שימו לב שכאשר מדובר בבתי ספר ציבוריים, בתי הספר משויכים לשכונות - אין אפשרות בחירה. זו גם הסיבה שבדרך כלל בשכונות שמשויכות לבתי ספר טובים מחירי הבתים ודמי השכירות גבוהים יותר.

Popberlin

New member
שיקולים בבחירת בית ספר לילדי ישראלים בארה"ב

תודה רבה על התשובה והסקירה הממצה, מאוד עזר.

Boston Guy

New member
אתה מבקש מידע על אזור גדול מדי

האזור שעליו אתה מדבר - "וושינגטון DC ומדינת מרילנד" - גדול הרבה יותר ממדינת ישראל.
אתה מדבר על אזור שמתפרש שעתיים נהיגה מוושינגטון צפונה, שעתיים נהיגה דרומה, שעתיים נהיגה מערבה ושעתיים נהיגה מזרחה.
באזור הזה יש עשרות רבות של מחוזות, ערים ועיירות - שלכל אחד מהם (או אחת מהן) יש מערכת חינוך ציבורית משל עצמה.
ובכל מערכת חינוך כזאת יש הרבה בתי ספר - כך שבסך הכל אתה שואל על מאות בתי ספר שפזורים על שטח של מאות קילומטרים מרובעים.

בין בתי הספר האלו (בתלות בשכונה ובמערכת החינוך) תמצא את כל המנעד שבין "מעולה" ו "מצויין" ל "מזעזע" ו"אללה יסתור".

אז מאוד מאוד קשה לענות על שאלה כמו שלך. אתה צריך להתפקס קודם כל ב"איפה אתה גר" באזור הענק הזה.

Popberlin

New member
בתי ספר בוושינגטון די סי

אני שואל קונקרטית לגבי וושינגטון די סי ,בה נתגורר כנראה בפוטומק

אמנם כתבתי לך בפרטי

אבל מוסיפה גם כאן עבור הדורות הבאים

אנחנו מקולורדו אז לא יכולה להמליץ על מקומות ספציפיים - מה שכן יכולה להגיד שלא ממליצה על בתי ספר יהודים, במיוחד למי שחי אורח חיים חילוני לחלוטין. את המסורת והחגים אפשר לקבל במקומות אחרים. בתי ספר יהודים, למעט העובדה שעולים הון לא קטן ויש לך שתי בנות, הרמה האקדמית שלהם נמוכה בהרבה מזו של בתי הספר הציבוריים החינמיים. הבת הגדולה שלך אמורה להיכנס השנה או שנה הבאה כבר לחטיבת ביניים, ולא הייתי מסתכנת בהלשאיר אותה מאחור בשביל היהדות. אין לי מושג מה התוכניות שלכם לגבי מעבר וחזרה לישראל, אבל זה משהו שכדאי לקחת בחשבון. אם יש פתח להגירה בעתיד, כדאי מאוד לחשוב כמה שנים קדימה, התיכון בארה"ב הוא לגמרי הכנה לקולג'.
מצרפת לך כאן אתר אחד מיני רבים שיכול לתת אינדיקציה לגבי רמת בתי הספר הציבוריים. כל ציון מעל 7 יכול לתת אישוזהי אינדיקציה שהבית ספר והשכונה בה הוא נמצא הם טובים.
כמו שאתה יכול לראות, עושה רושם שבתי הספר הציבוריים החינמיים באיזור שאליו אתה מתכנן לעבור, נראים מעולים - https://www.greatschools.org/maryland/potomac/schools/
באתר ניתן לראות בין היתר התפלגות אוכלוסיה, ציונים ביחס לשאר הסטייט, יחס תלמידים מורה ועוד. ניתן גם לחפש בתי ספר ספציפיים אם יש לכם מיקודים של איזורים מסויימים על המפה.
בנוסף, אם תקליק על אחד מבתי הספר ברשימה המצורפת ותגלול עד למטה, תוכל לראות בתים להשכרה וקנייה באיזור בית הספר. כמו כן, בראש העמוד יש המלצות על בתי ספר נוספים באותו איזור. האתר מאוד עוזר לקבלת תמונה ראשונית על איזור מסויים, מרחוק.
בהצלחה

הנסיך.

New member
ממליץ לשאול בקבוצת ישראלים בDC בפייסבוק

אני מכיר שם כמה וכמה חברים עם ילדים בגילאים האלה

למעלה