../images/Emo91.gif זבדיאל היקר
בוא ואספר לך מעט על בתי הספר ביוון. לפני כשלוש שנים החלו לצאת ישראלים ללמוד ביוון (האמת היא שמעט בעזרתי). הראשון חזר באופוריה עם סיפורים מפה ועד בסיס ענן ועד היום לא נבחן (או לא רצה להבחן), השניים האחרים חזרו באושר ועד היום לא מצאו גלשן. כשרצו להבחן התגלה כי רמתם נמוכה מאוד. האחרונה שידוע לי עליה היא בחורה שרצתה לעשות קורס גלשנים ונפצעה, עברה למצנחים אך בגלל מזג אויר לקוי לא הצליחה לסיים את הקורס בזמן שהקציבה (זמן שהוגדר ע"י המדריך), וגם לא קיבלה אגורה אחת החזר. מנסיוני ונסיון חברי ההנהלה באגודה רמת ההשקעה בקורסים בארץ היא מהגבוהות בעולם וחניכים שמסיימים קורס בארץ מוכנים לטוס בכל אתר לדרגה 2 ללא כל הדרכה נוספת. לעומת זאת חניכים שלמדו ביוון, קפריסין, דרא"פ, אוסטרליה וכו' נדרשו לשפר את הרמה כדי לקבל דרגה 2. מה גם שהלימוד בארץ מתאים לתנאי מזג האויר בארץ ולא צפויות לגולש הפתעות עם סיום הקורס. לגבי המחירים, נכון הם גבוהים יותר אך חלק נכבד מהתשלום מכסה הוצאות ביטוחיות גבוהות מה שאין בהרבה בתי ספר בעולם. עבודה? הקורס מתפרש על מספר חודשים ומתנהל בסופי שבוע בעיקר, ורק באלה שנוחים לך, כך שבד"כ אין פגיעה בעבודה. אם ברצונך לטוס בארץ, בצע את הקורס בארץ ולא בהזדמנות חטופה בשבועיים בחו"ל. לפרטים נוספים כנס לשאלות הנפוצות באתר חשוב לי להדגיש כי אין לי שום אינטרס כספי או אחר, ואיני קשור בצורה זו או אחרת לשום גוף המלמד גלישה בארץ. הדברים נאמרים מנסיון אישי בלבד.