בתי ספר בעיר
היי כולם
אני קוראת כאן לפעמים אבל לא ממש כותבת. רציתי להעלות נושא ואשמח לשמוע חוות דעתכם בעניין... כפי שכולכם יודעים, בית שמש הוכרזה לא מזמן "עיר" ועד לפני מס' שנים עוד נחשבה עיירת פיתוח. אין ספק שהיא מאוד התפתחה בשנים האחרונות ולא יאמן שלפני 50 שנה היא עוד היתה מעברה... בכל מקרה ישנם מספר דברים בעיר שלא התפתחו כמו שצריך עדיין והדבר יוצר דילמות רציניות בקרב אנשים שרוצים לבוא לגור בבית שמש, כמוני וכמו בעלי לעתיד. אחת הסיבות שאנחנו רוצים לעבור לגור שם זה הסביבה הטבעית, ההתפתחות המואצת והקירבה לערים חשובות (ירושלים ותל אביב). אנחנו מתכוונים לעזוב את ירושלים כי קצת נמאס מהעשן, הלחץ, הפקקים... רוצים קצת הרים, ירוק. אני גרתי שם בעבר והחלטנו לחזור. אבל עכשיו שאנחנו עומדים להנשא יש לנו בעיה גדולה שנוגעת לבתי הספר בעיר: בית הספר בגין נחשב לבית ספר מצויין. אחי לומד בו ואנחנו מאוד מרוצים. אך מה לגבי תיכון? שייבר... אין מה להרחיב, אתם כבר יודעים. על פירסט גם לא שמעתי דברים טובים. ברנקו וייס מלא בעיות לאחרונה. אני לא ארחיב, כי כולכם בטח יודעים מה קורה בבתי הספר האלה. רמת הלימוד לא ממש גבוהה (יחסית להרבה בתי ספק בירושלים נגיד), איכות המורים לא משהו, האלימות גוברת, האוכלוסיה בעייתית. אז מה עושים? לצרעה אף אחד לא יכול להכנס (אלא אם הוא מהגר לקיבוץ עצמו)... מה דעתכם על בתי הספר התיכוניים בבית שמש?
היי כולם