בתי ספר בעיר

Nenitaa

New member
בתי ספר בעיר

היי כולם
אני קוראת כאן לפעמים אבל לא ממש כותבת. רציתי להעלות נושא ואשמח לשמוע חוות דעתכם בעניין... כפי שכולכם יודעים, בית שמש הוכרזה לא מזמן "עיר" ועד לפני מס' שנים עוד נחשבה עיירת פיתוח. אין ספק שהיא מאוד התפתחה בשנים האחרונות ולא יאמן שלפני 50 שנה היא עוד היתה מעברה... בכל מקרה ישנם מספר דברים בעיר שלא התפתחו כמו שצריך עדיין והדבר יוצר דילמות רציניות בקרב אנשים שרוצים לבוא לגור בבית שמש, כמוני וכמו בעלי לעתיד. אחת הסיבות שאנחנו רוצים לעבור לגור שם זה הסביבה הטבעית, ההתפתחות המואצת והקירבה לערים חשובות (ירושלים ותל אביב). אנחנו מתכוונים לעזוב את ירושלים כי קצת נמאס מהעשן, הלחץ, הפקקים... רוצים קצת הרים, ירוק. אני גרתי שם בעבר והחלטנו לחזור. אבל עכשיו שאנחנו עומדים להנשא יש לנו בעיה גדולה שנוגעת לבתי הספר בעיר: בית הספר בגין נחשב לבית ספר מצויין. אחי לומד בו ואנחנו מאוד מרוצים. אך מה לגבי תיכון? שייבר... אין מה להרחיב, אתם כבר יודעים. על פירסט גם לא שמעתי דברים טובים. ברנקו וייס מלא בעיות לאחרונה. אני לא ארחיב, כי כולכם בטח יודעים מה קורה בבתי הספר האלה. רמת הלימוד לא ממש גבוהה (יחסית להרבה בתי ספק בירושלים נגיד), איכות המורים לא משהו, האלימות גוברת, האוכלוסיה בעייתית. אז מה עושים? לצרעה אף אחד לא יכול להכנס (אלא אם הוא מהגר לקיבוץ עצמו)... מה דעתכם על בתי הספר התיכוניים בבית שמש?

פגזiני

New member
היי,

אני גר בבית שמש כבר 5 שנים,וכמעט כל המשפחה לומדת/עובדת מחוץ לבית שמש,האיכות חיים כל כך טובה,ששווה ליסוע שעתיים כל יום לי-ם או תל אביב.ואני ירושלמי לשעבר,אז למשל מרמות למרכז העיר לוקח כמעט שעה..ובצהריים יותר.וזה בנסיעה פקוקה ומעצבנת.מקווה שעזרתי.

MS6

New member
מסכים איתך..

בתי הספר התיכוניים זו בעיה קשה מאוד, אגב בגין נחשב לבית ספר מצויין אבל לדעתי בית הספר ברמה, שפות ותרבויות, הוא בית הספר היסודי הטוב ביותר בבית שמש. התיכונים הידרדרו בצורה רצינית בשנים האחרונות, כשההידרדרות הקשה ביותר חלה (לדעתי) בפירסט. מאז כניסת המנהל החדש (3 שנים) בית הספר פשוט צונח. לפי ההיכרות שלי עם תלמידים של היום אני חושב שהמקום הטוב ביותר ללמוד בו הוא ברנקו וויס. יש לי חניכים מכיתת המופת שם ויש להם תנאים לא רעים בכלל.

Dark faith

New member
../images/Emo45.gif

אבל האמון שלי בברנקו וייס די התדרדר בעקבות הסגירה של שייבר. ברנקו וייס הבטיח עתיד לשייבר- שלמעשה הוא זה שסגר אותו.

Dark faith

New member
לצערי היום,

על תיכונים אין ממש על מה להמליץ....כמה שזה נורא להגיד- אני ממליצה על תיכון מחוץ לעיר....

למעלה