בתי ספר מקצועיים

pugile9

New member
בתי ספר מקצועיים

כשאני הייתי בתיכון היו קיימים בתי ספר מקצועיים כך שמי שלא היו לו כישורים לימודיים יכול היה לבחור במקצוע לפי כישוריו בכלל בבית הספר לימדו גם שיעורי מלאכה תפירה ובישול אני חו שבת שתכניות הלימודים לא התעדכנו מאז קום המדינה למה לא ללמד תאטרון מוסיקה משחקי חברה בימוי מגיל צעיר הרי זה יכול למשוך את הילדים לבית הספר ולגרום להם ללכת לשם בשמחה ילדים אוהבים ללמוד דרך חוויות ולא לשבת ולהיות אווזי פיטום לידע גם ניסויים במעבדה יכולים להיות בהרבה יותר מעניינים , במקום להשקיע בדור העתיד ומגדילים את הפערים מה יהיה עם חינוך הילדים?

Rinat 789

New member
מזכיר לי...אתמול הייתי באסיפת הורים

שוחחתי עם המורה לאנגלית לגבי בתי. שאלתי אותה כדרך אגב, למה לא תוסיף לרפרטואר הלימודי גם לימוד שירים באנגלית, ממש כפי שלמדו אותנו ביסודי....היא הסבירה לי שאני לא זו שילמד אותה , ובקיצר הבנתי שבאמת אין עם מי לדבר מסקנה - אין לנו מה לנסות ולשנות את המורים או את בית הספר, אלא ליצור מקום לימודי אחר עם מורים שמתאימים לסביבה החדשה ועוד המלצה, בעד שבבית ספר חדש זה יתנדבו הורים לעזור למורים מה שאין סיכוי שאעשה בבית ספר הנוכחי

GnarledCynic

New member
חנוך לנער על פי דרכו?

גם בהקשר לריטאלין, הזכרנו והסכמנו שהמערכת מקובעת וסגורה. מערכת החינוך לא מחנכת. ילד יוצא מבית הספר חייל, ולא אדם שמכיר ויודע את המקום שלו בעולם. ומי שלא מצליח להסתנן למסגרת, חבל. איזה שינוי עצום היה אפילו אם הייתה התקדמות קטנה לכיוון למידה קצת יותר חווייתית. כמה אפשר ללמוד (ובאמת ללמוד) מצפייה בסרטים, מטיולים, מניסויים, מדיונים בין חברי הכיתה. איך הולך הציטוט ההוא של איינשטיין? "חינוך הוא מה שנשאר כשאנחנו שוכחים את כל מה שלמדנו בבית הספר". לשבת ולקבל ידע ריק, זה טוב בשביל להוציא ציונים ולהתקבל לאוניברסיטה. ממליצה מאוד לשמוע קצת על צורת החינוך העתידי ע"פ חכמת הקבלה. יש הרבה כתבות ברובריקת "חינוך" באתר קבלה לעם. למשל, תוכנית אפקט הפרפר מרתקת על צורת החינוך העתידית: http://www.kab.co.il/kabbalah/תוכנית-אפקט-הפרפר-הטובים-בחינוך מתוך ביטאון שמוקדש כולו לחינוך: http://www.kab.co.il/heb/content/view/frame/51419?/heb/content/view/full/51419&main

בית הספר כיום הוא מערכת השכלה

הבעיה הקשה כיום היא חינוך כי אנחנו לא עוצרים באמת לשאול את עצמנו מה הילד צריך באמת לחיים, ואנחנו עומדים חסרי אונים ומכבים שרפות מול מערכות חינוך לכאורה שהכינו לנו הדור הקודם שלנו, אם כי ברור לכולם שהם לא תואמות כל כך את מה שרצוי ואז אנחנו מעגלים פינות העיקר שהילד שלנו איכשהו יצא בשלום מהדבר הזה, כאילו ברור לנו מראש שזה בסדר שהילדים שלנו לא יהנו בבית הספר, שוב כי אין ברירה, הגיע הזמן להתעורר, אנחנו ההורים ולהתחיל להכין לילדים משהו טוב יותר, ולהסתכל קצת יותר עמוק ורחוק.... מעבר למבחן הקרוב.

Rinat 789

New member
פעם אמרו לנו שאם לא נלמד נהיה עניים

אבל במציאות של היום, אפשר להוציא לא משנה כמה תארים, המצב במשך הוא על הפנים. אז לדעתי צריך ליצור איזה שהוא איזון במערכת. יעני מצד אחד, ללמד את הילדים את המקצועות החשובים - אבל לא לרוץ בהצפת שעורי בית ומבחנים. מצד שני לשים דגש יותר על חיבור חברתי, שהילדים יעשו דברים יחדיו - וכמו כן לתת להם מספר שעורי חברה בשבוע בהם צריך לדבר ולהפעיל אותם בכל הקשור לחשיבות החיבור ביניהם....צריך ליצור תכנים מתאימים שידברו אליהם...

Gizelo4ka

New member
תגובה

אגב עכשיו יש כבר כל מיני בתי ספר שמלמדים מגמות כמו תקשורת תאטרון אומנות וכו'

למעלה