בתי קברות

The Grey Man

New member
בתי קברות

אני מקווה שהשאלה מתאימה לפורום, מה הם הטענות שלקוסמים רעים לא יכולים לכנס לבית קברות בכלל שזו "אדמה קדושה" ויש שאומרים שקוסמים רעים יכולים להכנס לבית קברות, מה אתם חושבים?....

ביהדות, בית קברות

הוא לא מקום קדוש - נהפוך הוא. לכהנים (הכוונה לכהנים ביהדות, אלו שאמורים לעבוד בבית המקדש) אסור להתקרב לבתי קברות מאחר והם נחשבים לטמאים. הרבה סיפורי פולקלור מדברים על מכשפים/ות ובתי קברות, גם טובים וגם רעים. ככה שההנחה שקוסמים/מכשפים מכל סוג שהוא לא יכולים להכנס לבתי קברות בגלל שהם "קדושים" נשמעת מופרכת מאוד.

לגוטל

New member
מי הם הקוסמים רעים/טובים?

תביא לנו עוד מידע על הקוסמים שאתה מדבר עליהם שנדע במי מדובר, לאיזה מיתולוגיה הם משתייכים, או לפחות לאיזו ספרות פולקלור. מהמיתולוגיות הצפון-אירופאיות אני לא מכיר סיפורים שעוסקים בתחום הזה, ולדרואידים (גם לאלו מהאגדות וגם לאלו שהיו באמת) לא הייתה שום בעייה עם בתי קברות, ואפילו היו להם עוד יותר עיסוקים עם המתים, כמו שימוש בגולגולת של אדם מת כמן מחסום שגורם לקללה על העובר דרכו, ואנשים בתקופה הזו פחדו לעבור דרך מחסומים על-טבעיים כאלו, אלא אם כן היה איתם דרואיד שיכול לעצור את הקללה. ולגבי הרעים/טובים, אני מקווה שאתה לא מדבר על ספר פנטזיה כלשהו, כי כאן זה לא המקום לזה. ברוב המיתולוגיות אין דמות רעה ודמות טובה, כפי שזה בחיים האמיתיים, והמלחמות, קרבות וסכסוכים קורים בגלל ניגוד אינטרסים, ולפעמים אל/גיבור יכול לצאת טוב בעייני הקורא ולפעמים רע, אבל לעיתים רחוקות רואים שייכות ברורה לצד כלשהו... הרוב באמצע.

Thestral

New member
אפשר לקשר את זה../images/Emo108.gif../images/Emo182.gif

למרות שזה קצת רחוק. לזה שביהדות כוהנים לא יכולים להכנס לבתי-קברות כי זו אדמה טמאה.

The Grey Man

New member
הנושא הוא יותר רחב

מקום "בית הקברות" עלה במקרה. השאלה היא באופן כללי הם במתילוגית בכלל יש התיחסות שלקוסמים/מכשפים רעים אינם יכולים להכנס למקומות מסוימם בגלל שהם קדושים לדוגמא , עובדי השטן לא יכולים להכנס לכניסיה וכו.. וכמובן אותו דבר הפוך כאשר גורם טוב קוסם טוב לא יכול לכנס למקום "רע " אבקש לקבל דוגמאות של גורמים טובים ורעים במתולגיות השונות (אם יש)ואת הסיבות שבגללים. תודה

Y. Welis

New member
אולי קברי קדושים וחלקות קבורה של

כנסיות. אבל קברים רגילים - לא ידוע לי. נהפוך הוא - החל מ'דראקולה' ידוע שערפדים זקוקים לאדמה מבית קברות כדי לישון בה (אפילו מתחת לארון), וזה תנאי הכרחי לכניסתם למקום.

Y. Welis

New member
והיתה אדמה קדושה שהכנסיה קידשה

וכן קברי קדושים (כאן: צדיקים). לא יודע אם זה קשור לקוסמים רעים. אם מדובר בפנטסיה חדשה, הכללים יכולים להיות שרירותיים לגמרי.

mbinh

New member
כל מכשף יכל להכינס לבית קברות נקודה

השטן הוא דמות קימת אבל שונה מאוד ממה שאתה חושב שהיא,ועבודת השטן בימינו כלל לא שיכת לדמות הזו.עבודת השטן היום היא עבודת אל לא קיים זאת אומרת שאין עלהם איסורים. הדרואידים היו נכנסים לבתי קברות.וגם היו יכולים להיכנס לכנסיות(רק שהן לא היו קימות בתקופתם) ולמסגדים ו...

The Grey Man

New member
אבל..

שאלתי היא האם היו מקומות במתולוגיות (הבית קברות והכניסה זו דוגמא) שבהם כוחות הרוע לא היו יכולים לכנס והפוך

mbinh

New member
כן בוודאי

אבל לא היה קשר לטוב או רע. יש הרבה מוגבלויות אחרות מלבד' טוב ורע.

mbinh

New member
לדוגמא מעבר בין ספירות

באמונות מסוימות יש מספר ספירות ורק עם חוכמה כישרון ידע ורקיחות למינהן אתה יכלה לעבור לספירות הגבוהות. אני בטוח שתוכל למצוא לבד כי רוב הדברים הם לא מוחלטים ויש להם מוגבלויות,שיכולות להוביל לכך שהם לא יכולים להגיע למקום מסוים,אם רוחנית,שכלית...

למעלה