בתמודדות עם פחדים ובכי מאז הלידה

sarity33

New member
בתמודדות עם פחדים ובכי מאז הלידה

בתי בת שלושה חודשים. מאז שנולדה הייתה מאוד בכיינית ופחדנית. כל רעש, שיעול, קרני שמש חזקות שהופיעו בפתאומיות, מקלחת, החלתלה אוכל שלא הגיע בזמן (אנחנו כמובן מדברים על דקה שתיים עכוב - לא יותר) וכמובן גולת הכותרת גזים והרבה לוו בבכי קורע לב ומתמשך. לא פעם כשבאו אנשים זרים היו בטוחים שהילדה חולה ושצריך ללכת לקופ"ח "כי זה לא בכי הגיוני". ובכן הוא הגיוני. זאת הבת שלי. מקסימה אמיתית אבל כבר מינקות מאוד דעתנית ומאוד פחדנית. היום יש שיפור משום שהיא התחילה לזהות פרצופים (אותי ואת בעלי) וגם אנחנו למדנו לא לעשות תנועות חדות וכד' ולכן גם הבכי הכי הסטרי די מהר מסתים כשהיא רואה אותנו ואנחנו מרגיעים אותה. יחד עם זאת, יציאות למשפחה (לפעמים גם פורום מצומצם) ולארועים רועשים הפכו בלתי נסבלים. היא בוכה בלי סוף רק ממראה של אנשיםזרים (לפעמים הזרים האלה הם בעצם משפחה עמם נפגשים אחת לכמה שבועות). יש לי מספר שאלות בעניין: אנחנו בדיעה שהמצב ישתפר הילדה תגדל, גירוים חדשים יהפכו למוכרים והיא תלמד לבטוח בסביבה. אבל כרגע זה מגביל אותנו במגע עם המשפחה והחברים. כל מפגש כזה הופך לסיוט וכבר ביקשנו ממי שקרוב מספיק להניח לה כשהיא מגיעה ולא לדובב אותה בכח. אפילו להתעלם. אנחנו לא נכעס (אבל אי אפשר לבקש את זה מכל אחד). מנגד כדי לחשוף אותה למקורות הפחד שלה אני צריכה לצאת ולפגוש אנשים אבל כל מפגש כזה מסתיים בבכי אינסופי שלה ובלילה בבכי שלי, כי זה פשוט קורע לב. הייתי כן רוצה לדעת מה אפשר והאם בכלל אפשר לשפר כבר בשלב זה את המצב. 1. האם התמדה בחשיפה מוגברת לאנשים, לרעש יכולים לשפר את המצב? או אולי צריך לתת לה את הזמן שלה? 2. אני גרה בישוב בו אין לי משפחה ולא חברים (אני חדשה שם) אז במהלך היום אין הרבה אנשים שמגעים אז אולי זו הסיבה שהיא כך? (מנגד, הרי היא נולדה עם הבכי הזה) אז אני תוהה האם לא מדובר באופי של ילד ושלהשפעות הסביבתיות אין כל כך הרבה משמעות? 3. האם יש המלצה לאיזושהי פעילות במסגרת סדנא שיכולה לעזור בהתמודדות עם העניין הזה (בייבי יוגה ודומיהם?) 4. בימים אלה אני צריכה לצאת לעבודה ואני מתלבטת בין להשאיר אותה אצל מטפלת או להכניס אותה לתינוקיה בגן אצלנו שנחשב מאוד מוצלח (מנסיונם של חברים) אולי החשיפה לילדים אחרים והרעש תועיל יותר מאשר להיות עם מטפלת. אבל נשאלת השאלה האם בגיל כזה זה משמעותי ההבט החברתי או שדווקא טיפול צמוד ואישי יעשה לה טוב יותר ויגביר אצלה את תחושת הבטחון. 5. אנחנו מקבלים הרבה הערות של "היא מפונקת אתם בטח מפנקים אותה" (למרות שאנחנו יודעיםש היא מלכתחילה נולדה עם הבכי הזה), "אל תחזיקו אותה בידיים שלא תתרגל" אני ובעלי מאוד לא מעודדים פינוק בגישתנו וכבר הודענו לה שיש לה עוד כמה חודשים עד שנציב לה גבולות אבל אני תוהה אם יש ממש במה שאומרים לנו. דעתנו, שלתנוק בן 3 חודשים אי אפשר להציב גבולות ואי אפשר להכריח אותו להרגלים נוקשים במיוחד אם הוא כל כך דעתן וגם אם היא על הידים שלנו, ואנחנו מנדנדים אותה אנחנו רואים בזה הרגל זמני רק לימים הקשים הראשונים שלה בעיקר עד שיעברו הגזים. אנחנו מחבקים אותה הרבה ומדברים איתה וגם מחזיקים אותה בידיים כשאנחנו בחברה כדי שתרגע ומה רע בזה בגיל כזה?????????? האם אנחנו טועים ומה שאנחנו מרגילים אותה כעת זה מה שיהיה או שכרגע זה חסר משמעות כפי שאנחנו סוברים? לסיכום, האם ללכת "נגד" (דווקא לחשוף למקורות הפחד)למרות הקושי שזה גורם לנו (אי נוחות, בכי אינסופי וכו') או "בעד" לתת חום ואהבה ובטחון ולנטרל כרגע עד כמה שניתן את הקטע החברתי? חייבת לציין לגבי האהובה הקטנה שלי שהיא מחייכת ומגרגרת בלי סוף. כלומר לא מדובר בילדה סוציומטית אלא חביבה וחייכנית להפליא - איתנו כמובן... תודה מראש

רגישות תחושתית

צהריים טובים! מכתיבתך אני חווה כי לבתכם יש רגישות תחושתית או רגישות יתר. רגישות יכולה להתבטא במכלול של תחומים כגון שמיעה - למשל פחד מרעשים חזקים, מגע - מגע על פני העור שלא נעים או מגע חזק ועמוק שלא נעים, רגישות ווסטיבולרית שמתבטאת בכך שתנועות חדות לא נעימות לילד, רגישות בעיניים שמתבטאת בכך שאור פלורוסנט למשל מסנוור ומציק ועוד. כל אדם יכול לחוות גירויים שונים על הטווח שבין תת רגישות ועד רגישות יתר. תינוקות או ילדים שחווים רגישות יתר עלולים לחוש את העולם כמקום מאיים יותר מכיוון שכל גירוי נתפס במערכת הנוירולוגית שלהם כגירוי חזק מאוד. לכן ההתמודדות שלהם עם העולם הופכת להיות קשה יותר וזה מתבטא כמובן פעמים רבות בבכי. לתינוקות או ילדים כאלו סדר היום והסביבה המוכרת עם האנשים המוכרים נותנת להם תחושת ביטחון עוד יותר מאשר ילדים שאינם חווים רגישות והם חווים שינויים (כגון יציאה מהבית, סביבה רועשת יותר וכדומה) בצורה דרמטית יותר. קודם כל חשוב מאוד וטוב מאוד שאתם שמים לב לצרכיה של בתכם ונראה כי אתם מודעים מאוד למצבה ופועלים באופן שייתן לה שלווה. אני חושבת שבמידה ובתכם מראה לכם כי היא זקוקה להחזקה על הידיים אין סיבה שלא תיתנו לה זאת ולכל מי שאומר כי אתם מפנקים אותה בהחלט אל תקשיבו. בתכם היא עוד תינוקת רכה ועם גדילתה וככל שתיחשף יותר לגירויים שונים הרגישות שלה תלך ותפחת. יחד עם זאת יש בהחלט לעשות זאת בהדרגה. כמובן שאין זה אומר כי לא תצאו מהבית או שלא תשנו את סדר היום שלכם בגלל רגישותה אבל פעולותכם מאוד נכונות ואני חושבת כי אתם צריכים להמשיך בהן. לגבי מטפלת או משפחתון - אני באופן אישי הייתי מעדיפה מטפלת שתיתן לה מענה לכל צרכיה. ההתפתחות החברתית עם ילדים מתרחשת בגיל מאוחר יותר ובגיל של בתכם אין הכרח שהיא תשהה עם ילדים נוספים. לא עניתי על כל שאלותיכם אבל מקווה שבכל זאת עזרתי. בהצלחה ותסמכו על עצמכם שאתם בהחלט יודעים מה טוב לבתכם.

נאוה ר

New member
שרית שלום!

אני לא יכולה לעשות אבחנה דרך האינטרנט לגבי רגישות חושית, אבל בהחלט עולה תמונה מחשידה. אם זה נכון דרך אגב אז הפיתרון של חשיפה הדרגתית אינו טוב. ולכן אני ממליצה לך לנסות לקרוא על זה חומר באינטרנט (אם את קוראת אנגלית חופשי) או להיכנס לקומונה להורים לילדים עם קשיים בוויסות חושי בתפוז. או לאתר חושים של שרון שני גונן. ולראות האם את מתחברת למידע. ואם כן כדאי לחשוב על אבחון אצל מרפאה בעיסוק שמתמחית בנושא של ויסות חושי. בהצלחה נאוה רמון

באיזה שבוע היא נולדה?

מנסיוני עם תינוקות שבוכים הרבה בגיל זה דווקא הורדת גירויים יכולה לעזור : התכרבלות במנשא שנותנת תחושת ביטחון ( ומונעת מקרובי משפחה "לקחת" לך את התינוקת מהידיים). החזקה בטוחה תוך מגע עמוק ושוהה ( בלי יותר מידי תזוזות וליטופים). שחרור של שרירים מכווצים שמאפשר לנשום טוב יותר ולהניע אברים ביתר חופשיות.( אל תשכחי שהבכי, הבהלה והחששות עצמם יוצרים מתח נוסף בגוף ולכן שחרור של מתח הוא חשוב מאין כמוהו). אני לא בטוחה שסדנא היא מקום מתאים אלא אם כן מדובר בסדנא אינטימית מאד עם קבוצה מצומצמת של אנשים . מילה אחרונה לגבי פינוק: מגע ותחושת ביטחון בגיל הרך אינם פינוק אלא צורך, אז אם הבת שלך זקוקה לך , אל תהססי לחבוק אותה חזק ולתת לה את התחושה שאמא ואבא נמצאים תמיד כדי לעזור לה.

sarity33

New member
ענת, נאוה ומשמש המון תודה ../images/Emo140.gif

על המידע שנתתן לי. זה בהחלט נותן לי כיוונים חדשים להתיחסות וטיפול. שבת שלום

למעלה