בתקווה שהדוקטור מתעסק גם ברפואת

polekiko

New member
בתקווה שהדוקטור מתעסק גם ברפואת

שיניים למבוגרים: אני בן 18 וחצי, וסובל מבעיה רצינית של אי הרדמות השן לאחר זריקת הרדמה או שניים או שלוש ואפילו ארבע..(כולל הזריקה המזריקים לתוך השן) היום סיימתי טיפול שלחודשיים- כ-7 סתימות. בכל טיפול עברתי בין 2- ל4 זריקות הרדמה ובחלקן גם אחרי 4 סבלתי מכאבים רציניים בזמן הטיפול(סתימה רגילה) היום סיימתי, אך יש לי רגישות לחום ולקור בהרבה שיניים, מה שמפריע לי מאוד (אגב, יש לי רגישות גם בשיניים שלא טופלו ע"י הרופאה לאחרונה., אך במיוחד הרגישות מופיעה בשיניים עם הסתימות הטריות(חודש חודשיים) מה עושים במצב כזה? הרופאה שלי בדקה ואמרה שאין שום דבר בשיניים שבהן לא טיפלה, ויכול להיות שהחניכיים שלי פשוט רגישות.. אז בעצם אין מה לעשות פשוט להמשיך לסבול בכל פעם שאוכלים ושותים משהו חם/קר? נ.ב. ממה נובעת אי הירדמות השן?? לעיתים כל הפנים שלי נרדמות אך השן עצמה לא..

לא נרדם

נשמע כי עברת חוויות מפוקפקות של טיפול בשיניים שלא נרדמו. מתאורך אני מבין שהרופאה ניסתה את כל הדרכים המוכרות גם לי על מנת לאלחש שן. ולעיתים נדירות שנם כאלה שלמרות כל נסיונותנו לאלחש את השן, כל האזור רדום למעט השן עצמה. הסיבה למיטב הבנתי היא ככל הנראה עצבוב שונה מהאנטומיה הנפוצה בה השן מקבלת את העצבוב מאזור שונה (למרות שהרדמה לצד השן אמורה לפתור גם בעיה זו). ייתכן גם שהרגישות שחשת מקורה בשיניים רגישות בלסת הנגדית אשר לא אולחשה. ושיניים אלו הגיבו למים ולמכשיר השאיבה בזמן הקידוח בשן המורדמת. לגבי הרגישות של שיניים רבות שאין בהן רקבון, ייתכן והסיבה היא נסיגת חניכיים ואז נחשף שורש השן שהוא רגיש מאד (בעיקר בצעירים)כפי שאתה מתאר. במקרה כזה מומלץ לפנות למומחה לחניכיים

המשך

במקרים קיצוניים ולדעתי לא זה המצב שלך, מטפלים בהרדמה כללית כדי להתגבר על המצב בו לא ניתן לאלחש את השיניים

polekiko

New member
תודה רבה לך ועוד שאלה

איך מגיעים למומחה לחניכיים?(בקופות חולים יש?) אני מתגייס בעוד שבוע וחצי..בצבא קיים מומחה לחניכים?(אני בספק...)

מומחה לחניכיים

מומחים לחניכיים ישנם במרפאות פרטיות רבות וכן בכל סניפי קופות החולים אמור להיות מומחה לחניכיים. גם בצבא יש מומחים אולם אינני יודע אם חייל חובה זכאי לטיפולי חניכיים ויכול להיות מופנה למומחה.

coolmood

New member
טיפול שיניים בצבא

בצבא יש מומחים לרפואת חניכיים במרפאות המרכזיות, וחיילי חובה זכאים לטיפולי חניכיים ע"י מומחים, כולל ניתוחי חניכיים במידת הצורך, כל עוד הטיפול איננו טיפול מכין לשיקום (כתרים וכו').

coolmood

New member
לא ממש...

אורתודנט הוא מומחה ליישור שיניים... פריודונט הוא מומחה לחניכיים.

למעלה