בתקווה שזה הפורום...

מר קיז

New member
בתקווה שזה הפורום...

מדובר בזוג נשואים פלוס שני ילדים 6 ו 3 אני חושב. המצב כרגע הוא שהאב יצא מהבית לבקשת אישתו (פסק זמן) לאחר כשנתיים של ריבים. לפני מס' ימים הודיע האב על כוונתו לשכור דירה (הפיכת מצב זמני לקבוע). התקשורת בן בני הזוג שואפת לאפס והאב כרגע לא מוכן ליצור שום קשר עם הבית. שאלתי היא לגבי הילדים מה עושים? איך מסבירים? במיוחד לילדה שאמורה להתחיל כיתה א' בקרוב. כרגע אין הסכמה מצד האב לדבר על הנושא מה על האם לעשות ? האם יש חומר כתוב בנושא ? (אשמח להפניות) ובמיוחד ספרים או כל דבר אחר לילדים. היכן ניתן לקבל יעוץ לגבי הילדים (איזור חיפה). כמו כן אם מישהו יודע לאן כדאי לאם לפנות כדי להתחיל תהליך שיבטיח תשלום מצד הבעל (האם מובטלת כרגע).האם יש פורום מיוחד בנושא?

יש פורום "גרושים גרושות"

וכדאי שאימא תשב עם הילדים, תסביר להם שכרגע אבא ואימא לא נמצאים ביחד, וששניהם אוהבים את הילדים מאד, לחבק את הילדים, להקשיב לשאלות שלהם, ולאפשר להם לצייר לאבא ציורים, במידה והאבא יחליט לחזור לחיי הילדים. האבא מתגרש מהאימא - אבל לא מהילדים שלו, אני מקווה שהוא יבין זאת ולא יוותר על ילדיו. בהצלחה!

lolly87

New member
תראה

הם יכולים לא לספר לאחרים, לחברים, לאנשים רחוקים.. אבל לילדים שלהם, הם חייבים להסביר, בגילאים האלה מאוד חשוב תחושת הביטחון, ובעצם בכל גיל... הילדים צריכים לדעת ששני ההורים שלהם אוהבים אותם, והאבא צריך להבין שזה שהוא לא עם האמא שלהם, לא אומר שהוא יכול להפסיק להיות בקשר עם הילדים שלו, הם תמיד יהיו הילדים שלו, הם תמיד יאהבו אותו, ואם תמיד יכאבו אם הוא לא יהיה שם בשבילם. יעוץ לגבי הילדים, אני לא יודעת אבל אני מניחה שאפשר להתייעץ עם היועצת בבית ספר שהגדולה מתחילה ללמוד שם, עם שירותי הרווחה בעיר, דברים כיוצא בזה. מקווה שעזרתי בהצלחה

מר קיז

New member
תודה והבהרה...

קודם כל תודה לעונים. אני רוצה להבהיר שלפי מה שידוע לי מן האם, האבא הוא אבא נהדר. כרגע נוצר לחץ בין בני הזוג שכנראה מבינים סופסופ שצריך להפרד. אני בטוח שהוא דואג להפגש עם הילדים דרך הוריו הגרים קרוב. מה שהיה חסר לי (כצופה מהצד) זה שיחת הבהרה בין שניהם לאור המצב החדש והגעה להבנה\הסכמה לגבי הילדים. אני מאמין שזה יקרה ברגע שהכעס ישכך. בכל מקרה תודה ואשמח לקבל מידע על חומר לילדים כמו "שלומצי כותבת יומן" (הוצאת ידיעות) ספר שקראתי המלצות עליו פה בפורום או במקום אחר שמספר על ילדה שעוברת גרושי הורים.

למעלה