בת זוג של מכור לחשיש

mishaela

New member
בת זוג של מכור לחשיש

שלום, חבר שלי, בן 33, מכור לחשיש מזה כ-12 שנים. לאחרונה הוא החליט להפסיק, אבל הוא כ"כ אוהב את העישון ומאמין שהעישון זה מקור להנאה שהוא לא יוכל לקבל בלעדיו, שלא נראה לי שההחלטה הזו תחזיק מעמד הרבה זמן. מאוד קשה לי עם זה, לא יודעת למה.. אני אוהבת אותו מאוד ורק עניין ההתמכרות מפריע לי. איך מתגברים על זה? קשה לו עם זה שאני נגד העישון, הוא מרגיש שאני שופטת אותו, בודקת אותו, אני לא רוצה שהעניין הזה יפגע בזוגיות שלנו. אבל הוא בחיים לא ילך לטיפול גמילה, כמו שאני מכירה אותו. הוא ינסה לבד, עד שיכנע לתופעות הגמילה הפיזיות, כמו שהיה אתמול. בבקשה, תנו לי טיפים..

שטול1

New member
mishaela יקרה

אני אישית לא יכול אפילו להתחיל לספור את הפעמים שהפסקתי לעשן חשיש לפעמים הייתי מפסיק לנצח שלוש פעמים ביום אני לא צוחק כי זה לא מצחיק זו הכנות שלי וזו האמת . מה שאני מנסה לומר שיש רק דרך אחת שעובדת בשבילי רק להיום יותר מארבע שנים גמילה מסודרת במוסד מוכר והמשך טיפול לזמן ארוך ובמקביל ביקורים על בסיס קבוע ב-אנ.אי. בלי כל אלה מן הסתם הייתי חוזר להשתמש מזמן . התמכרות היא מחלת נפש שניתן לעצור אותה בנקודה מסוימת ואז ההחלמה אפשרית כל דרך אחרת שניסיתי לא עבדה הדרך הזאת עובדת. אולי זה נשמע אכזרי וקשוח אבל רק כך זה עובד . קטונתי מלהציע הצעות אבל עכשיו כשהעובדות ברורות כתבי לנו במידה ונוכל לעזור עוד הנסיון מלמד שאפשר לעזור רק למי שרוצה לעזור לעצמו אוהבים שטול

mishaela

New member
שטול יקר, ראשית תודה

על המענה המיידי. הלחצת אותי קצת.. מה שאתה מתאר נשמע דומה למה שחבר שלי עשה אתמול. הוא החליט להפסיק (שוב..), זרק את כל החומר שיש בבית לאסלה, אבל החליט לעשן רק עוד פעם אחת כפרידה.. הוא טוען שהוא רוצה להפסיק לעשן בינתיים, לא לתמיד אלא להגיע למצב בו הוא יוכל לעשן אחת לשבוע / חודש / חצי שנה או שנה... הוא לא קורא לתהליך שהוא עובר עכשיו "גמילה", אלא הפסקה. המקצוע שלו הוא קשה והוא לא יכול להרשות לעצמו לעשן בזמן שהוא עובד באופן יומיומי, אבל כרגע הוא לא עובד עדיין מדי יום ביומו ולכן טוען שהוא רוצה לנסות הפסקה אבל בקצב שלו, כי הוא עובר תקופה קשה והוא לא רוצה לחוש לחוץ כל היום ומוטרד. העישון עוזר לו להירגע, להרגיש טוב, לא להיות לחוץ, אתה יודע.. מסטול לייט כזה. אבל זה עושה אותו, לדעתי, אימפולסיבי, עייף יותר, לא מרוכז. הוא חייב ללמוד הרבה והוא טוען שעם החשיש הוא יהיה יותר מרוכז אבל אני בספק. הוא בכלל לא מודה שהוא מכור! ודווקא לפני כשבוע הוא כן הודה בזה, אמר לי שהוא מכור, ונתן ללי לשמור על כל החומר שלו כדי לנסות להתנקות לגמרי, עד שאתמול הוא נשבר בגלל הקריז (כאבי ראש, בחילות וכו') ועישן שוב כ"פרידה"... אבל מאתמול הוא שוב לא מודה שהוא מכור, אפילו נעלב מזה שאני אומרת כך, והוא לא חושב שהוא צריך להיגמל, והוא אומר שהוא גם לא רוצה.. אני לחוצה שהוא לא יגמל לעולם. אני רוצה שבעתיד תהיה לנו משפחה ואני לא מעוניינת שאב ילדיי יהיה מכור לחשיש. הוא מבין את זה אבל אומר שמן הסתם לא יעשן ליד הילדים וגם בטח לא כל יום. אבל אני לחוצה נורא.. האם באמת רק טיפול יעזור לו? האם אין סיכוי שיגמל בעצמו? איך אני אמורה לנהוג? הוא מצפה ממני לתמוך בו, לא להקשות עליו, לתת לו בקצב שלו.. אבל הוא הרי לא יפסיק ככה לעולם, נראה לי.. הוא מוצא מיליון ואחד הצדקות לעישון! וכל טיעון שלו נשמע הגיוני, לכאורה. הוא אומר שזה לא יותר גרוע מסיגריות או תרופות נגד דיכאון או כל דבר אחר שגורם לנו להרגיש טוב..

שטול1

New member
mishaela יקרה

מחלת ההתמכרות היא מחלת נפש לכל דבר ועניין . אחד הסימפטומים הבולטים שלה הוא הכחשה גורפת. כמו שכתבתי במסר הקודם גם אני הייתי מפסיק מתי שרציתי עד לפעם הבאה. ותמיד הייתה פעם הבאה. כמו שאי אפשר להיות חצי בהריון כך אי אפשר להיות מסטול לייט. אני הייתי מסטול לייט עשרות שנים ואפילו לא שמתי לב (כי הייתי מסטול) איך מצבי מתדרדר והולך עד שמצאתי את עצמי בתחתית החבית של הזבל, ואפילו אז לא הייתי מוכן להכיר במצב לאשורו. אני לא חריג כולם ככה זה האופי של המחלה ולצורך העניין סוג הסם לא משנה .גם הטענה שהסם עוזר לו להתרכז מוכרת לי מנסיון אישי בתקופת השימוש גם אני חשבתי ככה וטעיתי בגדול יכול הריכוז שלי בתקופת הנקיון עלתה פלאים וממשיכה לעלות כל הזמן. יש רק דרך אחת לצאת מזה והיא להפסיק להשתמש וזהו . זה קשה ולא פשוט לכן מומלץ לעשות את זה נכון בתמיכה מקצועית. וגם אחרי הגמילה הפיזית התהליך לא מסתיים צריך להמשיך ולטפל במחלה כל החיים כדי לא לחזור לשימוש פעיל . אני עושה את זה בעזרת מטפל , חונך והחברותא של אנ.אי. עם לא היה לי את כל זה גם אני הייתי חוזר להשתמש. למרות שאני נקי יותר מארבע שנים למעשה המרחק ביני לבין משתמש פעיל הוא רק שימוש אחד וזו עובדה שלא משתנה אף פעם . וכל זה משאיר אותנו עם השאלה רוצה או לא רוצה. אני רוצה להשאר נקי לכן אני עובד על זה כל הזמן . אי אפשר לעזור למי שלא רוצה לעזור לעצמו . עד שלא יקום האיש מהשאכטה שלו ויבקש עזרה משום שהוא רוצה אותה אף אחד לא יצליח לגרום לו להפסיק . נסיון מצטבר מלמד שהסמים יותר חזקים ממני ואני לא יכול להתמודד איתם לבד. אבל אם אני לא רוצה כל נסיון איכפתי ככל שיהיה נידון מראש לכישלון . אם הוא ירצה תודיעי לנו ונשמח לעזור בהכוונה לטיפול ותמיכה רוחנית . אוהבים שטול

כלנית777

New member
ניסיון אישי

כמה מוכר הסיפור לצערי. כך החלו נישואי. עתיד מבטיח אבל כמו כל זוג צעיר גם קשיי היום יום ואז האיש גילה את החשיש סם חברתי וחביב. אותם הצדקות "סם טיבעי" לדבריו יותר בריא אפילו מסיגריה. עברו 25 שנים. היום אני על סף תהום. האיש היקר הפך ליקר באמת. החשיש לא הספיק ונוספו עוד התמכרויות. אלכוהול ריגושים סקס נשים ועוד.... מבן אדם חברותי הפך סגור וכשהוא "משתחרר" הוא אלים (אלימות פיזית ומילולית). הדרך שבא הוא הוביל אותנו משפחתו היקרה עיקבית מאוד. תלולה מאוד.הרס. איבדנו דירות כספים. הילדים איבדו את חסכונותיהם. בני הבכור מסיים לימודי משפטים. שם הוא גם מסיים את עתידו. התברר שהאיש היקר לקח את פנקסי הצקים שלו חתם בשמו והסתבך "בשוק האפור". היום יום שישי במקום לשבת בחיק המשפחה אני יושבת מכונסת ומדממת. ילדי התפזרו . נסו לנפשם. (הם בוגרים יחסית). איך איך הסכמתי להיות במקום הזה. מציעה לך ללכת לנר אנון.קבוצות תמיכה למשפחות המכור. שם תביני מה מחכה לך. ולכם פורום יקר לכם הנגמלים שהשכילו כל הכבוד. ממכם אני שואבת את הכח. כל בוקר אני פותחת איתכם וקוראת ומתחזקת כנראה שהייתי מכורה למכור.

mishaela

New member
איזה פחד.

בעזרת השם חבר שלי יבין וירצה להיגמל, הוא מאוד עקשן אבל אולי יש עוד תקווה. אין לו התמכרויות נוספות, רק החשיש, אבל זה מאוד חזק אצלו, הוא לא שולט על השימוש. אני לא רוצה לאבד אותו, כי מעבר להתמכרות, הוא אדם נפלא, חכם, ואוהב אותי מאוד. תודה לשניכם, אני מאוד מבוהלת כרגע אבל עזרתם לי, אני זקוקה לתמיכה הזו. אשתמע איתכם בהקדם, מקווה שעם חדשות טובות. בינתיים, קיבלתי הבטחה שהוא יפסיק. אמן!

שטול1

New member
דבר מה נוסף MISHAELA

נסיון אישי מלמד שלמכור פעיל יש רק חבר אחד, הסם . כל השאר הוא בעל חשיבות משנית זה נשמע נורא (וזה נורא) אבל זאת האמת ואני טורח לציין את זה כדי שתביני מול מה את עומדת . למכורים יש נטייה ובעיקר יכולת להגיד כל מה שהסביבה מצפה לשמוע מהם ולפעמים הם אפילו מאמינים במה שהם אומרים . הכל כדי להצדיק את המשך השימוש . וכל זה מתחיל ונגמר בעובדה הפשוטה והכואבת שלמעלה . לשיקולך אוהבים שטול

התמכרות לחשיש או לניקוטין?

חברים יקרים, מנסיוני התמכרות לחשיש נובעת בפעמים רבות כתוצאה מהתמכרות לניקוטין - סם ממכר מאוד. מעשנים רבים מאמינים כי התלות היא בסם אך זה לא בהכרח הקנביס על כל צורותיו אלא התמכרות הזהה ב 100% להתמכרות לסיגריות. נשמח לענות על שאלות בנושא ולהרחיב את היריעה בפורום גמילה מעישון: http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumPage.aspx?forumId=2108 בברכה רמי רומנובסקי מנחה סדנת אלן קאר הדרך הקלה להפסיק לעשן

נדיר 111

New member
היי כלנית

אין ספק שנגעת לליבי,, נתת לי הפילו להזיל ,,, דימעה, אני לא ילאה,,אותך בסיפורים,,כן יש מחיר לשימוש בסמים, גם אנכנו המכורים משלמים,, אני כמכור נקי יכול להגיד לך כול הכבוד,,מהמיתרס השני ,, ואני אישתמשתי ,,,,אישמשתי בכול סוגי הסמים,,ונעשתי לנרקומן הלוב נפש,,ושילמתי מחיר מאוד יקר,, היום אני נקי,,האופן שאני רואה את הדברים הם בוודאי שונים מימיגרש המישחקים,,הישן,] אני מספר את כי איצלחת ליגרום לי לאיתחבר,,לדברים כאלה והחרים,,,, גם לי יש ילדים,,,2 בנות ,בנות 13,,ו14,,שלא ראיתי 7 שנים ,,,[[סליחה יש לי צורך לשטף מישהו ,,,] בכול אופן בעיקבות השימוש בסמים ,,,,, כן כמה מוכר וידוע לצערנו,,,,,, אוהבים אותך כלנית777

כלנית777

New member
נדיר יקר

כואבת את כאבך. הפורום אמנם עוסק בהחלמה אך בטוחה אני שנכנסים גם מכורים פעילים שמגששים החלמה וצריכים להבין שבסיפור שלהם יש עוד צדדים כואבים . כל הכבוד שהשכלת להתגבר, באמת. מאוד אשמח לשמוע גם עוד צד . את הצד שלך מה הרגשת כשהבנת שהפסדת משהו יקר. ואנא שתף. אוהבת כלנית.

למעלה