בת חודשיים וחצי מתהפכת

yarrin

New member
בת חודשיים וחצי מתהפכת

שלום ותודה על העצות בנושא שכיבה על הבטן. הפיצפונת שלי משלשום כבר מתהפכת
. אבל מאז שהיא גילתה את התעלול, כל פעם שאני שמה אותה על הבטן- אופס..גילגול חזרה לגב. שמה אותה שוב על הבטן ושוב מתגלגלת על הגב תוך שניות. (שאני שמה אותה על הבטן אז אני מניחה אותה על המרפקים האם זה נכון?). אני עושה את זה על המיטה הזוגית, כי היא הכי גדולה ובנתיים על שטיח קר.. האם אני מניחה אותה נכון ? ( ראיתי שכך עושות אימהות ). ואם היא מתגלגלת האם להחזיר אותה שוב ושוב על הבטן?

ענתPT

New member
גלגול בגיל חודשיין וחצי.

הי. לגבי הגלגול- כיצד מתגלגלת- מיישרת יד? נופלת לצידה ומשלימה לגב? האם שליטת הראש שלה טובה כשאת מחזיקה אותה באויר? לגבי ההשכבה על הבטן עם מרפקים, לדעתי כרגע אין סיבה "לסדר" אותה, המטרה שהקטנה תיזום ותתכנן תנועה לבדה- כולל הזזת הידיים כששוכבת על הבטן לצידי הראש והרמת הראש כנגד דחיפת הידיים, יתכן כי סידור המרפקים מוציא אותה מהשליטה שיש לה בגילה על הראש והגוו וגורם בעצמו לגלגול, בכל מקרה החזירי אל הבטן- לא כל פעם אך מפעם לפעם כך שתתחזק ותוכל להשאר יותר במנח.

עוד רעיונות

1. להניח על הבטן כשמתחת לבתי השחי שמיכונת או מגבת מגולגלת . ( את יכולה לראות תמונה באתר שלי במאמר על שכיבה על הבטן) 2. לסדר את המרפקים ובמצב זה להניע ולנדנד מעט מצד לצד . תינוקות רבים מתהפכים מוקדם בגלל שבשכיבה על הבטן הם נוןטים לצד מסויים. אם את רואה שההיפוך תמיד לאותו צד תשהיי יותר בצד השני כשאת מנדנדת.

למעלה