|בת חודשיים- ריפלוקס סמוי? צריכה עזרה

צימפקית

New member
|בת חודשיים- ריפלוקס סמוי? צריכה עזרה

בתי בת חודשיים (תאומה) נולדה בניתוח קיסרי בשבוע 38 פלוס חמש.התפתחות תקינה, עליה תקינה במשקל.תמיד הייתה יותר סוערת מאחותה והנחנו שמדובר באופי שכזה. יותר בכיינית, יותר סבלה מגאזים ויותר לא מרוצה . אוכלת אופטימיל (היינו עם מטרנה וסימילאק- לא אהבנו). עושה יציאה פעם ביומיים. לפי הוראות טיפת חלב- אמורה לאכול 5 ארוחות של 120. בפועל היא ישנה המון שעות (יכולה לישון משעה 23 ועד למחרת ) ולא מתעורררת בלילה לאכול. בימים האחרונים , יש צרחות אחרי כל האכלה, זורקת את עצמה אחורה (לא יודעת עם מדובר בהקשתה), לא נרגעת הרבה זמן. ניסינו לתת בעמידה את האוכל , ניסינו בטרמפולינה וכ'ו...שום דבר לא עוזר. בפועל הילדה אוכלת כל ארבע- חמש שעות (אני מעירה אותה)60-80 cc. אני מאוד לחוצה. לפני שבועיים שקלה 4.400 _נולדה 2780) האם נראה לך ריפלוקס? מי מאבחן את זה רופא ילדים או גסטרואנטרולוג? יש לציין שהילדה לא פולטת ולא מקיאה, רק אי שקט וצרחות. כשלא אוכלת - היא ישנה או צוחקת. אני ממש מודאגת- תודה על העזרה מראש.

רפלוקס

קודם כל חשוב שהרופא המטפל יבדוק את התינוקת שאין בעייה אחרת הגורמת לאיש קט (דלקת אוזיים וכו'9 היות וזה קשור לאוכל ויש הקשתת גב לאחור גם אם אין פליטות אכן יתכן ומדובר ברפלוקס סמוי ושווה לנסות טיפול גשי ליעוץ גסטרו מסודר.

צימפקית

New member
תודה ד"ר ירון.

יש המלצה לגסטרואנטורלוג באיזור רחובות? שבת שלום ובשורות טובות!

למעלה