בת חמש וקצת

בת חמש וקצת

שלום!! בתי הבכורה בת חמש וקצת. היא די קטנטונת בגוף, אם כי אוכלת מאוזן טוב ובריא. לאחרונה מתלוננת הרבה על כאב בטן או לכיוון החזה ויש ימים שהיא מרבה לשהק. אציין שהיא מעולם לא טעמה שתייה מוגזת או מסטיק. לאחרונה עשינו לה בדיקות דם. הברזל בסדר ועימו הספירה, נשללה צליאק. יציאות תקינות. אני נוטה לקשר את ריבוי התלונות על כאב הבטן לכך שלפני כמה חודשים הפכה לאחות גדולה כשילדתי את התינוקת שלנו. יחד עם זאת אני פוחדת לפספס משהו בריאותי. בבדיקת רופא הבטן רכה. האם עניין השיהוקים המרובים לעיתים מדאיג?? אני בהיסטריה מזה, כי לאבא של חברה (איש מבוגר) כך גילו סרטן בושט ומאחר שהיא מתוננת על כאב אני ממש בלחץ. אשמח לכל תובנה אגב, בגן היא מתנהגת פיזית כרגיל, אוכלת רגיל לדברי הגננות. ילדה פעילה ונמרצת.

בת חמש וקצת

כאבי בטן יכולים להיות מסיבות שונות כולל רגשיות, אכן נהפכה לאחות גדולה. חשוב לראות האם כאבי הבטן מעירים משינה האם יש שינוי בתאבון במשקל או ביציאות ובדיקה הגופנית תקינה ובדיקות הדם תקינות אכן יתכן שזו סיבה רגשית. לגבי שהוקים לעיתים בולעים אויר באכילה מהירה למשל בשתיה יחד עם האוכל וכו' גם ללא מסטיקים או שתיה מוגזת. תראי מה קורה איתה האם הכאבים חולפים במידה ולא גשי ליעוץ גסטרו מסודר.

למעלה