בת חן היתה בויליצ'קה !!!!!!!!

Old Cat

New member
בת חן היתה בויליצ'קה !!!!!!!!

בת חן היתה בויליצ'קה וכולם צריכים לדעת? באמת אי אפשר בלי זה?

נטלי 100

New member
../images/Emo46.gif זה באמת מרגיז!

זה היה גם על המיטות באושוויץ! חוסר כבוד מזעזע וכולנו צריכים להתבייש שהם חלק מהעם שלנו בעיקר הם ובגלל שזה כל כך ברור שתלמידים לא יעשו את זה,לא טורחים להעביר על זה איזה חלק קטן בהכנה למסע.. אני חושבת שכדי להתחיל. פשוט בושה.

bp18

New member
../images/Emo6.gif חחחחח

טוב, זה האופי של הישראלים! מה לעשות ?

נטלי 100

New member
זה האופי..וזה מה שהופך את זה לבסדר?

אני גם ישראלית -גאה יש לציין!
ולי אין את האופי הזה תקרא/י לי מוזרה. (אם אפשר לקרוא לדבר הזה אופי בכלל)

ישרון

New member
לפני כארבע שנים ביקרתי בפולין

ואכן אחד הרשמים הקשים שנותרו בי הם גלי הטינופת והזוהמה שאנו הישראלים מותירים אחרינו בכל אתר ואתר. נכון להדליק נר הוא מנהג יהודי,ולהניח זר כמינהג הגויים הפך לנוהג,אולם לא בכל אתר יש טיפול יומי כמו באתרים שבתוככי העיר ורשה או קרקוב,מגיעים לאתר בקרחת יער לופוחובה לדוגמה ,או לכפר נידח כמו ידובנה,מניחים זר תוקעים דגלון ומדליקים נר,לאחר שבוע שבועיים קופסת הנר נישארת עדות מחלידה הפרחים קמלים והדגל אבוי לבושה ניראה כמו סמרטוט מדובלל ברוח ובגשם האירופי. כתבתי למשרד החינוך שבפיקוחו מתנהלות רוב המשלחות לפולין והצעתי שכל משלחת תעסוק ולו דקות ספורות גם בניקוי האתר משאריות הטכס שקדם ותשליך את האשפה במיכל אשפה באיזו תחנת דלק סמוכה.למותר לציין שאפילו מיכתב אישור קבלה לא ניתקבל אצלי עד היום. אז למה נלין על ילדה בגיל הטיפשעשרה כאשר שרי חינוך ומנכלים לא יודעים מהי דרך ארץ!!!!!!!!!!

מזדהה עם מה שכתבת ישרון

כל נער/נערה שנוסע לפולין מייצג את מדינת ישראל ומן הראוי שינהג בצורה מכובדת.

gold ayelet

New member
לא כ"כ מסכימה איתך לגבי הנרות

לא מדליקים נר זיכרון כדי לכבות אותו אחרי חצי שעה , בשביל זה יש את הפולנים ששומרים על המקום- ואני יודעת שזה נשמע רע אבל זה נכון. אם היית אומר שקיות אוכל או דברים כאלה אז אתה צודק, זה דברים שבאמת צריך לנקות אחריך...

Old Cat

New member
כן, גם את הנרות

ברור שאת שאריות האריזות, ניירות וכד' צריך לפנות בצורה מסודרת בשקיות ניילון וכל אחד צריך לוודא שלא השאיר אחריו שאריות. אין כל סיבה שכאשר מגיעה משלחת לאתר ובמקום מלא שאריות של נרות נשמה בפחיות חלודות שהשאירו קודמים להם, שלא יפנו את מה שהקודמים השאירו בטרם ידליקו נרות חדשים. אם זה יכנס לנוהג קבוע שכל קבוצה מפנה את שאירות פחיות הנרות של קודמיהם הרי נמצאנו כולנו נשכרים.

gold ayelet

New member
אהה, אז אני לא הבנתי אותו נכון..

אני חשבתי שהוא אומר לכבות את הנרות שלנו ולזרוק..

למעלה