בת חצי שנה רוצה רק ידיים!

Dik123

New member
בת חצי שנה רוצה רק ידיים!

שלום, בתי בת חצי שנה, תינוקת רגועה בד"כ אוכלת וישנה טוב. לאחרונה אינה מסכימה לשחק לבד, בכל פעם שאני מניחה אותה בלול/מזרון/אוניברסיטה היא פוצחת בבכי שלפעמים נערך כשעה לסרוגין ואף מביאה את עצמה להקיא. תחילה חשבתי שאולי היא לא מרגישה טוב (היא מצמיחה שיניים) אך לא יתכן שבצפייה בטלויזיה אינה בוכה ועל הידיים ובטיול בחוץ היא מקסימה. אני מבינה שזהו נטו פינוק ובחינת גבולות אך איני יודעת מה לעשות. כרגע אני מרימה אותה למס' דק' עד שהיא נרגעת ומחזירה אותה ומנסה לגרות תוך כדי אך מסתבר שהיא מאוד עקשנית. מה עליי לעשות?? אודה להכוונה ועצות. חג שמח....

תפקידך לעזור לה לבנות אמון בסיסי בבני אדם

שלום רב, בתך תינוקת. תינוקות זקוקים לנוכחות הורית, למגע וליחס רך. אני מציעה שלעת עתה תנסי להניח אותה במקום אחר ותהיי איתה. הילדה זקוקה לתחושת רוגע, ביטחון ומוגנות. בגיל חצי שנה היעלמות של הורה נחווה כאין-ואולי לא יחזור לעולם. היא עדיין לא פתחה ייצוג מופנם של הורה בתוכה. הבכי מבטא פחד אמיתי. הצורך בהורה הוא מבטיח קיום והשרדות. עד גיל שנה ילדים מפתחים את האמון הבסיסי שלהם בבני אדם. תפקידך בשלב הזה לבנות אצלה את הביטחון והאמון בבני אדם. בברכה, עינת גבע, יועצת משפחתית, מכון אדלר.

Dik123

New member
בהמשך להודעה הקודמת

אני אסביר קצת יותר.. אני ובעלי מקדישים המון תשומת לב לבתנו 70% מהזמן אנו משחקים איתה או מעסיקים אותה בדרכים נוספות (טיולים בחוץ, טלויזיה וכו') וב30% הנוספים מנסים לגרום לה לעסיק את עצמה. עליי לציין שהבכי הוא דבר חדש עד כה היא הייתה נהנת לשחק ולהתעניין ולשם הבכי במרבית הפעמים אנו נמצאים לידה ומסים לגרות אותה אך היא מושיטה ידיים ומבקשת שנרים אותה.

תוספת

שלום רב, ברור שאתם מקדישים זמן לבתכם. אתם חושבים רחוק ומבינים שחשוב לפתח בקרב ילדים את היכולת להעסיק את עצמם. חשוב להיות ערים ומודעים לשלב התפתחות הילד ולאפשר לו את המרחב בהתאם לגיל וליכולת שלו. תהליכים מתרחשים בהדרגה. חשוב לתת לכל שלב את הזמן ולא להאיץ תהליכים. על רקע התוספת הזו את מוזמנת לקרוא שוב את תשובתי. עינת גבע, יועצת משפחתית, מכון אדלר.

למעלה