בת צעירה

דינה ה

New member
בת צעירה

ביתי הצעירה עברה בדיקה נוירולוגית ואובחנה כסובלת מבעיית קשב רצינית. הבעיה באה לידי ביטוי בעיקר בשעורים. אין לה סבלנות לשבת על המקום ולהקשיב למורה. בהפסקות היא משחקת יפה עם הבנות ואין בעיה. היא רכשה קריאה וכתיבה בזכות עזרתה המסורה של סבתה. בשעורים היא לא שתפה פעולה. הנוירולוג המליץ ריטלין. אנחנו טבעונים ומתנגדים לשימוש בתרופות. הילדה הייתה בועדת השמה .לחצו עלינו לתת לה ריטלין אחרת יפנו אותה לכתה מיוחדת. 1. האם מותר להפנות ילדה לכתה מיוחת בגלל בעיות התנהגות וקושי בקשב גם אם אין בעיות לימודיות? 2. האם מותר או אפשר לחייב אותנו לתת לילדה טפול תרופתי. או להתנות בכך את הישארותה בכתה.
 

זהבה נ

New member
../images/Emo140.gifדינה ה שלום וברוכה הבאה לפורום

אני אענה לך בתשובות קצרות וממוקדות: לשאלה 1 התשובה: כן, על פי חוק החינוך המיוחד, מותר להפנות תלמיד לוועדת השמה והיא יכולה לקבל החלטה זכאות לחינוך מיוחד ועל השמה במסגרות של החינוך המיוחד במסגרת החינוך הרגיל בכיתה מיוחד או בבית ספר לחינוך מיוחד שהתמחותו היא בטיפול בתלמידים עם בעיות התנהגות בהתנהגות. לשאלה 2 התשובה: לא ועל כך בדיוק יש כרגע הצע לתוספת/תיקון לחוק זכויות התלמיד בכנסת והיא תיכנס בקרוב לשלבי חקיקה סופיים. מה שאני מציעה הוא לחוש היכן הילדה שלך מרויחה יותר וכמה הפרעת הקשב שלחה מפריעה לה לממש את הפוטנציאל הגלום בה, לעתים קרובות רשימה של רווח והפסד היא גןרם שיכול להשפיע על שינוי החלטות או דבקות בהחלטות קודמות. בעיית התנהגות היא אחת הבעיות הקשות להתמודדות במערכת החינוך היום במסגרות החינוך הרגיל, יש לכן הרבה סיבות החל מקשיים ספציפיים של תלמידים, מורים ללא הכשרה מתאימה להתמודדות עם קשיי התנהגות ועד למספר הגדול של תלמידים בכיתה. לאור זאת לדעתי כמובן, יש לילדה שלך יותר מה להפסיד ואת חייבת לנסות לתת לה תמיכה רגשית אינטנסיבית על מנת אולי להשפיע על ההתנהגותה בכיתה בדרך של טיפול רגשית לפחות. אם אינך מעונינת בטיפול תרופתי, זו זכות שלך כהורה. איש אינו יכול לכפות עליך, אבל את חייב להבין שחובת בית הספר היא גם לחשוב ולדאוג לשלומם של שאר התלמידים שאינם סובלים מקשיי התנהגות. כל עוד שהילדה שלך אינה מסכנת את עצמה או את הסביבה וילדים אחרים, את עדיין יכולה להתנגד נחרצות ולא ייעשה או יינקט נגדך כהורה ואפוטרופוס שום צעד או תהליך משפטי. חשוב שתשימו לב לכך כהורים שאם יהיה לילדה איזה סיכוי או ניסיון של סיכון לפגיעה עצמית או פגיעה בילדים אחרים בצורה פיזית כתוצאה מהקשיים ההתנהגותיים שמהם היא סובלת ואינם מטופלים די הצורך, כי אז אם אתם מתעלמים מהצרכים הרפואיים שלה. יכולה במצב כזה להכנס תלונה מגורמים חיצוניים ללשכת הרווחה ועו"ס/פקידת סעד לחוק נוער יכולה לפנות לבית משפט ולבקש משופט להכריז על בתך שהיא ילדה ברת בסיכוןלעצמה ולסביבה והיא מוכרזת קקטין נזקק ואז ננקטים נגד ההורים תהליכים משפטיים שונים. בהצלחה לכם ועדכני אותנו כאן בהתפתחויות. להשתמע.
 

mickya

New member
לדינה שלום

קראתי בתשומת לב את אשר כתבת, את מעידה שלבתך אין ענין במתרחש בשעורים, האם שאלתם את עצמכם איך עובר לה היום בבית הספר? מה היא עושה בזמן השעור? כמה היא סובלת ומתוסכלת? מה עתידות להיות ההשלכות ברבות הימים. אמנם אתם טבעונים, אך נראה לי שמצפונית לקחתם על עצמכם החלטה כבדה מדי שיתכן ופוגעת באיכות חייה של ילדתכם האהובה, בהישגיה הלימודיים ובמימוש וקידום הפוטנציאל הגלום בה מה שיביא לדימוי עצמי נמוך, מסוגלות עצמית נמוכה, מצב חברתי בעייתי ועוד ועוד...(לפי המחקרים יש קשר בין השגים לימודיים ודמוי עצמי ). אתם בגיל בו אתם יכולים לבחור את דרככם, אך הילדה אינה ברת שיפוט בענין החלטות. עם כל הכבוד לטבעונות הרפואה הקונבנציונלית ערכה מחקרים מעמיקים ששינו לאנשים את איכות חייהם. ולהערכתי כדאי לבדוק את האפשרות ולהעזר בה. היות והטבעונות לא פתרה את בעית הקשב והרכוז של בתכם, איני רואה מנוס מחיפוש מוצא אחר,קונבציונלי, תרופתי.חבל שהילדה תגיע לחינוך מיוחד רק בגלל עקרונות גורפים שלכם. בברכה ד"ר מיקי אברמוביץ
 
למעלה