בת רבע לחמש לא מוכנה להישאר לבד אצל חברים

michelle02love

New member
בת רבע לחמש לא מוכנה להישאר לבד אצל חברים

בתי הבכורה בת 4.10, ולא מוכנה להישאר לבד אצל חברים. החברים מהגן שבאים אליה אפילו יותר קטנים ממנה, נשארים לבד. השנה היא התחילה גן טרום חובה. בגן הקודם לא היינו נפגשים עם חברים כי הייתי עובדת ומגיעה רק לקראת שש הבייתה. אנחנו הולכים ביחד רק לבת של השכנה שאתה בגן ושם אני נשארת אתה, בעבר התייעצתי כי הילדה הזאת מציקה לה וייעצו לי להפגיש אותה עם חברות אחרות. אז הרבה חברות כבר באו אלינו, אבל הן ובעיקר האמהות שלהן רוצות שגם בתי תבוא אליהן, וזה לא מקובל בגן שלנו שההורים נשארים, לא נעים לי מההורים.. וגם אני רוצה שתישאר לבד. פעם אחת היא נשארה אצל חברה זה היה אחרי מסע שכנועים של שבוע ימים, ועכשיו גם אצלה היא לא רוצה להישאר, למרות שזה היה בסדר. יש לציין שגם במידה ואני אשאר אתה, היא עדיין מעדיפה שיבואו אליה. אתמול התקשרה חברה להזמין אותה והיא לא רצתה ללכת והאמא לא יכלה להביא את החברה אלינו, ככה שהיא הפסידה מפגש עם חברה, וזה ממש חבל לי. רציתי עצות מה ניתן לעשות כדי לשכנע אותה להישאר לבד אצל חברים.

הצטרפות והובלה

שלום רב, לשכנע בא משורש כ.נ.ע, ניסיון לשכנע כמוהו כניסיון להכניע. איש אינו רוצה לחוות הכנעה - גם לא ביתך. תוכלי להשפיע על ביתך לבחור בהתנהגות אחרת אם תכבדי אותה, את רצונה, את הקצב שלה, אם לא תשווי אותה לאחרים, אם תאפשרי לה לבחור ותכבדי את דרכה. הורה משפיע הוא הורה חושב ושקול. הילדה זקוקה לביטחון, הילדה זקוקה לחיזוק הערך שלה בעיני עצמה כיכולה, ולחיזוק הקשר והאמון ביניכן. הדרך להשיג מטרות אלה היא הצטרפות למקום שלה, הצטרפות אמפאטית, רגישה ומכבדת. הילדה צריכה להרגיש קבלה. קבלה אמיתית ללא תנאי. מברכת אותך להרחיב את יכולת הקבלה שלך, עינת גבע, מכון אדלר.

למעלה