בת שלישית במשפחה. לא ענית לי עינת מקפיצה שוב

נטע362

New member
בת שלישית במשפחה. לא ענית לי עינת מקפיצה שוב

עינת שלום! יש לי 3 בנות מקסימות. האחת בת 4וחצי. השניה 3 ו 5 חודשים והשלישית תינוקת בת שבועיים. יש לי בעיה: מהרגע שהצטרפה התינוקת למשפחה, יש שינו בהתנהגות של הבנות הגדולות. הילדה בת 4 וחצי אינה מקשיבה להורהות. צריך לומר לה מספר פעמים את אותה הוראה לדוגמא אני מבקשת ממנה לא לגעת בראש של התינוקת היא עושה דווקא. לעיתים היא מתחצפת ומוציאה לשון דברים שלא הכרתי לפני כן. אני כבר שבועים מרגישה שאני יוצאת מדעתי לא האמנתי על עצמי שאני אצעק עליה או שאגיע למצב שבו גם אני נותנת פליק. אני מודעת למצב הרגיש של הבנות, ובמיוחד שאנחנו (הכוונה למשפחה) שנמצאת בתקופה האחרונה בשינויים נוספים כמו מעבר דירה. קשה לי מאוד עם ההתנהגות של הגדולה כאילו אני לא מכירה אותה זאת לא אותה ילדה לפני הלידה. הבת השניה בת ה3 ו.. גם לה יש שינוי בהתנהגות אחד הדברים המשמעותיים היא שהיא מפספסת ומרטיבה במיטה. בנוסף יש לה התפרצויות זעם פתאום הכל נעשה בצעקות. בקיצור עינת איך אני חוזרת למצב שבו הייתי קודם? האם בכלל יש אפשרות להגיע למצב הנורמלי והרגיל שהיינו בו עד לפני שבועיים? אילו טיפים/דרכים את יכולה להמליץ לי כדי לאפשר שינוי בהתנהגות של הבנות. אשמח לקבל תשובה. נטע 362.

הילדות מחפשות את מקומן מחדש...

נטע שלום רב, אתם כמשפחה וכל פרט במשפחתכם עוברים תקופת מעבר. תקופות מעבר הן תקופות רגישות. יש בהן פוטנציאל למשבר והזדמנות לצמיחה. ראשית, אני מברכת אתכם על כניסתה של חברה חדשה למשפחה. כולכם עוברים תהליך של הסתגלות והתאמה. המבנה המשפחתי השתנה, האיזון העדין מתנדנד והחוזה הבלתי כתוב של בנותייך לבלעדיות הופר. הבנות מביעות בהתנהגותן את הקושי שלהן בהסתגלות. הן זקוקות להרגיש שהן עדיין אהובות ונחוצות. בתגובות שלך את נותנת להן מענה לספקות. וליתר דיוק, מוכיחה להן שיש סיבה טובה לדאגה ומטרה משמעותית להתנהגותן. הן רוצות שיראו אותן, יקשיבו להן וירגישו אותן. הן מבינות בטעות שדרך (למשל, ההצקה לתינוקת, ההרטבה...) הן יזכו ליחס( גם אם הוא שלילי). מה עושים? שומרים על קור רוח. מה נחוץ לך כרגע ובמילים אחרות מה עשוי לעזור לך לשמור על קור רוח? וכן, יקירתי המצב זמני וישוב לקדמותו. מה יעזור? ההבנה שלך, האמפטיה שלך, התיחסות עניינית שלך, צמצום ההתיחסות להתנהגויות החדשות, הגדלת התיחסות להתנהגויות המועילות, לזמן להן הזדמנויות להועיל ולתרום. לשתף, להתייעץ איתן, לאפשר להן לעזור ולתת להן אופציות לבחירה. בברכה, עינת

נטע362

New member
תגובה בת שלישית

עינת שלום! ראשית תודה רבה על ההתייחסות שלך. שמחתי ובנוסף התרגשתי לקרוא את הדברים. אין ספק כי השינוי שנוצר אצלינו במשפחה ובנוסף מעבר דירה, אלו גרמו להתנגשויות, ושינוי בהתנהגות. בשבוע האחרון ישנו שינוי לטובה בכך שלא הערתי על כל דבר, הוספתי ואף עודדתי חיזוקים חיוביים לבנות. המעבר לדירה שלשום שוב גרם להתרגשות והשתדלנו לזרום עם הבנות ונשארנו לישון יחד איתן בערב הראשון, האם עשיתי נכון? שוב שמחתי לקרוא את תגובתך. נטע

ישר כוח, על שינוי מבורך...

נטע ערב טוב, ראשית, ישר כוח, על שינוי מבורך. מחזקת אותך להתמיד בדרך החדשה - ישנה.(של יחסים טובים) בקשר ללינת הלילה: ומה קרה בערב השני? אגב, בחינוך אין "נכון " או "לא נכון" - יש מתאים או לא מתאים, בונה או לא, מקדם או לא. מה דעתך, האם לפי דעתך הלינה המשותפת הועילה? עינת

למעלה