בת שנה ועוד לא זוחלת

יעליתה1

New member
בת שנה ועוד לא זוחלת

אודה לך אם תוכלי לענות לי. האת היא שאני כבר מאוד מודאגת בשל גילה של בתי, וגם מתוסכלת. רואה איך תינוקות של חברות מושכים לאמא במכנסיים ונעמדים - ושלי בכלל לא בכיוון. אחלק את שאלותי לכמה נושאים: בתי בת שנה ולא זוחלת אולם היא גוררת את עצמה על הגחון (מניחה שתי ידיים ומושכת את הגוף). היא גם לא מתיישבת (אך יציבה כשאני מניחה אותה), ולא עומדת על שש. יש לנו הפניה להתפתחות הילד אך התבקשתי להמתין בסבלנות עד לתור. 1. יש לי שאלה קצת מוזרה אולם אני סקרנית - מה קורה עם ילדים שלא מטופלים? האם היא היתנה ממשיכה כל חייה להתקדם על הגחון? האם הם מצליחים בסופו של דבר להשלים את הפערים. 2. מקביל התחלתי לקחת אותה לטיפולים באחד המרכזים הידועים לטיפול בבעיות מוטוריות, שם נאמר לי שהמקור לכל הבעיות הוא שלילדה יש טונוס נמוך וגמישות יתר במפרקי הירכיים, ובנוסף היא תינוקת מאוד שמנמנה. קיבלתי הנחיה לתרגלה על ידי הטיות קדימה ואחורה על כדור פיזיו, לגרום לה להפנות מבט הצידה כמה שיותר, ולגעת בחוזקה באברי גופה השונים. אני עומלת על כך כבר כשלושה שבועות אך אין שום שינוי. האם התרגילים האלו אכן יכולים לעזור? קניתי שם חבילה של כמה שיעורים ואיכשהו אני בספק אם זה לא בזבוז כסף... 3. איך אוכל לגרום לה לעבור משכיבה על הגב לישיבה. היא עצמה עוברת לשכיבה על הצד ומתרוממת על האמה - אבל בזה זה מסתכם, והיא לא מצליחה למשוך את עצמה למעלה. 4. כל דבר היא תופסת עם הרגליים. כאילו אלו לא רגליים אלא עוד זוג ידיים. למשל אם אתן לה כדור קטן ביד היא מיד נשכבת על הגב ותופסת אותו עם שתי הידיים ושתי הרגליים יחד. זה בסדר או שזה קשור לגמישות היצר? סליחה על שאלותי אך אני מודאגת ורוצה לקדם את בתי... תודה תודה

שלום יעליתה

ביתך מבינה שקשה לה ולכן מתוסכלת וטוב עשית שפנית להתפתחות הילד וגם חיפשת במקביל להתחיל תהליך טיפול עד שתקבלו את התור שלכם בהתפתחות הילד. אני מבינה שביתך זוחלת על הגחון ויש לה אפשרות להתקדם במרחב למקום שהיא רוצה להגיע אליו וזה כבר טוב. לא ראיתי את ביתך ולכן קשה לי להתייחס לתרגילים שקיבלת אך עצתי הקבועה להורים היא תמיד לשאול שאלות. אני מוצאת שכאשר אני מסבירה להורים מדוע אני עושה תרגילים מסויימים ומה מטרתו של כל תרגיל , לא רק שההורים מתרגלים יותר בכייף אלא הם אפילךו ממציאים וריאציות משלהם על התרגילים מתוך הבנת ההיגיון שבטיפול. גם לגבי ההתקדמות של ביתך יש מקום לבדוק את הנושא. יתכן שאם את מצפה להתקדמות שתתבטא בזחילת שש , תצטרכי לחכות עוד . אבל אולי תוכלו לקבוע מטרות ביניים טאז תראי התקדמות : למשל: זחילת גחון משתפרת יכולת לעבור מכשולים עמידת שש וכד'. תינוק לא מטופל יכול לדלג על זחילת שש ודעתי האישית היא שאם יש פוטנציאל לזחילה כזו כדאי למצות אותו. בעיקרון אין בעיה עם תפיסת חפצים עם הרגליים והיא גם מצויינת , אלא אם כן היא באה לפצות על קושי כלשהו בשימוש בידיים או באיבר אחר ( ובזה עיין מקצועית ומנוסה יכולה להבחין)

למעלה