בת שנה

נוריתג

New member
בת שנה

שלום רב, ביתי בת שנה ומאוד אוהבת בובות (גם של חיות) על אילו בובות תוכלי להמליץ לי שמתאימות לגילה? (יש לי בובות כפפה בצורת דובי, כלב, ברווז, דובי גדול מאוד, וסתם בובות פשוטות)

יעל כץ

New member
בת שנה

נורית שלום, בשלב הזה, שבו הבובות הן בעיקר לחיבוק וקשר (וסביר להניח שעוד ללא שילוב של משחקי דמיון), אין עקרונות כלשהם לגבי הבובות המתאימות. בשלב זה יש כאן אטרקטיביות אישית. מה היא אוהבת, למה היא נמשכת. זה יכול להיות בובות פרווה או בובות בד למיניהן, בגדלים שונים, בצבעים שונים, מחומרים שונים, כפי שאני מבינה שיש לה כבר, ויש בחנויות - המון בובות שכאלה. את יכולה לשלב גם בובות שיש בהן הפעלות, כגון בובות אקטיביטי (של חברת RUSS) שהן מעין בובות מונטסורי (עם פעילויות שדורשות מיומנויות מוטוריות מגוונות כמו ריצ'רץ, סקוצ' וכו'), את יכולה להעשיר את המשחק כשאת משתמשת בבובות הכפפה ולעשות מעין הצגות קצרות. להתחיל לחשוף אותה לצבעים וגדלים בעזרת הבובות: הנה הדובי הגדול, הנה הדובי הקטן... בנוסף, יש בובות תינוק שאפשר להציע לה. בחודשים הקרובים סביר מאד שתראי אותה מתחילה להתייחס לבובות כמו מעין אמא'לה קטנה. לחבק, להאכיל, להסיע בעגלה, להשכיב לישון...

למעלה