בת שנתיים שמגיבה להכל ב"לא!"

בת שנתיים שמגיבה להכל ב"לא!"

יש לנו בת בגיל שנתיים וחודשיים. היא פשוט ילדה מקסימה ועד לאחרונה ללא בעיות. נולדה כעת בת שנייה והיא מקבלת אותה יפה מאוד וחברה טובה שלה.לכן, לא נראה שיש לזה קשר, אך היא החלה כעת לומר "לא" לכל בקשה שלנו ממנה. אנו מנסים להסביר בכל דרך יפה ולא הולך. במקרה הכי גרוע אנו מגיעים לזה שסוגרים אותה בחדר שלה לחצי דקה. או שאומרים שיבוא "דוד"...גם הסיפור על הדובון לאלא לא עזר. איך עוצרים את זה? היא ילדה טובה והיינו רוצים שזה יעבור עם כמה שפחות עונשים , לשני הצדדים. תודה מראש.

מזל טוב כפול שניים...

שלום רב, אברך אותך בשתי ברכות מזל טוב!! האחת להולדת הבת. והשנייה לכבוד הולדת וגילוי הרצון של בתך הפעוטה בת השנתיים!! אז, מזל טוב כפול שניים!! אני מזמינה אתכם לשמוח ולעודד את בתכם על הגילוי החדש במקום להעניש אותה, לאיים עליה, שיטות שבמקרה "הטוב" יסלימו את היחסים ביניכם, ובמקרה "הפחות טוב" יורידו את הדימוי העצמי והביטחון העצמי של בתכם. ילד שסוגרים אותו בחדר, מענישים אותו, או מאיימים עליו שיבוא "דוד" הוא ילד שחווה אכזבה(כי לא מבינים אותו), השפלה, (כי נוהגים בו בגסות ובכפייה) כעס, (כי לא קיבל התייחסות מבינה והוגנת) ורגשי נקמה, ( כנגד הגדול והחזק שהשתמש בכוח נגדו ). נסו לקבל את ה"לא" שלה בהבנה, זהו חלק מתהליך התפתחות טבעי, ובריא. הילדה מגלה את רצונה, שואפת לבנות את העצמיות שלה ואת הנפרדות מכם. אני שומעת אותך עכשיו יושב לידי ואומר :" כן, אבל..." , ובכן, להכיר ולקבל את הרצון שלה, זה לא בהכרח להסכים איתו. קחו בחשבון שהילדה מקסימה ועד כה שתפה פעולה (כנראה שעד כה גם לא היו לה טענות), הילדה מקבלת יפה את אחותה וחברה טובה שלה. אין זה מובן מאליו. ספרו לה שאתם רואים, גאים, מתפעלים, מאושרים, ממנה ובה שהיא מוסיפה לכם המון. גלו לה את התכונות הטובות שלה ובכך תעצימו אותה ותבססו את החיובי שבה ,את הבסיס לבטחון העצמי שלה ואת הקשר הטוב שלכם איתה. הילדה לא חייבת להיענות לכל בקשה שלכם. תנו לה לפתח את יכולת הבחירה וההחלטה שלה. במקרים שאין לכם אפשרות להיענות ולקבל את רצונה אמרו לה משהו בנוסח: אני מבין שאת לא רוצה עכשיו להיכנס למקלחת.מאחר שמקלחת חייבים לעשות(אם אצלכם חייבים) הציעו לה אפשרויות בחירה: למשל מתי תרצי להתקלח לפני או אחרי ארוחת הערב. כך תתנו לה שליטה בחייה בלי שתאלץ להיאבק ולתבוע אותה. האם אני מובנת? בהצלחה ושוב מזל טוב!! עינת גבע, יועצת משפחתית, במכון אדלר.

למעלה