בת 1.5 שאחרי מחלה לא מוכנה לרדת לנו מהידיים

ruthkap1

New member
בת 1.5 שאחרי מחלה לא מוכנה לרדת לנו מהידיים

ביתי בת שנה וחצי, בד"כ ילדה מקסימה שיודעת לשחק לבד ולהעסיק עצמה גם שעתיים. לפני שבועיים היתה חולה ובתום המחלה התרגלה לידיים ולא מוכנה שנוריד אותה לא ביום ולא בלילה. חשוב לציין שבגן היא בסדר והכל כרגיל ובבית איך שרואה אותנו מתחילות הצרחות שניקח אותה. זה לא בכי מנדנד אלו צרחות כאילו שוחטים מישהו ויכול להימשך גם שעה עד שהילדה מותשת היא לא תאכל ולא תשתה רק תצרח עד שלא ניקח אותה ואז מרוב שהיא מותשת תשים ראש ותירדם. כמובן אם נתיישב איתה או נניח אותה היא תתעורר בשניה. לא יודעים מה לעשות איתה. חשוב לציין שאנחנו השבוע אורזים את הדירה כי מחר עוברים דירה. האם זה יכול להשפיע עליה? לערער לה את הבטחון לראות את כל הארגזים כך שרק בידיים יהיה לה ביטחון? או שזה מוקדם מידי לכאלו השלכות? גם בלילה היא מתעוררת וצורחת לפעמים שעתיים כי אנחנו יושבים איתה ולא עומדים. כמובן שהיא מעירה את כל הבית ככה. מה עושים? ילדה מקסימה שקצת "התקתקלה" לאחרונה

נשאלת השאלה איך אתם מגיבים ?

שלום רב, נשאלת השאלה איך אתם מגיבים ? עינת גבע

ruthkap1

New member
אנחנו במהלך היום לא מרימים אותה אבל בלילה המצ

במהלך היום אני אומרת לה "לא ידיים" ומעסיקה אותה בדברים אחרים והיא בסדר. בלילה היא רוצה להירדם רק בידיים וכל נסיון אחר לא עוזר. היא צורחת ידיים וכדי שלא תעיר את כל בני הבית אני בד"כ נענית. קודם היה לוקח 5 דקות והיתה נרדמת, מניחה במיטה והלאה. עכשיו גם בידיים זה לוקח מעל 40 דקות והגב שלי נגמר מיזה. מה עושים כדי להרגיל אותה לישון במיטה שלה ולא בידיים?

ראשית חוכמה קביעת יעד...

שלום רב, ממליצה : א. לנסח משפטים חיוביים במקום :" לא בידיים" לומר מה כן? ב. עלייך לעזור לה בהדרגה, ברגישות וברכות לחזור לשינה במיטתה. אני מפנה את תשומת ליבך כרגע את רוצה מספר תוצאות סותרות בעת ובעונה אחת : גם שהיא לא תעיר את בני הבית, גם שתישן במיטתה, גם להחזיק אותה על הידיים (הרגלת אותה לזה) גם שלא יכאב לך הגב וגם שהיא תישן במיטתה ברצון. כדי להיכנס לפרוייקט מתוכנן עלייך להציג לעצמך יעד אחד שמתאים לך. וכבר אני מציינת בדרך ליעד תצטרכי לוותר על חלק ממשאלות הלב (שפרטתי לעיל) . האם אני מובנת? בכבוד רב, עינת גבע.

ruthkap1

New member
ברורה לי כוונתך וברור לי מה היעד העיקרי

היעד הכי חשוב לי הוא שהילדה תלמד להירדם במיטה שלה (גם בתחילת הלילה וגם בהתעוררויות באמצעו). חשוב לי שהילדה תישן טוב ובמיטה היא ישנה הכי טוב ולפרקי זמן הכי ארוכים. השאלה העיקרית - מה עושה עם זה שאיך שאני שמה אותה במיטה היא מתיישבת? האם להמשיך להשכיב אותה גם אם זה עשרות פעמים? היא לא מנסה לרדת מהמיטה אלא רק מתיישבת בה, אני שוב משכיבה ושוב חוזר חלילה ויכול להימשך גם 70 פעמים. האם מותר לי לפעמים לקחת אותה בידיים כדי להרגיע אותה כשבוכה ממש? כי האמת שהיא נרגעת בשניה אבל כשמניחה אותה שוב היא צורחת אפילו יותר מאשר קודם האם מרגע שהנחתי במיטה אסור להרים? כי היא יכולה לצרוח עד כמעט השתנקות וזה מלחיץ אותי ואז מרימה אותה חשוב לציין שהבעיות בעיקר מולי. עם בעלי היא נרדמת הרבה יותר מהר ואצל אמא שלי בכלל, דקה בידיים והילדה ישנה ואז מונחת במיטה.

ממליצה לך/ם...

שלום רב, שתי המלצות: א. נסי לבדוק את סדר היום, יכול להיות שכאן טמון המפתח. האם שעת ההשכבה לא מוקדמת עבורה? ב. לפעמים נדרשת תקופת צינון והחלמה (גם של יחסי- השכבה שקצת הסתבכו) . מציעה שזמנית בעלך או אמך ישכיבו אותה. בברכה, עינת גבע

ruthkap1

New member
רק שאלה קטנה אחרונה

באמת ביקשתי ביומיים האחרונים שבעלי ירדים אותה והסתלקתי מהבית. שעת ההשכבה היא בסדר עבורה כי היא מתחילה כבר להראות סימני עייפות מ 19:30 ונכנסים לישון ב 20:00 - 20:15. סדר היום של הערב קבוע - מקלחת, ארוחת ערב ולישון. השאלה שנותרה פתוחה ומאוד מעניינת אותי - כשאני, בעוד כמה ימים, אתחיל שוב לנסות להרגיל אותה למיטה - אם היא בוכה וצורחת, האם יכולה להרים אותה ולהרגיע או שעדיף לא להרגיע בידיים?

אני מציעה....

שלום רב, אני מציעה שבעלך ירגיל אותה להירדם במיטתה. מה דעתך? עינת

ruthkap1

New member
מאוד הייתי רוצה

השאלה מה עושים ביום שהוא לא יהיה? אני מתישהו אהיה חייבת להתמודד עם זה. מאוד הייתי רוצה שהוא יהיה אחראי להרדמות ולי יהיה ערב חופשי לבישול ונקיון אבל במסגרת העבודה פעם בשבוע עד פעמיים הוא מגיע מאוחר מידי ואני לבד איתן

אני מבינה...

ניסיתי למצוא פתרון פרקטי. מאחר והילדה מתכתבת איתך. היא גילתה (כשהיתה חולה)שאתך אפשר לשחק ואותך אפשר להפעיל בשעת ההשכבה. להשקפתי, שעת השכבה צריכה להיות שעה יפה, נעימה ושקטה. שעת פרידה ומעבר מהיום ללילה שעה של שלום ושלווה. פעוטות לא צריכים לבכות בשעה זו. בתך צריכה להתרגל מחדש לישון במיטתה. החלטה נחושה, רגישה ועקבית תניב פרי. המעבר צריך להיות מודרג. שינה היא צורך טבעי וביולוגי. ילדים אוהבים וצריכים לישון. כאשר השנה מתווכת נכון הם משתפים פעולה בכיף. לפעמים, כמו במקרה שלכם, הילדה זיהתה דרך מוטעית להיות אתכם גם בלילה. אני מציעה לספק לה ביום זמן איכות, לגלות לה בדרכים שונות שהיא חשובה, למשל, להציע לה במפתיע אח"הצ משחק "על הידיים". הכוונה למצוא דרך לספק לילדה את הצורך לתשומת לב ייחודית, לתחושה שהיא קיימת, ניראית, אהובה ומועילה. יש סיכוי שמתן מסוג זה ביום יצמצם את הצורך שלה בלילה. בברכת לילה טוב עינת גבע.

ruthkap1

New member
אנסה מה שהצעתאני

מסכימה בהחלט שהילדה הבינה אצל מי עובד הבכי ועל מי אפשר להפעיל מניפולציות. אנסה את מה שהצעת המון תודה על הייעוץ ועל הפורום הנהדר

למעלה